05 augusti, 2011

Det viktigaste!

Hade bibelstudie med mina barn idag på förmiddagen och vi läste om den våldsamme domaren Simsons liv i Domarboken kapitel 13-16...

"Då föll Herrens Ande över honom, och han slet sönder lejonet med bara händerna, som vore det en killing." Dom 14:6
Senare hittade Simson en bisvärm och honung i den döda lejonkroppen. När Simson ska gifta sig får gästerna en gåta att lösa. Han säger; "Från storätaren utgick ätbart, från den starke kom sötma". Lösningen och svaret på gåtan var en kryptisk fråga; "Vad är sötare än honung och vad är starkare än ett lejon?".
Vi samtalade som familj en liten stund och kom fram till att kanske är hela historien profetisk som så mycket annat i Gamla Testamentet. Vår tolkning blev en enkel Jesus tolkning! Jesus - lejonet dog. När Jesus dött kom den helige Ande - honung. Vi sa att det ända som kan vara både sötare än honung och starkare än ett lejon är den helige Andes närvaro och kraft i våra liv!

Det viktigaste är Jesus död! Med Jesu död fick vi förlåtelse och seger! Det viktigaste måste också vara den helige Ande som kommit i Jesu ställe - Hans närvaro är söt som honung och Hans kraft starkare än ett lejon! Det är det viktigaste!

Vi hörs!