06 januari, 2011

Det lilla extra...

Det stora brukar alltid gömma sig i det lilla. Hemligheten till framgång och påverkan är oftast så enkelt så det lätt kan föraktas eller inte tas på allvar...

Jesus säger i sin berömda Bergspredikan;

"Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom." Matt 5:41

Jesus säger i sin Slättpredikan;

"Och om någon tar ifrån dig manteln, så låt honom också ta din livklädnad." Luk 6:29b

Jesus säger att vi alltid ska göra; "det lilla extra"... Det lilla extra gör oftast hela skillnaden. Det lilla extra skiljer en bra ledare från bara en ledare i mängden. Det lilla extra skiljer en fantastisk församling från bara en församling bland alla andra. Det lilla extra hos en mamma och maka gör vardagen till fest. Det lilla extra gör att livet får guldkant. Det lilla extra lyser, märks och ingen kan glömma det. Det lilla extra är den genomtänkta presenten till din vän istället för den traditionella blomman eller chokladasken. Det lilla extra är allt det där du aldrig unnar dig själv.


När du gjort allt plikten säger att du måste ställ dig då frågan; - vad skulle vara pricken över i:t just nu?! - vad kan jag göra mer?! Det lilla extra skapar excellens, glädje och trivsel!
Låt oss gå en extra mil för någon och ge bort ytterligare en kavaj eller ett par fina skor i 2011!

"Ge och ni skall få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall Gud ge er i famnen. Ty med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er." Luk 6:38


I 2011 gör vi det lilla extra för våra nyfrälsta, ungdomar och barn i församlingen! I 2011 gör vi något extra för våra fattiga i staden och för de onådda folken! I 2011 skiljer vi oss från mängden genom att förklara "lagom" krig!

Imorgon flyger jag till Luleå för att predika i Piteå hela helgen - kul! Det är bibelstudie på lördag kl 16:00 och celebration på söndag kl 16:00 i SOS Church då Walter Zuniga predikar!

Vi hörs!