09 januari, 2010

Reflektioner i Hammerfest

Sitter på Thon Hotell i Hammerfests hamn i absolut nordligaste Skandinavien... Nordnorge är vackert även i vintermörkret och allt lyser på något sätt eftersom det är såå mycket snö... Hammerfest är en gammal fiskeby som numera lever på gas och olja som hämtas ur Havet... Norges rikedomar; fisk, olja och gas - fantastiskt egentligen hur ett litet land långt upp på Nordkalotten bara genom att rätt utnyttja sina naturtillgångar och nationella resurser blivit ett av de rikaste länderna på jorden! Allt fanns där hela tiden och behövde bara upptäckas, utvinnas och så exporteras! Ja... Igår var Arctic Kirken fullsatt och flera blev frälsta - halleluja! Pastor Birger är en go värd och jag njuter kungligt :).


Tillbaks till Norge och deras naturtillgångar och länge dolda skatter i havet... Du är ju som Norge! Allt finns där i dig redan. Som lärjunge till Jesus är du rik - Gud har lagt ner råvaror i dig, infryst kapital och enorma rikedomar och så den helige Ande, dvs Gud själv! 2010 är året då du både ska upptäcka vem du är i Gud och bli rik! Norge är en välsignelse för många andra länder idag. När du börjar utvinna och "exportera" allt det som Gud lagt i dig blir du också en välsignelse för nationer! För att Norge skulle kunna börja utnyttja alla sina resurser behövdes ett livstilsbyte, eller en total föränding av hela samhället nästan. Fiskare och bönder blev forskare, oljeplattformsarbetare och globala marknadsförare och säljare!

Kanske du också behöver ett radikalt "livsstilsbyte". Byt livsstil nu! Bli den du är tänkt, skapt och egentligen vill vara!

- Umgås mer med Gud i din Bibel och bli kvar längre i den underbara bönen!
- Umgås mindre med redan kristna och mer med ickekristna och nya lärjungar till Jesus!
- Gå inte på alla kristna födelsedagsfester, bröllop och mysiga uppesittarkvällar du blir bjuden på!
- Göm dig inte bakom, eller i "kyrkliga verksamheter" dvs övningar av olika slag, samlingar med redan kristna av olika konstellationer!
- Spela "korpfotboll" med ett gäng arbetskamrater, gå en kurs - jägarexamen, motorcyckelkörkort eller salsadans!
- Åk på missionresor - gärna onådda folk festivaler och se under och tecken i massor!
- Bli övervakare, kamratstödjare eller stöd och helgförälder!
- Döp, lägg händerna på nyfrälsta till andedop och läs Bibeln för dina ickekristna släktingar!

Människofiske, evangelisation och mission är som bön ungefär... När du ber mår du toppen och när du inte gör det mår du kass. Kött skall korsfästas och radikala livsstilsbyten göras under 2010! Länge leve människofisket!

Vi hörs!