31 maj, 2010

Buttprints in the Sand

One night I had a wondrous dream,
One set of footprints there was seen,
The footprints of my precious Lord,
But mine were not along the shore.

But then some strange prints appeared,
And I asked the Lord, "What have we here?"
Those prints are large and round and neat,
"But Lord, they are too big for feet."

"My child," He said in somber tones,
"For miles I carried you along.
I challenged you to walk in faith,
But you refused and made me wait."

"You disobeyed, you would not grow,
The walk of faith, you would not know,
So I got tired, I got fed up,
And there I dropped you on your butt."

"Because in life, there comes a time,
When one must fight, and one must climb,
When one must rise and take a stand,
Or leave their butt prints in the sand."

- author unknown

29 maj, 2010

Harley Davidson drömmar och sommargrönt Stockholm

Ska predika hemma i SOS Church nu på söndag... Ser såå fram emot att träffa församlingen igen! Det är sommargrönt i Stockholm och jag letar efter en Harley Davidson på nätet... Nu ska den köpas! Pojkdrömmen bli verklighet! Har dock en smärtgräns på 52 000 SEK... Scoutar hoj samtidigt som jag tar i allt som jag ligger efter med efter två veckors Afrika äventyr... Gräsklippning pågår, betalar räkningar, sorterar post och förbereder predikan - allt på samma gång liksom...
Vecka 29 blir det SOS Church Camp i dagarna tre - församlingsläger med grill, bad, fotboll, bibelstudier och lovsångskvällar! Vi svarvar och snickrar på den helgen också - Walter och jag... Missa inte att boka in den helgen i din kalender redan nu!


Vi hörs!

25 maj, 2010

Under, tecken och Safari

"Kom med mig till en öde plats där vi kan vara ensamma, och vila er lite." Mark 6:31

Har precis haft en helt ljuvlig ledig dag i nationalparken Tarangire med min familj och SOS teamet... Vi stod i öppna takluckor på jeeparna och såg elefanter, lejon, giraffer och apor på så nära håll... Solsken, underbar afrikansk grönska, kuperat landskap och picknick på en utkiksplats... Vi, men mest våra barn tror jag, fick värsta äventyret idag!






Vi bad med sammanlagt 2800 till frälsning i Same, ca 1000 blev andedöpta, ca 35 befriade från onda andar och helandeundren var oräkneliga :) ! Under, tecken och safari - livet som bäst alltså!

Imorgon bjuder en pilot-vän på en flygtur över Moshi och runt Kilimanjaro i ett litet Cessna 172 - bonus och ytterligare värsta äventyret för barnen :) . Jag är lycklig som tjänar en så generös arbetsgivare... Imorgon kväll flyger jag hem till Stockholm och älskade SOS Church. Jag predikar hemma på söndag - Yes!

Vi hörs!




- Posted using BlogPress from my iPhone

23 maj, 2010

TZ: #4

22 maj, 2010

TZ: #3

20 maj, 2010

Afrika som bäst!

Ikväll upplevdes Afrika med alla sinnen... Vild tack och lovångsdans i det röda dammet efter helandebön i solnedgången omgivet av höga berg! Kilimanjaro Signs and Wonders festival är inne på sin andra kväll här i Same, Tanzania. Människor gråter ut sina frälsningsböner om förlåtelse till den uppståndne Jesus. Amerikaner, svenskar, norskar, kenyaner, etioper och latinamerikaner har alla kommit samman för att proklamera Jesus för Parefolket i Nordöstra Tanzania...



De här tre pojkarna kom alla stumma tillsammans med sin mamma ikväll och nu har Jesus gjort under och de ger alla ljud ifrån sig... De säger mamma, ja och nej - inte rent än men de försöker och ljudar sina första ord ikväll...



Den här flickan har precis fått rörelseförmågan i sin vänstra arm...

Tack Jesus! Tack Jesus! Tack Jesus!


- Posted using BlogPress from my iPhone

19 maj, 2010

TZ: #2

18 maj, 2010

Live från missionsfältet!



Jag kommer att uppdatera bloggen med videoklipp direkt från vår Signs&Wonders Festival i Tanzania.
Vi har det kanon!

Vi hörs!

12 maj, 2010

SOS sänder TV!


