25 september, 2013

Apostolisk provokation!

"Flytta inte en gammal gränssten som dina fäder har rest."

 Ords 22:28

 
Fanns det inga gränser att korsa visste ingen vad som var Sverige eller Norge. Fanns det inte trafikregler skulle vi ha ständig kaos på vägarna och massor av dödsolyckor. Fanns inte lagboken skulle vi leva i anarki och ständig rädsla för våld och stöld. Demokrati, militär och polis upprätthåller både ordning och trygghet för medborgarna. Utan ramar, ja och nej och rätt och fel- finns inget som är heligt, absolut och tillförlitligt.




"...ty överheten bär inte svärdet förgäves."

Rom 13:4b

 
Bibeln är Sanningen och församlingen Sanningens stödjepelare och grundfäste.


"... Guds hus, som är den levande Gudens församling, sanningens pelare och grundval."

1 Tim 3:15

 
Bibeln innehåller de heliga och eviga absoluterna och råmärkena för hela skapelsen
och människosläktet.

"Hela Skriften är utandad av Gud..."

 2 Tim 3:16a

 
Därför blir församlingen provocerande utan att göra eller säga något provocerande. Jesu lärjungar är saltet i förruttnelsen, ljuset i mörkret och staden på berget. En apostolisk - dvs nytestamentlig församling med de första kristna i Apostlagärningarna som förebild, blir per automatik en provokation. En apostolisk församling utmanar ett humanistiskt och ateistiskt samhälle bara genom att existera.

När sedan den kristna församlingen börjar spritta av liv och andedöpta lärjungar börjar ryta blir det oftast liv i luckan! Oj! Varför är plötsligt de kristna mer än ett museum och en snäll hembygdsförening? Oj?! Vad händer?! De tänker ta del i samhällsdebatten! De tar ton, de utbildar sitt folk, de går in i politiken, de påverkar och griper omkring sig! Vad händer nu?! De skulle ju sakta tyna och dö ut - de där mesiga tama knätofs-kristna... Nej, skriker ateister i panik! De blev tvärtom! Församlingen har rest sig upp som en slumrande jätte!

"Då vaknade Herren som ur en sömn, lik en hjälte som legat bedövad av vin. Han slog tillbaka sina fiender,"

Ps 78:65-66a

 
De kristna multiplicerar sig, startar företag, flyktingförläggning och rehab. Gör insatser i kriminalvård, omsorg och skola. De startar fler församlingar och tar tillbaka förlorad mark! Mer ändå - de erövrar helt ny jungfru mark genom att sända missionärer till de onådda folken! En apostolisk provokation växer till en rörelse som vare sig djävul eller människa kan stoppa...



Kom och be med oss på fredag på Warfvingesväg 26 och kom och fira Jesus med oss på Norra Latin kl 16.00 på söndag!

Vi hörs!