25 november, 2009

Thanksgiving!

I USA är det "Thanksgiving" - en fantastisk tradition och helg vi borde börja fira i Sverige också. Att en gång om året tacka Gud och reflektera över allt vi fått...

Thanksgiving är en högtid med religiösa förtecken. I USA firas högtiden den fjärde torsdagen i november.

Traditionen säger att en grupp puritanska pilgrimer utvandrade till Nederländerna efter förföljelser i England. Inte heller i Nederländerna fann sig pilgrimerna tillrätta, utan man lyckades chartra ett skepp att åka med från Plymouth i England. Skeppet, som hette Mayflower, anlände i december 1620 till det som sedan 1776 är USA. Efter svårigheter med skördarna hjälptes man den första tiden av indianer, och när en god skörd äntligen kom, ordnade man en tacksägelsefest till Guds ära, innehållande bland annat vilda ankor och gäss. Med tiden har man infört andra rätter som paj på pumpa och kalkon. (Wikipedia)

Tänk om vi kunde importera "Thanksgiving konceptet" från USA istället för alla bedrövliga Halloween traditioner som Sverige svalt med hull och hår... Varför har det positiva och rena så svårt att få fotfäste i Sverige?! Ja, ja... Familjen Amritzer firar "Thanksgiving" rätt ofta faktiskt... Tack Gud för 2009!

Den 29 augusti föddes SOS Church Stockholm! Vi har innan veckans slut döpt sammanlagt 19 kanske 20 nyfrälsta i vår lilla församlingsplantering hittils. Gud är god!

Vi hörs!