31 oktober, 2012

Ny klass i januari!


Elever från förra årets klass lägger händerna på sjuka i Dar es Salaam. Tanzania i juni 2012...

Du vet väl att du kan ansöka till SOS Missionsbibelskola och gå vårterminen nu va?! En ny klass börjar den 14 januari 2013, ska inte du vara med i den? Ansök idag, klicka här, och var med om ett livsförvandlande äventyr med den helige Ande bland de onådda, både på Stockholms gator och bland onådda folkstammar i Tanzania nästa sommar!

Vi ses i januari va ;)?!

Vi hörs!

29 oktober, 2012

SOS Minute 28/10


SOS Minute 28/10 from Mission SOS on Vimeo.

27 oktober, 2012

Videohälsning inför söndag!

24 oktober, 2012

Jesus står i innerstan och väntar!

För fyra år sedan nästan exakt... Mitt i en lång fasta drömde jag att Jesus stod på vattnet och ropade. Vi tvingades ur båten och alla dåvarande lojaliteter. SOS gick på vatten och det bar. I min profetiska dröm blev jag rädd när jag varken såg den gamla båten eller Jesus efter ett liten promenad på vattnet. Det var mörkt, dimmigt och ruskigt ensamt... Jag ropade; "Jesus, var är du?!" Han svarade; "Jag står i innerstan och väntar!" Jag vaknade på hotellet i Aalesund, Norge och visste att nu skulle SOS Church Stockholm födas. Vi proklamerade församling på Jesu egen befallning den 29/8 - 2009! Jesus stod på vattnet och väntade på oss. Han stod i innerstan.

I tre år har vi huserat på Warfvingesväg 26 i Stadshagen. Men nu händer det grejer kompisar! :) En stor och omfattande vattenskada driver oss ur våra lokaler på Kungsholmen. Vi har varit trångbodda länge redan. Nu tvingas vi expandera och växa! Tack Jesus!

Vi hyr därför Polstjärnan på Sveavägen 77, från söndag och framåt! Hur länge? Vi vet inte. Tillsvidare helt enkelt. Helt rätt i tid. Märkligt bra timing på "olyckan" faktiskt ;) Jag känner mig lycklig, pirrig och pojkaktigt uppsluppen inför vår flytt. Vi är nog lite konstiga i SOS, men lyckliga... Vårt inre och våra hjärtan är alltid brottsligt positiva och tror att Gud som är god, leder oss framåt, uppåt och vi har därför också ständig tillväxt! :) Nu ska vi upp ur källaren! Nu ska vi bli ännu mer centrala och synas och höras!

Vi kör dubbla Celebrations i en modern konferenslokal med plats för drygt 400 personer mitt i city där vi hör hemma. Söndagen den 28/10 kl 12:00 predikar jag och kl 16:00 predikar allas vår Walter Zuniga - välkomna!!! Redan nu på söndag alltså! SOS kids håller stort barnmöte som vanligt på vårt tidiga celebration och barnpassning på eftermiddagen...

Allt blev större sedan vi kom in till Stockholm city! Större festivaler, större missionsteam, större ekonomi, fler nyfrälsta och döpta, fler dotterförsamlingar hela tiden och multiplikation på alla områden!
Dar Es Salaam, Tanzania Juni 2012

Tack Jesus för en ny era och en ny tid! Tack Jesus för Polstjärnan som visar oss vägen! Tack Jesus för tillväxt och en kallelse som hela tiden driver och tvingar oss att vara pionjärer!

Hitta till Polstjärnan: Hoppa av på tbane stationen Odenplan, adressen är Sveavägen 77. Det ligger precis vid korsningen Sveavägen-Odengatan. Klicka här för karta!

Vi ses på söndag!

