25 mars, 2011

Att säga sanningen...

Aposteln Paulus sa;

Har jag nu blivit er fiende, därför att jag säger er sanningen?

Gal 4:16

Att vara präst, pastor eller missionär och representera Bibeln och Guds rike är kortsiktigt tufft ibland men långsiktigt alltid helt underbart!

Att vara diplomat för Guds rike innebär att man ibland måste säga sanningar och bara göra sitt jobb. Att våga välja Bibelns sanningar före både vänskap och svågerpolitik är tufft, men helt nödvändigt. Lögn hjälper ingen, men sanningen befriar.


Några exempel på sanningar som svider;

- Du informerar inte och upplyser inte mig om olika personers svagheter och deras historia utan du skvallrar faktiskt!
- Du ska inte bo ihop med din pojkvän utan att först ha gift dig med honom! Sex hör hemma i äktenskapet!
- Du ska inte smita undan skatter bara för att du inte råkar bli upptäckt!
- Du ska inte försöka vara affärsman när du drivit tre företag i konkurs och med dem lämnat enorma skulder efter dig var du än dragit fram! Ta en hederlig anställning och sluta parasitera på andra. Du är ingen klippare inse din egen begränsning!
- Du ska inte köra ditt eget race utan istället i allt vara överens med din fru! Lyssna på henne - vandra tillsammans med henne i harmoni!
- Din bil är verkligen en avgud eftersom du inte tål repor, fläckar i sätena och skriker av vansinne när barnen spillt ut glass och colasås!
- Du är snål och inte sparsam när du aldrig erbjuder dig att betala i ditt kompisgäng utan alltid låter alla andra betala för dig! Sluta utnyttja dina vänner!
- Du vill inte ta ansvar för de svaga och försummar din kristna kärleksplikt när du tycker dig ha din frihet och rätt att dricka öl och vin när som helst du känner för det och bara för att du anser dig vara stark!
- När du inte tycker att din dotter kan gifta sig med en man från en annan kultur och eller med en annan hudfärg än din egen är du rasist!
- En synd blir inte mindre synd bara för att du kallar den för "ditt problem" - bekänn och bli fri!

Jesus sa;

...och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra er fria.

Joh 8:32



Vi hörs!