28 februari, 2013

Reser i USA..


Reser från Stockholm till Modesto i Kalifornien idag... Predikar och betjänar församlingen The House och umgås med familjen Elvelyck i fem dagar! Kul! Spännande! Undrar vad den helige Ande ska göra?
Sedan går resan vidare till Phoenix i Arizona där jag predikar onsdag kväll i nästa vecka...

Från Arizona styr jag kosan mot Gettysburg i södra Pennsylvania på ostkusten och församligen Freedom Valley. Avslutar med en helg hos mina goda vänner familjen Stoltzfoos... Älskar alla dessa trofasta
partners och vänner i USA! Tack Gud för livet du ger och att jag får vandra med dig! :)

Vi hörs!

26 februari, 2013

Vila = Tro


Tar några dagar ledigt nu, efter intensiva veckor där jag undervisat, predikat och rest ganska hektiskt igen...

Och Gud fullbordade på sjunde dagen det verk som han hade gjort. Och han vilade på sjunde dagen från allt det verk som han hade gjort.
1 Mos 2:2

Tänk på sabbatsdagen, så att du helgar den.
2 Mos 20:8

Det är fåfängt att ni tidigt står upp och sent går till vila, och äter ert bröd med vedermöda - detsamma ger han åt sina vänner, medan de sover.
Ps 127:2


Att fira sabbat. Att ta semester. Att dra ner på tempot lite. Att sova ut. Allt ovannämnt är faktiskt att säga och deklarera;

- Jag tror på Guds godhet mot mig! Han unnar mig gott...
- Jag tror på Hans välsignelse! Han gör mer än jag någonsin förmår att åstadkomma själv och ger mig bonus som jag aldrig kan lyckas förtjäna...
- Jag tror att Han försörjer! Han som tar hand om fåglarna, blommorna och älgarna har omsorg om mig ;)
- Jag tror på den helige Andes arbete! Han bygger sitt rike, sin församling och tar hand om sitt eget folk...

Att vila är att verkligen tro! Jag tror att Han är Gud, jag är Hans barn och att Han arbetar när jag vågar vila... Vågar du vila?!

Vi hörs!

20 februari, 2013

Frihetslängtan!


Ett sus i trädtopparna och en stilla vind kallar. Den lilla människans inre röst viskar, börjar nynna och sjunga och till sist jojkar den vilt och ropar ut sin blödande längtan och frihetssång helt ohämmat! Hjärtats inre glödhög började brinna igen, först lite flämtande men snart slog lågorna höga... Krigaren och jägaren vaknade och måste nu bara ut i vildmarken! Han var tvungen att få springa snabbt, använda alla muskler, känna vinden mot ansiktet och höra vattenbruset från forsen igen... Ett inre tryck och en längtan driver honom framåt. Jag rider och rör mig i vilken riktning jag vill, helt utan stängsel och begränsningar. Jag drar dit jakten och fisket är bäst, där min själ läker och jag får sjunga och dansa kring lägerelden!

Sitting Bull...

Precis så kände säkert Sitting Bull (den store Sioux hövdingen 1831-1890), instängd i indianreservatet "Standing Rock" i North Dakota, nästan 80 år gammal... En gång hade den stolte krigaren varit lika fri som en örn eller buffel men nu tvingade myndigheterna honom att vara ett politiskt språkrör för sitt instängda folk. När de ville förmå honom att stoppa andedans rörelsen som bröt ut bland de frihetsberövade och begränsade siouxerna sa han nej med motiveringen och citatet; "jag kan inte förvägra mitt folks hopp"... Tumult utbröt i reservatet och Sitting Bull sköts till döds. Han dog för sitt folks hopp om frihet! Allt han ville var att leda sitt folk till en ny dalgång med gott om bete, vatten och bra jakt. Allt hövdingen drömde om var att få höra sitt folk skratta och sjunga - mätta och lyckliga i sina tält...

Varje andlig ledare behöver apostolisk rörelsefrihet så de kan följa Guds Ande till nya bergsmassiv och dalgångar...


På söndag predikar jag hemma i Stockholm! Min predikan heter "Frihetslängtan"... Mitt hjärta kommer bli satt fri och min ande explodera när jag får dela både min längtan och mitt budskapet med Guds folk!

Vi ses på söndag antigen kl 12 eller 16 till Celebrations på Polstjärnan, Sveavägen 77!

Vi hörs!

16 februari, 2013

Sydnorska skärgården


Utsikt från mitt sovrumsfönster...

Undervisar och predikar i Salemkyrkan (missionsförbundet) i Kristiansand i södra Norge hela helgen... Säljer väldigt mycket böcker och de är sååå hungriga och på! Kul! Njuter!

Bor hemma hos mina sköna och bästa vänner - familjen Bestuls! Njuter utsikten över skärgården! :)

Vi hörs!

14 februari, 2013

Position Yourself for the Miraculous!

Lördagen den 16 mars är det dags igen - vi kör seminarium i SOS Church under ämnet "Position Yourself for the Miraculous!" Det finns ett övernatuligt liv i den helige Ande, fullt av under, tecken och mirakler som Gud vill att vi ska komma in i. Ett spännande liv där varje dag är ett äventyr :)!



