29 november, 2010

Att kyssa & säga sanningen

Läste en av mina bästa vänners blogg idag och tänkte – wow, vad bra! Läs och lär!

Att kyssa & säga sanningen

Jag läste min andaktsbok i morse och kom över denna välkända vers i Ordspråksboken 24: En kyss på läpparna är det, när någon ger ett rätt svar.

Jag mediterade över sanningen i detta.

1. Att någon säger dig sanningen är en GÅVA! Att leva i självbedrägeri är både en snara och en väg som leder till smärta.

2. Det är lättast att höra sanningen från dem som förtjänat rätten att säga det. Vi låter inte vem som helst kyssa oss på läpparna :)

3. Om du verkligen bryr dig om någon – uttrycker du det genom att säga dem hela sanningen. Ett annat Ordspråk säger ”öppen tillrättavisning är bättre än kärlek som hålls dold’.

4. När du säger dem sanningen, gör det mer som en kyss och mindre som ett slag i ansiktet.

5. När någon bryr sig tillräckligt för att tala sanningen i kärlek – ta emot det som en kyss, inte som ett slag i ansiktet.

Kanske är det så att du behöver kyssa någon idag?


Jeff Leake

27 november, 2010

Församlingen avancerar!

Vi har snart döpt 80 sedan vi började i city och nästan 60 bara under 2010! Vi har gått från 12 husförsamlingar till 25 under 2010! Alla trosmålsättningar vi satte upp för 2010 är vi redan i mål med! Vi sträckte oss efter 50 döpta, 200 människor i våra husförsamlingar och 300 vuxna besökare en söndag. Vi har döpt 56, har drygt 200 i våra husförsamlingar och hade 1150 besökare på vårt ett årsjubileum söndagen den 29/8 i år!


Idag tror vi att ca 350 vuxna ser SOS Church som sitt andliga hem! Barn och ungdomsarbetet växer aggresivt! Ekonomin växer, missionsarbetet växer osv!

Vi hade ca 80 bedjare
samlade på vår bönenatt igår! Ca 45 krigare stannande till 02:00!


Jag är i Örebro och undervisar och predikar idag (lördag) och SOS Church har latino fest kl 19:00... Imorgon predikar jag hemma och det blir både barnvälsignelse och 3 döps i vatten på egen tro och bekännelse!

Gud är god! Kul att vara pastor! Jag är lycklig!

Vi hörs!

26 november, 2010

Vill du vara med och bygga församling?!

Bönenatt! Församlingen formas och byggs när vi ber... Vision, inriktning, syner och nya trosmålsättningar föds när vi lovsjunger och ropar till Gud tillsammans...



Vild bön. Tungotal. Hänförd innerlig tillbedjan. Tyst lyssnande till Anden. Vill du vara med och bygga församlingen - välkommen att be med mig inatt mellan kl 22:00 - 02:00!

Vi hörs!

25 november, 2010

24 november, 2010

Krigarna samlas!

Åkte pendel och tunnelbana genom mitt älskade och just nu "nysnös vita" Stockholm i morse! :) Ahh älskar stan - och är mitt i Guds vilja och kallelse för mitt liv...


Läser Metro och lyssnar leende på två libanesiska kvinnor som blandar arabiska och svenska på ett så skönt sätt när de ivrigt samtalar om väder och vind på väg till sina respektive jobb... Ska undervisa i ämnet; "Församlingen i det multietniska samhället" den här veckan på SOS Ledarskola...

På fredag leder jag bönenatt i SOS Church Stockholm från kl 22:00! Finns det något bättre?! Längtar... Krigarna samlas!

Vi hörs!

23 november, 2010

Hemma!

Dricker kaffe i köket i Tullinge... Landade på Arlanda tidigt imorse och hann hem och sova några timmar innan barnen kom från skolan... Vi har precis varit i Skärholmen och handlat födelsedagspresenter till Maria - Alicia, Adam och jag - super kul! Vi hittade bra grejer också!

Har blivit överfallen av församlingsmedlemarnas kärlek och omsorg idag - känner mig såå välkommen hem! Känner en djup tacksamhet till Gud i mitt hjärta för SOS Church Stockholm!

Imorgon undervisar jag på vår Ledarskola i city. Ikväll blir det dansk pölse och lite kortspel...


Bönenatt på fredag mellan kl 22:00 - 02:00! Församlingen byggs med bön!

Vi hörs!

22 november, 2010

Drag till vansinne!

