17 januari, 2014

Handpenning


När du köper en kapitalvara krävs oftast handpenning för att köpet ska vara bindande. Huset eller bilen är din efter att du erlagt handpenning och du kan överföra resten av pengarna i lugn och ro medan du redan njuter det du köpt...  En handpenning är brukar vara 10 % av varans värde och ges oftast kontant. Både köparen och säljaren binder sig till överenskommelsen genom given och mottagen handpenning.

Gud har "friköpt" dig med sitt blod genom Jesus sin son. (Ef 1:7)

Med sitt blod har Gud betalat 100 % av köpeskillingen och du tillhör inte satans rike längre. Du är inte slav här i världen  utan istället son och "medarvinge" i Guds hus och Jesu rike. Gud har lovat dig hela sitt Kungarike och ALLT vad han äger och representerar. Han har ingått kontrakt och skrivit under avtal med sitt eget blod. Guds kontrakt med dig kallas "det nya förbundet". Han har redan gett dig handpenningen på
det arv som väntar dig. Det gjorde Han genom att ge dig den helige Ande.

"Anden är en handpenning på vårt arv..." Ef 1:14a

Gud gav sin helige Ande som en försmak och en handpenning på alla de andliga rikedomar som faktiskt därför redan tillhör dig. Just nu kanske du bara vågar njuta 10 %, men ALLT tillhör redan dig! Ta ut! Arvet är ditt! Handpenningen är ju redan given!  Vad väntar du på? Lev som ett av Guds egna barn! Lev Andens fulla liv!


Efter en fantastisk vecka i Pittsburgh är jag nu på väg till Philadelphia och predikar i CityLife Church denna helgen. Ser fram emot det massor!

Vi hörs!