Vi börjar kl 09 och slutar kl 14 med en timmas lunch paus :).

Välkommen!

08 februari, 2013

Att vara mamma med passion!


Gård och gods är ett arv från fäderna, en förståndig hustru en gåva från Herren. 
Ords 19:14

Min Maria är mamma och väldigt stolt över det! Hon bygger vårt hem och fostrar våra barn med hela hjärtat och 200 % engagemang. Hon är grymmast av alla mammor jag vet ;)!


Hon är utbildad sjuksköterska sedan många år och har verkligen lyckats i sitt yrke och gjort en fantastisk karriär och fått många förtroendeuppdrag på Huddinge sjukhus där hon är älskad arbetskamrat. Hon pluggar extra kurser på universitetet med jämna mellanrum och är fortfarande hungrig på att lära och leva. Hon är verkligen en förebild för mig. Hon är en fantastisk kvinna och min bästa vän.


Blev Maria tvungen att välja mellan utbildning, karriär och titlar och att "bara" vara mamma - valde hon mamma direkt och helt utan att tveka. Hon är mamma med passion! Hon är mamma till sitt hela väsen!
Alicia och Adam är hennes liv!

Alicia, Adam och Maria vid Niagara fallen...

Maria var väldigt ung när vi blev ett par och var först bara min roliga, galna och snygga flickvän. Jag föll för hennes skrattgropar och hennes rumpa i tighta jeans... Jag var hennes allt utan konkurrens. Men det var då det ;). När hon blev gravid förändrades allt... Hon började bygga bo, blev försiktigare och förändrades till sin personlighet men jag älskade förändringen - hon blev mamma helt enkelt. Jag älskade henne mer och mer... Idag är jag tokig i henne!

Hon är missionärs- och äventyrsmamman som korsar floder med barnen på ryggen och shoppar spännande grejer på marknader över hela världen. Hon hittar pilbågen, slangbellan, jättesnäckan och har alltid lyckats göra våra barns liv till en fest på varje resa. Hon skivar upp vattenmeloner och ananas i skumpiga minibussar och sjunger och hittar på lekar... Jag beundrar dig, älskling... Du torkar spyor från kinder och svett ur stekheta pannor och skrattar och gråter med oss.

Maria, Alicia och jag i Indien, Alicias första missionsresa!

Alicia och Maria på marknad i Tanzania...

Hennes barn står upp och välsignar henne och hennes man berömmer henne: Många duktiga kvinnor har funnits, men du överträffar dem alla.
Ords 31:28-29

Snart är våra barn stora... Du är allas vår hjältinna! Du gjorde det! Du lyckades! Nu är du förebild för en hel armé av unga SOS mammor och jag är mer kär i dig en någonsin!

Snart är du bara min tjej igen - blir inte fel med lite mindre konkurrens heller faktiskt ;).

Vi hörs!

05 februari, 2013

Glöm inte vår livsstil...


Min dotter Alicia och jag besöker Austin, Texas och församlingen Reach Church några dagar... I söndags bad vi med 56 dyrbara människor till frälsning! Vi älskar Chris och Melissa Gilkey och njuter motorcyckelturer, kortspel och skrattar massor...

Ge akt på dig själv och på din undervisning, och håll troget ut med den. När du gör det, frälser du både dig själv och dem som lyssnar på dig.
1 Tim 4:16

Genom åren har en livsstil och rytm mejslats fram som blivit synonymt för SOS församlingar och vårt folk... Här följer en liten sammanfattning;

1) Vi är bedjare och älskar att odla ett starkt inre liv och en intimitet med Guds helige Ande... Daglig bibelmeditation, mycket tungotal och regelbundna fastor från mat är verkligen har blivit vårt folks livsstil.



2) Vi delar det enkla och kraftfulla evangeliet om Jesu kors, blod, uppståndelse och förlåtelse med sökande människor i vår närhet varje vecka och älskar att odla relationer med de som ännu inte delar vår tro - gärna muslimer, hinduer och new agare helt utan fördomar...

3) Vi lever i ständig lärjungaträning under devisen "lärjungar som gör lärjungar". Vi vill vara ödmjuka, öppna och formbara och ständigt hjälpa och guida nya i tron till dop i vatten och ande. Vi döper ofta, förklarar gärna igen, ber för och lägger våra händer på hungriga Jesuslärjungar varje vecka och njuter av att se deras andliga genombrott.


4) Vi försöker att leva sunt. Vi tränar fysiskt regelbundet och älskar en bra film, en spännande bok eller att bara sitta tillsammans och skratta med varandra i innerlig och nära gemenskap i någons kök eller på ett café.


5) Vi är alla inbitna missionärer och älskar äventyret i mötet med onådda folkgrupper! Vi reser mycket, jobbar hårt, lever enkelt, är väldigt flexibla och njuter samtidigt livet med stort L!

Ja, ja... Skulle kunna sagts mycket mer om heder, generositet, brutal och konfronterande ärlighet och en aggressiv tro... Allt nämnt är attribut som vi försöker leva ut och vi önskar ska bli synonymt för SOS folket...

Glöm inte vår livsstil! Vem döper du nästa vecka?! Vem ska få lära känna Jesus genom dig idag?

Vi hörs!