Predikade i en afroamerikansk församling igår förmiddag - sanslöst smord lovsång och drag till vansinne på responsen under predikan. Såå ljuvligt! Allt präglades av ära, respekt, excellens, stark gudsnärvaro och ett stort hjärta för de allra fattigaste! Jag lärde mig massor och tar med mig något från Gud hem till Stockholm från församlingen VCC Liberty Campus i Youngstown...

Pastor Lock & Gloria Beachum leder VCC Liberty Campus...

På kvällen höll jag ett bibelstudie i församlingen New Life - massor av folk och ett sant missionscenter!

Nu är jag på väg hem... Längtar efter familj och församling!

Vi hörs!

20 november, 2010

Helige Ande!


Predikade i VCC, Youngstown OH igårkväll. Ljuvligt! 4000 medlemmar stark församling och vilken lovsång! Deras fredagskvällar kallas "River Service" och är riktiga helige Ande kvällar med mycket lovsång och betjäning... Flera rusade fram på min frälsningsinbjudan och människor sökte Gud i timmar i ett moln av Guds härlighet i eftermötet! Ett rus, en skön fylla och förnyade och utökade visioner från den underbare helige Ande! Jag både såg och hörde från himlen :)! Jag älskar den helige Andes ström! Imorgon predikar jag i ytterligare två olika församlingar här i Youngstown! Kul!

SOS Church har celebration kl 16:00 på Warfvinges Väg 26, Stadshagen, Kungsholmen! Walter predikar och flera ska begrava sina gamla lik och demonhus i dopets vattengrav imorgon! Skulle såå gärna varit där också! Nästa helg både leder jag bönenatt och predikar hemma! Längtar!

Vi hörs!

19 november, 2010

18 november, 2010

Återupplivad vision!

Abram var på väg att ge upp. Löftet från Gud tycktes aldrig vilja bli verklighet. Barnlös, gammal, impotent och frugan Sara förbi klimakteriet sedan länge... Abram hade redan en b-plan. Istället för den son som himlen lovat, som skulle ärva honom så får det bli Elieser som ärver (en fosterson och trofast tjänare)... Då kommer Gud på besök...

Därefter kom HERRENS ord till Abram i en syn. Han sade: "Frukta inte, Abram. Jag är din sköld. Din lön skall bli mycket stor." Men Abram sade: "Herre, HERRE, vad skall du ge mig? Jag går ju bort barnlös, och arvinge till mitt hus är Elieser från Damaskus." Abram sade vidare: "Se, mig har du inte givit någon avkomma. En av mitt husfolk kommer att ärva mig." Men HERRENS ord kom till honom: "Denne skall inte ärva dig, utan en som kommer från din egen kropp skall bli din arvinge." Sedan förde han honom ut och sade: "Se upp mot himlen och räkna stjärnorna, om du kan räkna dem", och han sade till honom: "Så skall din avkomma bli."

1 Mos 15:1-5


Visionen inte bara återupplivas utan till och med expanderar! Abram lär sig en gång för alla att det blir som Gud sagt och säger, om han själv bara håller fast vid löftet och ursprungsvisionen. Det är svårt att se klart under de rökiga tältdukarna där man måste gå dubbelvikt och famlande i mörkret... Kom ut under stjärnorna istället! Kom ut, lyft blicken, räkna och låt dig överväldigas av allt en god Gud vill ge dig om du bara vågar tro! Nöj dig inte med det näst bästa. Släng b-planerna i soptunnan! Tro! Se klart! Gud är god!


Imorgon åker Peter och jag mot Youngstown, Ohio i en kul hyrbil för att predika i Victory Christian Center i helgen!

Vi hörs!

16 november, 2010

Andra halvlek

Igår hade jag en så go ledig dag här i Pittsburgh... Tränade, käkade kycklingvingar och stek, skrattade med vänner, spelade biljard och såg avslutningsvis filmen Red på bio...


Idag efter att både lett böneskola och undervisat på MCM lunchade jag med Jeff Leake... Subway mackor - mums! Vi samtalde och visionerade framtid. Jeff berättade om prioriteringar och fokus han valt tillsammans med den helige Ande i bön inför andra halvlek.

1) Församlingsplanteringar
2) Onådda folk
3) De fattiga
4) Apostlagärningarna
5) Nästa generation

Kanon! Jag ber just nu och överväger att göra hans prioriteringslista till min egen inför andra halvlek! Kanske listar jag de lite annorlunda bara...