Missa inte det första avsnittet av God's Adventurers, SOS eget TV program som sänds på vår hemsida imorgon kl 19:00. Programmen kommer visas på Kanal 10 kort därefter... Läs gärna Daniel Elvelycks blogg för mer info!


Vi hörs!

11 maj, 2010

På resande fot

Mellanlandat i Stockholm för att hinna umgås med barn och fru ett dygn - vi ska ut hela familjen och njuta den svenska våren så fort barnen kommer från skolan idag... Mina barn börjar bli stora, smarta och coola... Gissa vem som är stolt farsa?!

Imorgon flyger jag till Norge för att predika i en konferens med ett helt gäng församlingar på Österbo utanför Halden och sedan därifrån direkt vidare till en ungdomskonferens i Esbo Finland till helgen!

Vid Kilimanjaros fot...

Familjen flyger före mig till Tanzania och så möts vi där och gör festival tillsammans om ca åtta dagar! Barnen har övat in afrikanska danser och vi ber om Jesus- och mirakelfest i solnedgången vid berget Kilimanjaros fot!

På resande fot...

Familjen Amritzers liv levs just nu på resande fot två veckor till... Sedan blir det SOS Church Stockholm igen! Vi tror på en dopsommar i parkerna! Vecka 29 blir det församlingsläger hela helgen; SOS Church Camp - missa inte det!

Vi hörs!

10 maj, 2010

Flyger till Stockholm ikväll

Har hunnit skriva 2/3 av en ny bok som jag förhoppningsvis släpper till vårt ettårs-jubileum av SOS Church Stockholm i slutet på augusti - vi får väl se... Boken får nog titeln "Ett skådespel för världen" och handlar om apostelns tjänst och apostolisk kristendom.

Per och Marielle Gisselsson leder SOS arbete i Thailand...

Har varit så viktigt att vara här denna veckan. Vi har hunnit med mycket coaching, evaluerings- och framtids-samtal som ledarteam för församlingen här... Khon Kaen International Church går en ljus framtid till mötes och deras ledarskap består av ödmjuka, bedjande och rena gudsmänniskor...

Pastor Neung med familj, leder Khon Kaen Int Church tillsammans med familjen Gisselsson...

Fick rapporterna från vår celebration i Stockholm igårkväll av pastor Emma. Flera frälsta och andedöpta och tre döptes i ett kallt Mälaren i Rålambshovsparken direkt efter mötet - halleluja! Walter rapporterar där han predikat i Bulgarien i veckan och helgen, läs gärna hans blogg! Peter rapporterar från Tanzania där Ledarskolan gör sin praktik - läs gärna hans blogg! Vi avancerar! Nu är jag snart på väg hem till Stockholm! Flyger härifrån ikväll och från Bangkok sent inatt direkt till Stockholm!

Vi hörs!

09 maj, 2010

Celebration i Khon Kaen

Idag har vi firat Jesus i SOS församling här på missionsbasen - Khon Kaen International Church... Jag predikade om himlen och tre bad en frälsningsbön och så bad och profeterade vi över alla bibelskolelever som fanns i mötet... Ljuvlig lovsång, uppsluppen och folklig atmosfär och så dop i samband med fika och umgänge efteråt...



Paul Pindroh döpte sin rumskamrat från huset där han hyr in sig. Det som var så slående och nästan kusligt var upptäckten att det var precis som att fira gudstjänst i SOS i Stockholm city, Bulgarien, Etiopien eller Indien - samma ande, stil, folklighet och glädje! SOS familjens DNA genomsyrar allt och jag kände mig så hemma, och de relaterar till mig med samma självklarhet som barnbarn till sin farfar :). Ljuvlig upptäckt!

Vi hörs!

08 maj, 2010

SOS Bibelskola i Thailand

Några av våra underbara bibelskolelever i Thailand...

Har precis kommit tillbaks till hotellet. Jag har varit igång på vår bibelskola här från kl 09:00-14:15 med undantag av två raster och två fem minuters pauser... Underbara och väldigt hungriga elever. En kinesisk tjej sticker ut i klassen på 20 elever - jag tror hon kommer gå långt och utföra så mycket för Guds rike! Har undervisat från Apostlagärningarna hela 5 x 40 minuter - 17 punkter på vad som definierar en apostolisk församling...

