12 september, 2014

Hjärtats människa

Sitter i ett gästhus tillhörande trofasta partners och paktsvänner bland kullarna i norra Pittsburgh... Pastor Jeff Leake och jag har stått tillsammans och stöttat varandra i tjänsten för kung Jesus i 11 år nu... Tillsammans driver vi bibelskolor på flera kontinenter, pastorsnätverk, planterar församlingar och åker på missionsresor bland onådda folk... Tack Jesus!

Sitter och jobbar på ett bibelstudie om "hjärtats fördolda människa" (1 Pet 3:4).

Därför tappar vi inte modet. Även om vår yttre människa bryts ner, förnyas vår inre människa dag för dag.
2 Kor 4:16

Hjärtats människa. Hjälten. Den verklige du och jag - "den inre människan", som aposteln Paulus kallar honom.


Vår kropp är faktiskt bara ett tält eller ett skal. Vi är pilgrimer här på jorden på väg till något bättre. Vi är på genomresa (Fil 1:23-24). Bibelns treenige Gud är en Ande och vi är skapade till Hans avbilder en (1 Mos 1:26-27, Joh 4:24). Människan är en ande som har en själ och bor i en kropp (1 Thess 5:23). Visst är det väl märkligt att det är sådan slagsida på hur måna vi är om kropp och själ medan anden nästan alltid försummas. De flesta lever för en perfekt kropp och ett sunt och balanserat själsliv men glömmer helt bort det viktigaste - anden - ditt verkliga och egentliga jag... Inte konstigt att så många mår dåligt. Du är mer än psyke och kropp. Du är en ande!


Du (anden) behöver lovsjunga och tillbe Gud i sann och ren intimitet. Du (anden) behöver äta Guds egna ord varje dag som mat för att byggas upp och orka med "befallningen" och resan hem. Din ande vill be i tungor. Din ande vill kriga. Din ande vill erövra alla världens folk för kung Jesus! Din ande ropar - bygg och gör mig stark!

Vi hörs!