1) Onådda folk
2) Apostlagärningarna
3) Nästa generation
4) Församlingsplanteringar
5) De fattiga

Jeff är en gudsman. Han har ett starkt böneliv. Jag skärps i hans gemenskap. Vill bara fortsätta framåt för full maskin!

Ber för Pakistan, Indien, Nepal och Bangladesh - kanske den mest onådda regionen i världen! Ber att Gud ska ge SOS en större lokal i Stockholm city! Ber att vi ska få döpa 100 stockholmare under 2011!

Vi hörs!

15 november, 2010

Mirakelberättelser!


Ledig dag. Tränat hårt på gymmet, käkat kycklingvingar och lyssnat på mirakelberättelser från två vänner som arbetar med Rehab och församlingsplanteringar i ghetton i USA... Finns inget som genuina mirakelberättelser - Jesus blir så stor!

Tänkte sova en timme mitt på dagen... Ikväll blir det häng med alla "svenska" SOS:are som sammanstrålat i Pittsburgh, dvs Julia och Samuel Willkander, Linnea Hagenfors, Nina Andersson, familjen Almqvist och undertecknad... :) Kul!

Imorgon undervisar jag på MCM igen...

Vi hörs!

14 november, 2010

Onådda folk-mission!


Har predikat i Pittsburgh hela helgen på teamt mission... Julia och Linnea från SOS Church Stockholm har varit med mig här och lett lovsång! De säljer väldigt mycket av festival cd'n God of Miracles! Beställ skivan här!

Många vill följa med oss ut på festivaler i framtiden...

Ca 35 dyrbara amerikaner har responderat på mina frälsningsinbjudningar! Många vill med oss ut på våra gemensamma festivaler SOS och APC - kul!

Vi hörs!

12 november, 2010

11 november, 2010

Kallad att kasta ut demoner!

Idag vaknade jag 04:55 och hörde den helige Ande viska: "Din kallelse är att kasta ut demoner"... Klarvaken med en stor svart kopp kaffe började jag mina predikoförberedelser i köket i gästhuset där jag bor... Undervisar på MCM - vår bibelskola i samarbete med APC här i Pittsburgh, USA. Ämnet är "Änglar och demoner och befrielsetjänst" och eleverna är såå hungriga så de antingen glömmer bort raster eller skriker att de inte vill ha rast alls när jag frågar om vi ska ta en paus :). Njuter av att undervisa och umgås med min käre vän pastor Jeff Leake...

Jesus sa:

Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar...
Mark 16:17a

De sa om Jesus:

Vad är detta? En ny lära med sådan makt. Till och med de orena andarna befaller han, och de lyder honom.
Mark 1:27b

Känner att demonutdrivarsmörjelsen är på mig igen. Pastorer, missionärer och alla lärjungar till Jesus vakna; - Vi måste befria de fångna och proklamera ljus i mörkret! Vi måste i Jesu namn fortsätta att kasta ut Mr alkohol, porr, spådom och cancer ur satans offer över hela världen och bland alla folk!


Pakistan, Indien, Nepal och Bangladesh behöver befrielsekrigare! Europa behöver lärjungar som vågar ryta!

Vi hörs!

10 november, 2010

Kyrkbygge pågår i Port-au-Prince!


Efter festivalen som SOS höll för några veckor sen i jordbävningsdrabbade Port-au-Prince, Haiti så beslutade vi att plantera en församling mitt i tältlägret där festivalen ägde rum... De närmsta veckorna efter festivalen så har flera hundra nyfrälsta samlats för lärjungaträning och nu i veckan fick vi bilderna på det fysiska kyrkbygget!




Vi hörs!

09 november, 2010

08 november, 2010

SOS

Folk över hela världen frågar mig om SOS... Jag ska försöka sammanfatta vad som blivit våra församlingars, basers och missionärers kultur, livsstil och hållning genom åren.


En SOS:are;

1) Älskar att be, fastar regelbundet och bor i Bibelns berättelser...
2) Har mycket sökarvänner - såsom muslimer och hinduer och alltid nya Jesus-lärjungar under sina vingar som guidas mot dop och andedopsupplevelser...
3) Älskar äventyret, missionsresan, festivalen, nya kulturer, smaker och adrenalinkickar...
4) Älskar gäster, har öppna hem, inneboende och massor av folk kring köksbordet...
5) Tror på under, profetiska drömmar, mirakler, visioner, änglar och Jesus-syner...
6) Har enkelhet, livsglädje och livslust som livsstil...
7) Generös med pengar och ägodelar och bjuder på sig själv och skrattar mycket....

