28 februari, 2012

Missionsdefinitioner


Mission måste definieras; evangelium till helt onådda folk eller kulturer. En missionsresa definieras; vi reser med budskapet om Jesus Guds Son till en helt onådd etnicitet eller onådd muslimsk, hinduisk eller buddistisk kultur. Det ovannämda och inget annat är, per definition; mission. Budskapet om Jesu död, uppståndelse, förlåtelse och seger är ljus tänt i kompakt demoniskt mörker! Guds starka rike tränger undan satans krympande rike! Jesu lärjungar triumferar genom församlingar som planteras, etableras och byggs upp till starka apostoliska center.
Vårt svenska ord mission härstammar från Nya Testamentets latinska översättning; Vulgata och då från dess ord för apostel dvs "missio"... I Vulgata kallades apostlar för "missio", dvs missionärer. Då som nu gäller ju att inte alla missionärer är apostlar, men alla apostlar är definitivt missionärer! En apostel kan inte vara något annat än missionär! Han är pionjär till hela sitt väsen. En apostel är utsänd av Jesus med ett budskap och han är ett Jesu Kristi sändebud i ordets allra rikaste och fetaste bemärkelse! Gud reser upp Apostlamissionärer i den sista tiden för att återuppbygga och reformera kristendom till urförsamling i modern tid och för de sista generationerna.
Att åka till USA, Sydkorea eller Rumänien för att evangelisera är alltså inte per definition en missionsresa bara för att vi åker utomlands. 
Att åka utsänd av Anden som en "apostolos" enligt grekiskans grundtext innebär att vara utsänd av Jesus och vara Hans budbärare! I Apostlagärningarnas äventyrsskildringar i Nya Testamentet lydde
apostlarna den helige Ande och startade och etablerade nya församlingar i nya städer och kulturer hela tiden. Lärjungar till Jesus föddes, fostrades och tränades! Starka Jesus lärjungar levde radikala Jesus- efterföljande liv!

I SOS tror vi på onådda folk mission och apostoliskt missionsarbete därför att det är det enda som verkligen kan definieras bibliskt och håller för alla kritiska prövningar.

För att avgöra om du åker på en missionsresa eller en semesterresa ställ dig dessa tre frågor före avresan;

1) Åker jag till en onådd etnicitet och eller kultur?
2) Är jag utsänd av den helige Ande?
3) Åker jag för mina egna upplevelsers skull eller för att jag verkligen vill se ett folk, en stad eller en kultur förändrad av Jesus?

Vi hörs!