22 juni, 2011

Frälsning!


Jag skäms inte för evangelium, det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror.
Rom 1:16

Vårt gamla bibliska ord; "frälsning" är ett väldigt rikt och mångfasseterat begrepp... Enligt böcker och uppslagsverk jag tillägnat mig genom åren har grundspråken, hebreiskan och grekiskans ord för frälsning så många betydelser och bottnar... Ordet frälsning är en djup brunn med massor av vatten för den som är törstig.


Idag är frälsningsinbjudan, frälsningsbön, och frälsningsdatum/ögonblick nästan utdöende i Skandinavien... Församlingarna blir svaga därför att ingen längre verkar veta vem som är sökare, nyfrälst eller gammelfrälst och budskapen som serveras är oftast en flummig, blaskig och ljum soppa ingen vill dricka eller läskas av... Gud spyr och andliga sökare flyr. Upp 3:16.

Ordet frälsning skulle enligt de gamla rika grundspråken lika gärna kunna översättas eller relateras till våra svenska ord för; helande, hälsa, befrielse, säkerhet, trygghet, sundhet och helhet...

När en människa blir frälst - jag menar riktigt "Jesus-frälst" händer det grejer mina vänner!

Synder raderas och glöms. Den helige Ande föder på nytt och flyttar in. Övertygelse om evigt liv finns plötsligt i hjärtat och inte först och främst i huvudet. Fysiska och själsliga helandeprocesser sätts igång. Befrielse från allsköns laster är en omedelbar verklighet för många och/eller en gradvis process mot total frihet för alla. Sinnet och tankarna blir sunda. En balanserad och nyanserad helhetsbild och verklighetsuppfattning börjar formas.

De gamla talade om en underbar och härlig frälsning. Javisst! Frälsning genom Jesus är både radikal, djupgående och underbar! Hjälp människor till frälsning i sommar!

Vi hörs!