24 november, 2009

Prioritera rätt i juletid...


Advent, lucia och jul anfaller svensken och invandraren med brutal styrka. Första anfallet rullar in över Stockholm, vårt lands huvudstad... Hysteri, köptvång, stress, sura uppstötningar på glögg och magkatarr på peppar och saffran - akta dig, kompish ;). Lucias blonda hår står snart i lågor och tomten fastnar snabbt med skägget i brevlådan om vi inte är passar oss, brushan ;).

Prioritera rätt i jul nu va?! Vi har alla de positiva alternativen du söker i julruschen:

1) Om du ska slå på stort så köp en missionsresa med Mission SOS till Nepal eller Tanzania till din släkting eller vän i julklapp! (Nepal i april, Tanzania i maj).

Ge bort en missionsresa till någon i julklapp...

2) Köp musik CD:n God of Miracles till alla dina vänner i julklapp!

3) Bjud med dig ickekristna arbetskamrater och sökande släktingar på SOS julshow i centrala Stockholm den 19-20 december!

4) Bjud hem hemlösa och flyktingar, gärna muslimer, buddister och hinduer på julafton!

5) Döp i badkaret, fira nattvard i mellandagarna och fasta, be och lyssna på den helige Ande inför nyåret!

Tacka inte ja till alla julkonserter, julbak och pysselkvällar, advent- och lucia skivor... Akta dig för julborden av många olika goda anledningar ;). Akta dig för religiositeten som smyger sig på i de förädiska stearinljusens sken... Allt är inte mysigt som glimmar ;).

Den ensamma och fattiga Zigenarfamiljen i Haninge och Bagarmossen behöver dig. Muhammed och Fatima brukar inte fira jul - det kan bli första gången tillsammans med dig och din familj!

Vi hörs!