28 november, 2012

SOS Church Julshow!



Du har väl inte missat att det snart är dags för SOS Church julshow?! Förra året var julshowen en succé! Alla hade med sig vänner, kollegor, släkt, grannar...Jag blir såå stolt när jag ser hur alla kreativa förmågor i kyrkan verkligen exploderar på en julshow!

























Du får bara inte missa årets julshow, A Christmas Journey! Vi har ett begränsat antal platser så du behöver köpa dina biljetter nu! Vi har en föreställning lördagen 15 dec kl 18.00 och söndagen 16 dec kl 12.00 & 16.00. Biljettförsäljningen är igång på söndag; 100 kr för vuxna, 50 kr för barn.



Kom in i julstämning med SOS Church!

Vi hörs!

22 november, 2012

Hem till mitt älskade Österrike

Pastorsteamet i SOS Church överraskade mig och bjöd mig på en resa till mitt barndoms Österrike... Ni är utan tvekan världens bästa vänner! Jag älskar er och förtjänar inte er kärlek. Tacksamma och ödmjuka tårar fyller ögonen när jag skriver...

Imorgon flyger jag från Arlanda via Wien till Klagenfurt i södra Österrike. Tänkte hyra en bil och åka upp till den lilla alpbyn Knappenberg, på 1100 meters höjd. Ska besöka min kära gamla "Oma" dvs farmor. Hon är 88 år och fortfarande helt obesegrad i kortspelet "Doppeldeutsche Schnapskarten" :) Ska bos hos min faster Heidi och njuta förbundslandet Kärntens kök och gemyt...

Knappenberg

Jag föddes i Villach precis på Italienska gränsen och kom till Sverige första gången 1976. Efter flytten till Sverige andra gången 1980, efter mina föräldrars skilsmässa, tillbringade jag under hela uppväxten nästan all ledig tid hos mina släktingar i Knappenberg. Där finns varma minnen från jular, sportlov, påsk och sommarlov. Knappenberg var en fast punkt under min ganska turbulenta barn och tonårstid...

Ska läsa österrikiska tidningar, spela kort, äta gott och skratta mycket - det är hela planen i korthet :)


Auf Wiedersehen eller vi hörs!

17 november, 2012

Konsten att njuta


Hade nästan glömt bort hur man njuter livet... Jobbat stenhårt i 20 år. Rest, undervisat, predikat och skrivit böcker. Genomfört festivaler bland onådda folk, predikat på konferenser, missionsbaser, bibelskolor och så alla nya församlingsplanteringar. Land efter land, med jetlag, efter vaknätter har jag fått uppleva fantastiska äventyrsresor kantade av oräkneliga mirakel. Jag är så tacksam till Gud för att jag fått basunera budskapet om Jesu förlåtelse och den helige Andes kraft till frihet i över två decennier redan...

Men... Den här senhösten är jag helt ledig.  Sedan mitten på oktober arbetar jag inte alls förrän efter nyår. Flera läkare har efter flertalet undersökningar mer eller mindre befallt mig att vila för min fysiska hälsas skull. Behöver nog andas lite i största allmänhet. Svårt att erkänna men så är det... Det är inte lätt när man bara vet hur man jobbar men inte hur man gör när man är ledig. ;) Att verkligen
vara verkligt  ledig, avslappnad och reflekterande är en konst få vet att utöva...
Försöker nu åter lära mig konsten att njuta livets trivialiteter som att läsa Expressen och Aftonbladets ledare om svensk politik och sportsbilagorna om Zlatans alla bragder. Tränar, solar, lagar mat, ser om gamla filmer som Braveheart  och går på bio. Har hunnit se de nya biofilmerna; Palme, Skyfall och Call Girl. Vi har köpt en liten svart långhårig schäfervalp - Tyson. Jag njuter av att promenera med honom i parkerna och lära honom komma, sitta, vacker tass och sånt du vet... Njuter av alla Bruno Mars låtar som "The lazy song" och "Count on me" :)
Vår nya familjemedlem; Tyson :)...

En krigare och björn har gått i vinteride men efter  nyår är det nog dags att vakna igen tror jag... Men just nu sjunger vi "björnen sover" lite till... :)

Vi  hörs!

16 november, 2012

Lasse Nylén - älskad och saknad...