Paul...

Lånat en moppe av teamet och blåst runt Khon Kaen lite med vår amerikanske SOS missionär Paul Pindroh - käkat glass och druckit kaffe... Ska fortsätta skriva ikväll... Predikar i Khon Kaen International Church imorgon, vår basförsamling här, ser så fram emot det!

På resande fot...

Vi hörs!

06 maj, 2010

Jag ber att döda ska stå upp!

Har underbara bön och skrivardagar här i Khon Kaen, Thailand. Bor på Piman Garden Residence för ca 150 kr dygnet. Allt finns, AC, dusch och trådlöst Internet. Jag sitter med Bibeln uppslagen hela dagarna och ber och skriver på en ny bok...

Khon Kaen city...

Igårkväll bad jag två timmar med pastorsteamet och det var en så stark profetisk ande utgjuten. Idag ber jag om:

1) Aggressiv församlingstillväxt i Stockholm - tycker att det går lite för sakta :).

2) Jag ber att döda ska stå upp på våra festivaler och på våra missionsbaser.

3) Jag ber att sönerna och döttrarna i SOS ska växa upp snabbt och explodera i sina respektive tjänster...

Bön, bibelmeditation och fasta - finns det något bättre! Älskar att umgås med den helige Ande och njuter av ensamheten... Tack Jesus! Laddar för festival i Tanzania också - det blir svettig glädje i det röda dammet! Jesus fest! Mirakelfest! Dans i solnedgången!

Vi hörs!

05 maj, 2010

SOS pastorsteam i Khon Kaen

Sitter med vårt pastorsteam på vår bas i Sydostasien och lyssnar på mirakelberättelser - så coola och helt sanslösa berättelser! Khon Kaen International Church har funnits i 2,5 år och vi har haft missionärer på plats i 3,5 år. Teamet har döpt ca 330 nyfrälsta och har nu ca 20 elever på bibelskolan! Wow! Mer harmoni och arbetsglädje än någon gång tidigare i den här SOS basens ganska stormiga och korta historia...


Dop inne i Khon Kaens fängelse...

Skrivit två kapitel på en ny bok idag också - kunde sitta helt ostörd och skriva i drygt 8 timmar...

Vi hörs!

03 maj, 2010

Thailand en blixtvisit

Idag flyger jag till Bangkok och sedan vidare till Khon Kaen och vår bas i sydostasien... Ska försöka skriva lite på en bok, be, fasta och söka Gud... Naturligtvis längtar jag efter att få träffa älskade familjen Gisselsson också - trofasta förbundsvänner sedan mer än 10 år redan. Vi har hållit ihop i vått och torrt, genom eld och vatten och bara blivit tightare hela tiden - de tillhör utan tvekan "järngänget" bland mina vänner...

Per och Marielle med deras söner Melvin och Noel...

Ska undervisa en dag på vår skola och predika några möten i SOS basförsamling - Khon Kaen International Church! Ser fram emot allt vad den helige Ande ska göra! Nu ligger en lååång resa framför... Jag är borta från Stockholm en vecka...

Vi hörs!

01 maj, 2010

Dejt med Maria och grill med husförsamlingen...


Igårkväll promenerade min älskling och jag gata upp och gata ner i hela Stockholm city... Visionerade församlingens utveckling, nya lokaler och bara fnittrade och tramsade och pratade om allt och inget - som kärlekspar gör som hängt ihop i 20 år ;). Maria är sååå kul och hennes skrattgropar gör mig fortfarande galen... Vi hade fått en hotellnatt från en underbar församlingsmedlem som samtidigt passade våra barn...


Vi släntrade in på hotell "Sven Vintapparen" från 1607 i Gamla Stan ca 01:15 och åt frukost sent idag... Världens mysigaste "kärleks näste" och inte en rät vinkel nån stans :). Maria har shoppat och nu är vi på väg hem men sitter fast på pendeltåget i Älvsjö pga elfel... Vi ska ha hem husförsamlingen dvs våra bästa vänner på grill ikväll - en ljuvlig blandning av sökare och nyfrälsta... Livet är grymlish! Imorgon är det celebration igen - fet halleluja för det liksom! I Love Sundays!

Vi ses och hörs!