18 februari, 2011

Församlingsbygge

Samtalar med pionjärer och församlingsbyggare över hela världen och får olika besked och input hela tiden... Konstaterar att det inte finns någon teknik eller speciellt recept för framgångsrikt församlingsbygge...

I SOS fokuserar vi på några få enkla saker egentligen;

1) En glasklar övergripande visionsbeskrivning! Visionen är densamma för alla avdelningar i församlingen. Hela församlingen springer med tydliga tidsbestämda delmål, men också de olika avdelningarna springer med sina respektive! Visionen och delmålen driver oss framåt!

2) Ett enat ledarteam som fungerar mer som en familj än en styrelse. Vi har inga hemligheter utan bär, täcker, stöttar och hjälper varandra. Ett järngäng.


3) Ett tydligt Jesus-fokus som ska resultera i att alla i församlingen vinner och gör minst en lärjunge varje år. Alla döper, tränar och är faddrar för nya i tron.

4) En tro på den helige Ande som hjälpare, guide och mirakelgörare! Ett äventyrsliv med Anden i Jesu efterföljd. Vi är präster för dem som inte går i kyrkan, utsända på heliga specialuppdrag. Apostlagärningarna är vår norm och mall. Evangelium är kraft!

5) Vi tror på multiplikation som resulterar i att vi ständigt förlöser nya ledare, ger oss iväg på nya missionsresor och planterar nya dotterförsamlingar!

Vi hörs!