Du var en levande legend i så många år - nu är du "bara" legend... Helt banbrytande och revolutionerande barnmötes-predikant, men också stark bedjare, evangelist-pappa och famlijerådgivare...
Ditt arv och och din anda lever vidare med oss alla som följde, kände och älskade dig. Tack Lasse för att jag fick gråta med dig några gånger och för att du lyssnade. Nu är du hemma hos Jesus...




12 november, 2012

SOS Minute 11/11


SOSMinute 11/11 from Mission SOS on Vimeo.

Lite "komihåg" inför veckan...



- Nu på lördag (17/11) arrangerar SOS Church "Gypsy Night" på Polstjärnan! Kom! Kl 19:00 börjar en föreställning och en talkshow du inte vill missa! Biljetterna kostar bara 40 kr/st och kan köpas vid dörren.

- Nu på söndag (18/11), på våra celebrations, samlar vi in kläder till fattiga familjer i Bulgarien! Ta med en kartong eller en kasse med kläder. Tänk att vi får ge till fattiga i jul och dela med oss av vårt överflöd! Vi ses på Sveavägen 77!

- Söndagen den 25/11 ordnar SOS Church en dop- och gemenskapsdag! Vi har dopfest i Elimkyrkan på Östermalm från kl 14:00 och sedan äter vi gemensamt på en stor restaurang efteråt. Anmäl dopkandidater till vår husförsamlingspastor Emma Gustafsson, klicka här!


Vi hörs!

08 november, 2012

Åter till Tanzania 2013!


Ber mycket för våra festivaler nästa år... Gud har öppnat upp nationen Tanzania i östra Afrika på ett helt underbart sätt för SOS. De pastorer och församlingar som vi samarbetar med är sååå gedigna, starka och duktiga. Nästa sommar åker vi tillbaks till Tanzania och kör två festivaler. En i juni i mångmiljonstaden Mwanza i nordvästra delen av landet vid Victoria sjön och i juli kör vi vid kusten i muslimska Tanga.
Mwanza är Tanzanias andra stad med ca 2 miljoner invånare. Eftersom Mwanza ligger precis vid Victoria sjön så livnär sig en stor del av folket på fiske. Detta är Sukuma folkets hem som är mycket kända för sitt nöjesliv. En stor del av folket här är animister eller utövar gammal folktro och människo-offer förekommer fortfarande... Man offrar albinos för att lyckas i livet, i business och i familjelivet.
Staden Mwanza...

Här ska alltså Mwanza Signs & Wonders Festival äga rum i juni nästa år! Denna resan är vår missionspraktik för våra elever på SOS Missionsbibelskola och vår systerskola i USA, MCM Ministry School, så den är inte öppen för alla, men forstätt och läs nu så har du chansen att hänga på även om du inte skulle gå vår skola i år;).

Fyra veckor efter är det dags för Tanga Signs & Wonders Festival. Tanga är en strängt muslimsk stad med ca en halv miljon invånare precis vid Indiska Ocean kusten. Den har den andra största import/export hamnen i Tanzania och är känd för sin cement och sisal industri. Tanga är en av de äldsta städerna i Tanzania och ca 90% av populationen är muslimer.
Festivalplatsen i Tanga...

Jag ser så fram emot att få basunera ut det glada budskapet om Jesus och förlåtelse i dessa städer nästa sommar! Häng med oss till Tanga i juli! Datumen för festivalen är den 17-21 juli, så tillkommer ju några dagar för resa mm. Men surfa in på vår hemsida och anmäl dig idag! Klicka här:)! Vi vill ha med ett monsterteam från Sverige, Norge, USA och många fler länder till Tanga i juli! Klart du ska med;)...

Ses i Tanzania nästa sommar?! :)

Vi hörs!
                                                                                                                                                                                           

05 november, 2012

SOS Minute 4/11


SOSMinute 4/11 from Mission SOS on Vimeo.

Beirut

Beirut, Libanon är vackert!

I torsdags kom vårt team från SOS Church tillbaka från en research resa i Beirut, Libanon. Under en veckas tid har vårt husförsamlingspastorspar, Emma och Andreas Gustafsson, tillsammans med vår ungdomspastor, Jonatan Kvist, varit i bön och sökt Gud för Beirut samt scoutat stan för ett nytt potentiellt församlingsbygge. Jag måste säga att jag är såå stolt över dem! Du kan läsa mer om deras äventyr på vår hemsida; klicka här!