02 mars, 2012

Praktiska och konkreta under!


Profetlärjungarna sade till Elisa. Se, rummet där vi sitter inför dig är för trångt för oss.
 2 Kung 6:1

Vi ber som församling att Gud ska göra väldigt praktiska och konkreta under för oss just nu... Vi är för trångbodda. Vi behöver mer plats. Vi behöver större lokaler... Vår kyrksal är för liten. Både stora och lilla barnkyrkan räcker inte till... Vårt café är för litet och vi har för få kontor, förråd och toaletter... Allt växer! Vi expanderar kraftigt! Vi har växtvärk och lyxproblem kan man säga...

Profeten Elisa och hans lärjungar gick till Jordan floden för att hugga timmer för att bygga nytt och större... De lånade en yxa, ja kanske flera olika verktyg. Ett yxjärn tappades i floden och profeten slängde i ett trästycke som fick järnet att flyta upp till ytan... Ett praktiskt mirakel under pågående expansion och arbete... Guds finger. Guds bygge. Han säger; - Jag gör det här, inte ni. Ni jobbar och tycker att ni är så smarta men utan Mig hade det ni lånat gått förlorat... Det belånade fick de igen! Det löstes!  Wow! 

- Gud, vi väntar också på Dina under och Dina överraskningar! Gör det så där ljuvligt och annorlunda som bara Du kan Gud! SOS är Ditt! Församlingen är Din! Vi kan inte detta, men Du är Gud!

Vi hörs!