20 oktober, 2012

SOS Minute

Min nationella sekreterare och barnpastorsfru, Jenny, har tillsammans med vår ungdomspastor, Jonatan, dragit igång SOS Minute. Det har under hela hösten visats varje söndag på våra celebrations med det som ligger i pipeline i SOS Church. Här kommer ett smakprov :)


SOSMinute 21/10 from Mission SOS on Vimeo.

Du kommer väl på celebration imorgon?! Walter kommer att predika såå bra! Vi kör kl 12.00 och kl 16.00. Jag själv befinner mig i Trondheim, Norge och predikar men önskar jag fick krama om hela församlingen imorgon :)

Vi hörs!

16 oktober, 2012

Växtvärk


SOS Church Stockholm samlade ca 400 vuxna och ungefär 70 barn söndagen den 7 oktober. Det var visserligen Super Sunday och alla laddade lite extra men alla indikationer visar ändå på en positiv trend och stark tillväxt i vår församling just nu... I söndags var vi 245 vuxna!
- Vår senaste bönenatt samlade 106 vuxna.
- Vårt ungdomsarbete SOS Youth samlar ca 40-50 varje fredag kväll.
- Våra All Nations Café's samlar i snitt mellan 150-180 vuxna och drygt 50 barn. (2-3 ggr/termin)
- Våra söndags Celebrations samlar i snitt drygt 200 vuxna och drygt 50 barn... Vi har toppar och dalar men nu snackar vi snitt... Inga överdrifter alltså...
- Våra seminarier samlar ungefär 100 till regelrätta bibelstudier en gång per termin...
- Vi har dagsläget nästan 40 husförsamlingar som samlas varje vecka...
- Vi har SOS lärjungaskola och Ledarskola...

Jag har då inte nämnt SOS Street Mission och SOS Business Class med deras så fantastiska arbete.
Vi är nog drygt 500 vuxna aktiva medlemmar och ca 70 barn idag... Många av våra mest trofasta medlemmar jobbar helger och kvällar och kommer kanske varannan eller var tredje söndag. Jag är så tacksam till Gud över tillväxten och tycker det är smått fantastiskt med tanke på att vi startade församlingen den 29 augusti 2009 och att vi bara är drygt 3 år gamla.

Nu har vi växtvärk. Vi behöver förrutom fler ledare också nya lokaler. Vi har en stor vattenskada i vår kyrka och måste renovera fram till jul. Vilket innebär att vi måste hitta en alternativ lokal att samlas på från och med nästa vecka. Inget problem men en utmaning, inte minst i Stockholm city. Vi har dock väldigt flexibla och uppfinningsrika ledare och ingen är för bekväm eller rädd för att spotta i nävarna och arbeta hårt. Det kommer att bli bättre nu! Vattenskadan tvingar oss ut ur våra lokaler tidigare än vad vi vill. Jag tror Gud driver på! :)

På söndag samlas vi på Warfvingesväg 26 i Stadshagen, Kungsholmen som vanligt kl 12 och 16. Men sen blir det spännande. Vi ska gå på vatten igen. Jesus står på vattnet. Han väntar på oss  i innerstan. :)

Vi hörs!

13 oktober, 2012

Hur rik är Gud?!


40 ljusår från Tellus (vårt hem) har franska och amerikanska forskare precis upptäckt planeten 55 Cancri e. Den kretsar kring en stjärna som kan ses med blotta ögat i stjärntecknet Kräftan. 55 Cancri e är dubbelt så stor som jorden och minst en tredjedel av massan bestårav ren diamant...
Nyupptäckta planeten 55 Cancri e...

Tänk att det svävar diamanter i universum stora som all vår sammanlagda landmassa på jorden! Hur rik är inte vår Gud?! Tänk att Han är min pappa! Tänk att Han ingått pakt med mig! När jag valde att tro och tog emot förlåtelse, helig Ande och frälsning blev jag samtidigt en av arvtagarna i universums mäktigaste familj...

Vi hörs :)!

11 oktober, 2012

Vilken söndag!

