26 oktober, 2010

Djävulen är stressad


Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig, du jord och du hav, ty djävulen har kommit ner i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort.
Upp 12:12

Vår fiende är stressad. Han är en besegrad, degraderad och en desperat fiende som slår allt i sin väg under det att hans klockar tickar. Hans verksamhet och smutsiga krig är tidsbestämt. Djävulen på väg till sin egen rättegång och efter slutplädering väntar en eldsjö. Ja... det borde göra honom till en väldigt stressad djävul ;).


Stress klär inte en Jesu lärjunge. Stress anstår inte en ambassadör för Guds rike. Stress är ovärdigt. Vi lever i tro (tro = trygghet och ro) på en god Gud. Vi är förlåtna, färdiga i rätten och frikända genom Jesu blod och seger på korset! Vi är inte stressade utan arbetar lugnt, strategiskt och målmedvetet med världens evangelisering och lärjungaträning. Alla folkgrupper kommer att få höra! Vi har snart nått målet och kommer att fullborda Jesu missionsbefallning. Jesus kommer snart tillbaka och vi gläder oss!

Undvik stress! Stress är inte andligt utan själiskt. Tro stavas inte kramp, press och magont utan istället vila, glädje och tillförsikt. Här följer några tips till att undvika stress mitt i vardagen;

1) Ta ett djupt andetag och viska; "helige Ande"...
2) Se de i ögonen som du talar med...
3) Var närvarande i allt du gör, dvs en sak i taget...
4) Ta en kopp kaffe (alternativt frukt) och njut livet fem minuter med en god vän...
5) Be någon andlig vän berätta en mirakelberättelse eller berätta om ett Guds under själv...


Livet är för dyrbart för att flåsas bort. Människorna omkring dig är värda din uppmärksamhet. Reflektera och njut över vad Gud redan gjort för dig i ditt liv. Tänk på att det faktiskt är vackert i Himalaya också medans du bestiger Mt Everest.

Vi hörs!