04 augusti, 2012

Herde i Stockholm

"...var herdar för Guds hjord som finns hos er och vaka över den, inte av tvång utan av fri vilja, så som Gud vill, inte för egen vinning utan med hängivet hjärta."  1 Pet 5:2

Är pastor i mitt älskade Stockholm den här veckan och njuter i fulla drag. Kärleken till församlingen Gud anförtrott oss att vara herdar för, bara växer i oss. Maria och jag älskar SOS Church av hela våra hjärtan! Lifecoachning med trofasta församlingsmedlemmar, luncher med nykristna, vigselsamtal, bön och bibelläsning med lärjungarna och grill i de svenska sommarkvällarna... :)

Lärjungen Petrus säger i texten ovan om "pastorstjänsten" att;

1) Ledarna i församlingen är herdar för Guds hjord.
Dvs, Gud har anförtrott oss sin egen fårhjord. Han ber oss vara barnvakter, husvakter och pastorer för Hans egen församling tills Han kommer tillbaka. Vi vill göra vårt absolut bästa naturligtvis.

2) Ledarna skulle arbeta inte under tvång, utan av fri vilja.
Dvs, med glädje över att de fått förtroendet att se efter och ta hand om hans egen hjord. Vilket förtroende! Vilket privilegium! Jesus bad oss vara "stand in" för Honom.

3) Ledarna skulle arbeta med hängivet hjärta utan egna vinstintressen.
Dvs, församlingen är inte tänkt att sörja för pastorernas uppehälle, mat och olika utgifter. Herdarna sörjer för hjorden och inte hjorden/fåren för herden. Herdarna; ledarna får sin lön från "Överherden" - Jesus själv! Med hängivet hjärta tar vi hand Jesu får och visar dem all omsorg, så mycket vi bara kan... Jesus tar hand om sina herdar.


Imorgon predikar jag i SOS Church på våra celebrations kl 12 och 16. Hoppas att jag får glädjen att se dig, mata dig med Guds eget Ord och även ge dig en varm kram!

Vi hörs!