11 januari, 2015

Det kommer till dig!

Har precis hjälpt ca 70 människor till tro i Dar es salaam, Tanzania i helgen. Har delat evangelium både från scenen och på gatan. Många under och mycket övernaturligt händer hela tiden. Jag njuter verkligen Afrika och alla underbara vänner här. Gud älskar mig. :)

Nelson, en 20 årig gatukille. 
Mötte honom i en park i lördags förmiddag och 
han blev frälst samma dag på kvällen!


I Apostlagärningarnas elfte kapitel berättas historien om några anonyma Jesus lärjungar som börjar predika de goda nyheterna för icke judar i Antiokia. Under och tecken rapporteras och mängder kommer till tro på Jesus. Moderförsamlingen i Jerusalem skickar dit Barnabas för att checka läget och det står;

"När han kom dit och såg vad Guds nåd hade gjort, blev han glad.." Apg 11:23a 

Barnabas såg vad "Guds nåd hade gjort". Spännande uttryck! Tänk att nåden arbetar för oss om vi vågar tro på och följa den helige Andes ledning.

När vi arbetar, vilar Gud. När vi vilar, arbetar Gud. Sann tro är faktisk vila. Jag menar inte en slapp likgiltig hållning; att det som händer händer om det ska hända liksom. Nej! Den sortens hållning liknar mer ödestro och är inte förenligt med sund kristen teologi. Ibland måste vi, på Andens ledning, rycka framåt i erövrande tro och inta ett löftesland. Men ändå måste jag få fråga: - vågar du lita på att Gud arbetar både bättre och effektivare än vad du får till i egen förmåga? - Vågar du samarbeta med den helige Ande och vänta in honom?
Snälla du slå inte knut på dig själv i 2015 för att uppnå dina andliga nyårslöften. Försöker du för mycket blockerar du nåden och den helige Andes underbara arbete i ditt liv... Slappna av och bara vila i att Gud älskar dig och är för dig.



Låt den helige Ande valla och driva både människor, under och bönesvar rätt i famnen på dig. Gör dig tillgänglig. Ställ dig till förfogande. Säg: - här är jag använd mig när du vill!  Njut livet med stort L och lyssna på de små stilla signalerna i ditt hjärta och och var noggrann med att följa dem. Då händer det. Människor kommer till dig och vill bli frälsta! Mirakler och bönesvar kommer! Spring inte efter det. Kämpa inte så mycket. Det kommer till dig! Det kommer till dig om du vilar och tror!

Vi hörs!