11 juli, 2014

Dag 2 - Mbeya

Jens Charlieson fortsätter att rapportera direkt från festivalen i Mbeya:

Idag har alla våra team, dryga 160 personer, fortsatt att invadera Mbeyas olika stadsdelar för att träffa människor och predika evangelium. Även det kreativa teamet lyckades få en stund över från övningar och praktiska förberedelser inför festivalmötet, och bestämde sig därför för att sätta ihop ett eget gatumöte. Inget ljudsystem följde med dem, men de fick ändå ihop ett program av både musik, drama och predikan och tre personer gav sina liv till Jesus. Totalt har 230 personer blivit frälsta under våra outreach - och då är torsdagen inte medräknad. 


Ungefär 25000 personer dök upp till torsdagens festivalmöte och Johannes predikade om att göra rent hus; att råttor håller till där soporna finns och om du slänger ut skräpet så kommer råttorna följa med. När frälsningsinbjudan gick ut strömmade folk fram från alla delar av det stora fältet, och några minuter senare började Jesus bota sjuka. 



En ung man hade kommit till festivalen med sin mamma. Han hade varit stum sedan han var fyra år gammal men Jesus gav honom rösten tillbaka ikväll. Flera döva öron öppnades och en man som var blind på ena ögat fick full syn tillbaka. Det var ett härligt kaos på helandedokumentationen ikväll och mot slutet fick man be människor komma tillbaka imorgon för att vittna om vad Gud gjort i deras liv. 


De stumma talar...
De blinda ser...

Tre kvällar återstår och vi tror att det bara kommer att växa i antal, både vad gäller besökare, frälsningsunder och mirakler! Tack för att ni står med oss!

Kika gärna på videon från igår:


Update 2 Mbeya 2014 from Mission SOS on Vimeo.