Totalt 27 st gick fram på frälsningsinbjudan på vårt Super Sunday! Lokalen var packad och vi hade nästan precis 400 vuxna i publiken. Det var tryck, röj, en kreativ bomb! Är såå stolt över församlingen som hade med sig så mycket vänner till mötet! Tack Jesus för att jag får bygga församling i Stockholm! Tack för de fina människorna i Stockholm!

Njöt även våra vänner Timothee & Manuelle Zürcher, föreståndarparet i SOS Church Bienne. De besökte oss över helgen och det är en fröjd att höra hur arbetet i Schweiz går framåt.

Du kommer väl på Celebration på söndag?! Vi kör både kl 12.00 och kl 16.00.

Vi hörs!

06 oktober, 2012

Celebrate Life!

Ibland är livet tufft. Faktum är att det kan vara så mörkt så att du och jag inte tycker oss se någon annan väg ut än att avsluta livets så sköra gåva. Livet känns inte alltid rättvist utan istället ibland cyniskt, utstuderat och rått - och jag verkar vara alla elakheters måltavla...

Men det finns faktiskt tusen anledningar att leva min vän... Det finns ett ljus på andra sidan tunneln. Ibland måste fötterna stöta i botten innan du kan skjuta av uppåt mot ytan och solljuset igen. Vet inte riktigt varför det är så men perspektiv gör oss faktiskt mer tacksamma, ödmjuka och kloka. Har vi inte sett döden rakt i ögonen, uppskattar vi heller inte livet eller lever kanske bara sådär ca 50%. Nära döden upplevelser och det djupaste mörker är faktiskt oftast just vägen till det verkliga livet. Jesus blödde, dog och sedan uppstod Han i ljus och kraft! Han segrade över döden och hopplösheten! När vi kapitulerar och ger upp, börjar något nytt - en ny era. Vi kan dö till det gamla, oss själva och börja leva på riktigt och för andra! Jesus är Livet! Livets Ande pulserar i församlingen - vilken är Hans kropp på jorden idag!

Imorgon firar vi livet i SOS Church och ställer till med fest på Polstjärnan kl 16.00! (Hoppa av på tbane stationen Odenplan, adressen är Sveavägen 77. Det ligger precis vid korsningen Sveavägen-Odengatan. Klicka här för karta!) Föreställningen eller gudstjänsten (vilket du vill) kommer fylla dig med hopp... Du kommer trilla ut på gatan igen runt 18:00 lite yr och vimmelkantig men med förhoppningsvis ny framtidstro... Det blir energi, glädje och kanske torkar vi också bort en tår av tacksamhet. Vi överlevde! Vi lever x 2 nu!

Vi ses och hörs!

02 oktober, 2012

Bönenatt och Super Sunday!

Älskar att se SOS Church blomstra! Det är verkligen tryck i våra Celebrations nu! Den helige Ande arbetar och vi döper och lärjungatränar för fullt! Allt växer! Barnarbetet, ungdomsarbetet, fler husförsamlingar och mötesbesökare! Under och bönesvar!

På fredag efter SOS Youth har vi höstens första bönenatt! Vi börjar be kl 22:00 och så får vi se när vi slutar... Älskar när vi samlas för att bara söka vår Gud i lovsång, tillbedjan och innerlig bön. Om du aldrig bett med SOS - kom! Klicka här för adress och vägbeskrivning

På söndag! Dvs den 7 oktober, har vi Super Sunday under temat; Celebrate Life! En kreativ bomb exploderar och det är ett perfekt tillfälle att bjuda med sig sökare och nyfikna på vår tro. Super Sunday går av stapeln på Polstjärnan! Det börjar kl 16:00! Jag menar 16:00! ;) Kom tidigt för bra platser! Hoppa av på tbane stationen Odenplan, adressen är Sveavägen 77. Det ligger precis vid korsningen Sveavägen-Odengatan. Klicka här för karta.




Vi hörs!