09 oktober, 2009

SOS expanderar!

Ledarskolan uppe i Kaknästornet i Stockholm...

Det blev ju en nystart för SOS Missionsbibelskolas sjunde år i samband med vår församlingsplantering i Stockholm city. Ledarskolan (åk 2) drog igång parallellt med SOS Missionsbibelskola (åk 1)... Vilken fullträff Ledarskolan blev! Idag satt jag med hela ledarskolan uppe på 30:e våningen i caféet i Kaknästornet med utsikt över hela city och undervisade två lektioner i ämnet "Självledarskap" och en lektion i ämnet "Pastorala uppgifter". Ämnet "Pastorala uppgifter" innebär bland annat att eleverna lär sig hur man skriver och genomför en vigsel, en begravning och hur man lägger upp ett vigselsamtal samt själavård och församlingstukt... Eleverna ville inte gå hem och vi drog över tiden en hel timme faktiskt... Vi stornjöt fikat, utsikten och de djupa samtalen... Gud är god och elva nya starka ledare formas varav många kommer att bli pastorer som leder egna församlingar på sikt.


SOS har driver just nu 5 bibelskolor och startar snart sin sjätte - Sverige, USA, Indien, Bulgarien, Etiopien och snart kickar vi igång i Thailand också! Missionsbaserna går in i en helt annan mognadsfas nu med ny utexaminerade predikanter och dotterförsamlingar!

SOS festivalband med Julia och Linnea i spetsen ger sig ut på turnéer i vår och vår första musikproduktion storsäljer!

Mina böcker översätts till fler språk snart och nästa år ökar vi tempot på festivalfronten och genomför tre onådda folk festivaler!

SOS Church Stockholm växer aggressivt och outreachen och lärjungaträningen är ljuvlig, rå, radikal och stark!

Vi vill inte växa på flirt med frikyrkan eller på bekostnad av standard eller radikalitet utan på rå tro och mirakelkraft från Jesus! Gud ge oss de onådda folken, megastäderna och Stockholm!

Vi hörs!