27 september, 2011

Tänk staden - inte lilla kyrkan!

Vi är präster i staden! Vi är en församling mitt i samhället! Vi påverkar alla världar! Vi finns överallt! Kyrkan är en depå och församlingen ett förrådshus för Stockholm. SOS är ingen mysig, isolerad klubb för några introverta fega och religösa människor. Tvärtom!

Vårt ungdomsarbete hjälper tonåringar i Stockholm vars föräldrar ännu inte går i kyrkan. Vi motverkar och förebygger våld, droger, brottslighet, skadegörelse, självmord, ätstörningar och rekrytering till olika gäng. SOS Youth inleder ett samarbete med socialtjänsten och blir kontaktpersoner för unga på glid. SOS Youth driver ungdomsgård/café på fredagkvällar och nattvandrar som ungdomspräster i city. SOS Youth kommer på sikt bli ännu aktivare och synas och höras i våra tuffaste förorter. SOS Youth vill hjälpa gravida tonårstjejer och erbjuda alternativa kreativa program för klottrade! SOS ser inga "case" utan istället begåvade ungdomar med överskottsenergi som behöver sysselsättas och få utlopp för sin passion!

SOS Church samarbetar med Frivården, är övervakare, familjehem för barn i nöd och f.d kriminella som kommer direkt från kåken! Vi kommer snart starta både Rehab och Flyktingförläggning! Vi ger människor jobb, skapar sysselsättning genom att nya företag startas osv osv. Vi driver flera utbildningar, hjälper hemlösa och flyktingar! Vi tror på integration och hatar rasism och främlingsfientlighet. Mission och katastrof-hjälp är självklart för SOS! Evangelisation, lärjungaträning och inneboende är vår livsstil och en självklarhet! Vi vill samarbeta med polis, politiker och makthavare för en bättre och säkrare stad där brotts och skilsmässostatestik går ner!

Vi bryter framåt! Vi avancerar! Vi vägrar tro att det är hopplöst! Jesu kärlek, förlåtelse och seger bygger ett bättre Stockholm!

Vi hörs!