19 december, 2013

Nu blir det fart på svenska ekonomin!

Rubriken är stulen från dagens Metro. Samma tidning skriver (19/12) att det svenska konjunkturläget är på väg att förbättras. Alla framåtblickande indikationer visar att vi är på väg mot en acceleration. SEB räknar med att tillväxten kommer trefaldigas nästa år, till 2,5 %. Vi har ett lågt ränteläge, vi ser reallöneökningar, stigande börskurser och huspriser vilket med all säkerhet kommer leda till att hushållens konsumtion kommer att öka under 2014. Vi måste också tacka
Gud för regeringens jobbskatteavdrag! Det ser bra ut! Framtiden är ljus!



Även i SOS Business Class - vårt företagarnätverk ser det väldigt ljus ut. Har precis mött några av våra entreprenörer på frukostbön i vårt konferensrum på Stadshagen idag mellan kl 06:00-07:30. Vi antog en vision för ett år sedan om att vara med att stimulera till att 70 nya företag ska startas upp inom SOS inom 10 år. Nu sitter vi tillsammans och konstaterar att minst 8 nya företag har startats eller är under uppstart bara under 2013. Jag fascineras över att få lyssna till så många tydliga affärsidéer, genomarbetade budgetar och målsättningar. Våra företagare är hungriga och med hårt arbete kommer deras planer och visioner att bli verklighet. Vi har en fantastisk positiv trend i församlingen och bland vårt folk.

Vi avslutar frukostsamtalet och rapporteringen och Walter Zuniga läser Psalm 20 för oss. Vi ber för och tillsammans med alla samlade entreprenörer. Alla skiljs åt för att börja en ny arbetsdag. Tack Jesus för väldigt praktisk och jordnära kristendom.

Den 16/1 - 2014 träffas vi igen för frukostbön. Välkommen om du är företagare eller funderar på att starta eget. Du behöver inte vara med i vår församling för att komma och be med oss. Vi är gudsrikesorienterade och har en väldigt generös hållning.



Lördagen den 1/3 kommer jag att hålla mitt tredje bibelstudie i serien "God wants to make you rich". Ämnet behandlar biblisk ekonomi och vill stimulera till en framgångsrik både privat och företagsekonomisk utveckling. Gud är för dig! Bibeln är praktisk. Vi tror på tillväxt, nya jobb och meningsfull sysselsättning.

Vi hörs!