26 mars, 2013

Sydeuropa!


Har precis kommit hem från Schweiz. Hade förmånen att fira ett-årsjubileum med vår dotterförsamling SOS Church Bienne i helgen. Så fantastiskt kul! Vi har ätit häststek och naturligtvis choklad och ost i mängder - annars har man ju liksom inte varit i Schweiz ;).

Församlingen har växt från ett grundarteam på ca 25 krigare till ca 100 starka medlemmar på knappt ett år. När de drar på och satsar eller gör något speciellt samlar de lätt drygt 200 glada människor!

Manuelle och Tim...

Jag är såå stolt över våra pastorer Timothee och Manuelle Zurcher - de är verkliga herdar med stora och generösa hjärtan. De är gästfria glada livsnjutare och aggressiva givare. Tim är en mycket kompetent, förtroendeingivande och samlande ledare med fokus på helhetsbilden utan att bli frustrerad över detaljer som kanske inte är 100... Manu är en otroligt duktig lovsångsledare med en känslighet och renhet som verkligen förlöser den helige Andes närhet. Framförallt så älskar paret Zurcher människor och det märks och känns i hela atmosfären i församlingen!

Och så har vi allas vårt eget charmtroll och assisterande pastor Majo Bulundwe - en kreativ och supersmart tjej med ett jättesmittande skratt!  Majo är evangelist, grym talare, lärjungatränare, organisatör och missionär! Majo är redan väldigt efterfrågad som talare och hennes tjänst bara växer och griper omkring sig. Hon är framförallt ödmjuk, tjänstvillig och en "inga problem - vi löser det - tjej". Majo vi älskar dig och vill bli som dig!

Majo...

Predikade både lördag och söndag kväll och hann med ett bibelstudium med ledarteamet på söndag förmiddag. På söndagskvällen bad drygt 20 en frälsningsbön och 7 blev andedöpta och började spruta i tungor! Tack Jesus! :)

Vi kan nog räkna med att de startar en bibelskola i Bienne om ett år eller så med fokus på församlingsplanteringar i Sydeuropa - dvs Italien, Frankrike, Spanien, Portugal och Grekland... SOS Bienne har redan ett tjugotal medlemmar som talar italienska! :)


Framtiden är spännande - SOS Italien, SOS Frankrike, SOS Malta osv osv... Urförsamlingens geografiska återupprättelse kommer! Sydeuropa kallar!

Vi hörs