30 december, 2013

Ketura betyder rökelse!

 

 
Israels och arabernas stamfar Abram tog sig namnet Abraham ("fader till många") i enlighet med Guds löfte. Frustrerad och lite desperat försökte han och frugan sedan fixa till löftet om en son. Det sker genom att Abraham får barn med Saras tjänstekvinna, Hagar, och pojken Ismael föds. Ismael var inte Guds A-plan, utan parets egna lösning och genväg eftersom de inte orkade vänta på löftessonen. Men Gud välsignar också Ismael i sin stora godhet och nåd. Dock kom den riktigt stora explosionen och välsignelsebomben först med Isak ("leende eller skratt") som föddes först när Abraham var hundra år gammal. Senare efter den första hustruns död så står det i Bibeln;

"Abraham tog sig ännu en hustru, och hon hette Ketura. Hon födde åt honom Simran, Joksan, Medan, Midjan, Jisbak och Sua." (1 Mos 25:1-2)



På ålderns höst verkar det som att Abraham helt plötsligt får nytt liv. Han går in i andra andningen och så föds sex söner med den unga hustrun Ketura. När mannens kamp och livsstrid är över finns bara lycka och glädje kvar. Han börjar då reproducera mängder med nya stamfäder till olika ökenfolk... Legenderna och teorierna om vilka alla dessa folk är, verkar vara lika många som folken. En del tror att både afrikanska och indiska folk härstammar från fader Abraham. Ingen verkar riktigt veta. Det är som sagt bara teorier. Men en sak vet vi i alla fall 100 % säkert - Gud håller vad Han lovar och Abraham blev till sist "far till många folk".


Jag vill också tacka Gud för löftena och profetiorna som jag och SOS tagit emot genom åren.  Tillsammans med min familj vill jag gå in i 2014 med rökelse och tacksamhetsoffer till vår Gud. Jag vill sjunga lovsånger och tacka Gud! SOS är idag ett hem för alla folk och olika nationaliteter. Vi har fått och tagit emot dyrbara och heliga löften om Afrika och den indiska Subkontinenten. Ketura betyder rökelse. Ketura är vacker och fruktsam. Ketura föder många och starka barn!


Tack Gud för Ketura! Jag tror på ett väldigt välsignat och fruktsamt 2014!

Gott nytt år!