23 juli, 2011

Vi ber för Norge!

Igår blev vårt broderfolk attackerade. Oslo och Norge angreps brutalt - bomber och automatvapen användes och dödssiffran stiger med varje nyhetsrapportering...


Älskade Norge! Kära och dyrbara norska folk. Ni är inte ensamma. Vi sörjer era förlorade och gråter med er idag. Äkta, uppriktiga och chockade salta tårar rinner längs våra kinder... Det som hänt är offattbart och fruktansvärt. Våra svenska fanor måste idag, liksom era, halas på halv stång i sympati och sorg med alla de familjer som blöder från öppna sår... Hur stor måste inte sorgen vara efter en förlorad tonåring, ett ungt liv avklippt och stulet?!

Vi ropar till Gud om änglars beskydd för våra närmsta skandinaviska grannar och mot ytterligare onda avsikter och attacker mot er demokrati. Fruktan får aldrig segra. Vi tror på Jesu blods beskydd. Vi tror på bön. Vi ber att er framtid ska förbli ljus och hoppfull.

Norge är ett underbart och fantastiskt land. Ett litet folk men starkt. Det norska folket har varma och stora hjärtan, är gästvänliga, generösa och våra närmsta och älskade svenska släktingar. Ni är gudfruktiga och ödmjuka. Idag gråter också Sverige.

Vi vägrar böja oss för terror i Skandinavien, oavsett från vilket håll det kommer! Vi lyfter upp våra huvuden och rätar på ryggen! Demokrati, yttrandefrihet, religionsfrihet och mångfald är vår stolthet! Vi står med er!

Era allierade i SOS Church Stockholm