14 december, 2009

Reflektioner iklädd munkjacka, träningskläder och puma på fötterna...

Har du läst rubriken fattar du att "pastorn" njuter en ledig dag i Stockholm... Sov ut, åt sen frukost med frugan som jobbar natt (perfekt) och körde sedan ett stenhårt pass på favorit-gymmet i Flemingsberg... Solade solarium, köpte Expressen och plockade ut en film i Tullinge centrum... Käkade fiskgratäng med familjen och drack sedan kaffe och lusläste "kvällsblaskan" (till och med skvallret om Tiger Woods och hans stackars bedragna Elin blev läst...) Ibland har en heltids "präst" ett enormt behov av att bara få vara "vanlig" för en dag... Njuter alltid lika mycket när jag får dra på mig träningskläder en ledig "pastors-måndag".

Daniel Westling och Kronprinsessan Victoria...

Reflektionerna och tankarna går ungefär så här idag;

Fredrik Reinfeldt är en bra statsminister och utmärkt representant för hela Sverige som ordförande i EU (jag ber för dig Fredrik, heja heja!).

Italiens premiärminister, den radikale och omdiskuterade Silvio Berlusconi bröt näsan och förlorade två framtänder i en vansinnes attack efter ett tal i Milano. Ja, ja - det kostar på att sätta ut hakan ;). Maffiakontakter, prostituerade och sexmissbruk straffar sig gamle Silvio...

Daniel Westlings (snart prins) planerade lyxbyggen i Brasilien är för tillfället lagda på is pga brist på tillstånd enligt Expressen. Tidningens uppgifter är väl ungefär lika tillförlitliga som triss eller Bingo-lotteriet, jag tror faktiskt på dig, Daniel... Jag ber för dig och din Victoria (1 Tim 2:1-5) och hoppas ni kommer att använda mycket av era pengar för att hjälpa fattiga och nödlidande (de gör ni redan) - fortsätt på rättfärdighetens väg bara!

Hoppas vi får behålla vår svenska bilindustri och att alla varslade och redan arbetslösa får en jul utan ångest. Tänker på alla våra nya flyktingar och hemlösa nu när det snöar, är minusgrader och börjar bli riktig "vargavinter" i Stockholm... Varma kläder, mat och kärlek till er - SOS Church vill verkligen finnas och vara ett hem för er!

Du har väl inte missat våra julshower till förmån för de hemlösa till helgen?! Köp biljetter på vår hemsida!

Vi hörs!