12 juli, 2014

Day 3 - Mbeya!

Jens Charlieson fortsätter att rapportera från Mbeya:

Mbeya är en fantastisk stad. På alla sidor av staden reser sig bergen högt upp mot molnen och folket här är så vänligt och välkomnande. Skolbarnen springer jämsides med bussen och lyckas något av dem räcka fram handen tillräckligt långt för att ge någon av oss en high five genom bussfönstret så stannar allting upp i en halv sekund innan hela skaran av barn brister ut i gapskratt. Ljuvliga, underbara barn!



Vi räknar fortfarande uppföljningskort från dagens outreach men innan dagen kickade igång hade totalt 653 personer gett sina liv till Jesus på Mbeyas gator! Det visade sig också att en av de döva män som fick hörseln tillbaka på gårdagens festivalmöte hade mött ett av våra team på en outreach tidigare under torsdagen. Han var dövstum och när de bad för honom började han tala, men öronen var fortfarande helt stängda - tills han kom till gårdagens festivalmöte och Jesus gav honom ett fullt helande! 


Johannes talar på pastorskonferensen...

Paralellt med festivalen så firar Tanzania Assemblies of God ett stort jubileum med en pastorskonferens på ca 5 000 pastorer och ledare från hela landet. Idag så var Johannes inbjuden att tala, vilket fantastiskt tillfälle att få betjäna och tala till några av nationens starkaste ledare!



I kväll blev trängseln på festivalplatsen ännu större när över 45.000 personer dök upp för att höra Johannes predika! ”Om myntet har kejsarens bild och kejsarens namn så ge för all del era pengar till honom, men ni är skapade till Guds avbild - så ge er själva tillbaka till Gud!” 



Två kvinnor med ordentligt nedsatt hörsel blev helt botade och en kvinna som hade svårt att gå på grund av en skada på höften kunde gå obehindrat. Flera personer blev befriade från orena andar och vi ber och tror att allting kommer att växa till imorgon! Större skaror! Fler frälsningsunder! Fler helanden! Vi har två festivalkvällar kvar nu och hela Mbeya längtar efter Jesus!

Kika på videon från igårkväll:


Update 3 Mbeya 2014 from Mission SOS on Vimeo.