Javisst! Lätt att fortsätta listan egentligen men... Vi fortsätter frammåt tills den sista folkgruppen fått höra! Jag flyger till USA imorgon! Efter nyår blir det festivaler i Pakistan! "Nation Invasion - Pakistan - 2011". Yes!

Vi hörs!

07 november, 2010

Negev

Negev öknen...

På väg hem genom öknen... Flyger från Tel Aviv till Stockholm via Wien ieftermiddag. Njuter värmen, solen och den goa sammanhållningen som uppstår i en grupp efter 10 dagar tillsammans!

Snart kramar jag min älskade familj i Tullinge, södra Stockholm!

Vi hörs!

05 november, 2010

Saturday Bible Studies

Befinner mig fortfarande i egenskap av reseledare/kaplan i Eilat, Israel med en svensk grupp på 110 personer. Det är en förmån att jag, en gång om året, på hösten, får jobba med Göran Duveskog, Daniel Viklund och Joen Lindquist... Nästa år är du säkert med mig här i det heliga landet! Idag på morgonen höll jag ett bibelstudium med gruppen och har nu hunnit snorkla i korallreven några timmar... Snart är det dags för bibelstudium nummer 2 idag - ljuvligt!


Imorgon börjar vi ett helt nytt giv hemma i SOS Church Stockholm som vi väljer att kalla "SOS Saturday Bible Studies"! Det börjar kl 16:00 med fika och lovsång i vårt café på Warfingesväg 26 på Kungsholmen. Vi delar sedan upp oss i 8 grupper med 8 olika bibelstudieledare och kör samma bibelstudium på 8 olika språk! Svenska, engelska, finska, spanska, persiska, arabiska, amharic och franska! Efter 45 minuters gruppstudier träffas vi igen för gemensam frågestund och avslutande gemensam bön! Missa inte detta! Bibel, lovsång, bön och multikulturell gemenskap! Välkommen!

Vi hörs!

04 november, 2010

En vän

Sitter och dricker en espresso på ett strandcafé i Eilat vid Röda Havet och ser de jordanska bergen resa sig på andra sidan akabaviken... Har badat och solat en kort ljuvlig stund på jorden ;). Shortsen är fortfarande skönt blöta och mina flipflop har såå mjuk sula...

Ska snart luncha med en israelisk god vän sedan åtta år... Vi har stämt träff på ett shoppingcenter... Ser fram emot några timmars ledigt med honom. Han är före detta officer i armén här och jag gillar hans humor. Min vän är varm, hjärtlig, passionerad, livsglad, macho och vi älskar båda att skratta...

Var rädd om dina vänner! En vän är någon du känner dig otvungen och avslappnad med... Din vän lurpassar inte på dig och vill inte sätta dit dig senare... En vän läser allt till det bästa och är generös. Har du fått en vän för livet har du det bättre ställt än många. En sann vän slår högre än pengar på banken, lyxartiklar, karriär och berömmelse.


Idag skiner solen och det är 36 grader i skuggan... Vet inget om morgondagen, men här och nu är livet fantastiskt! Han väntar nu, måste glida...

Vi hörs!

03 november, 2010

Masada och Döda Havet

Pappa och jag vid Västra Muren i Jerusalem...

Gick "snakepath" både upp och ner till Masada klippan idag. Masada - en gång Herodes den stores ökenpalats och senare zeloternas sista fäste gentemot romarna under ledning av Ben-Yair Ellasar. Zeloterna vägrade ge sig levande i händerna på romarna, utan de 967 personerna på klippan begick istället gemensamt självmord år 73, efter 3 års belägring...

Jag segrade ytterligare ett år över "förgubbning" trots att frukosten kom upp halvvägs upp för Masada idag :). Torkade mig om munnen, tog en klunk vatten och fortsatte... SOS Army discipline ;).

Pappa Ewald...

Pappa Ewald flöt som en stor kork i Döda Havet ;). Tack Jesus också för ljuvliga stunder i Guds Ord idag... Du följer väl med mig till Israel nästa år va?!

Vi hörs!

02 november, 2010

Övre salen

Jag döper er i vatten till omvändelse, men den som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte ens värd att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.

Matt 3:11

Igår hade vi ett möte med vår grupp på 110 personer mitt emellan Gordons Golgata och Trädgårdsgraven och ca 10 personer ville be en frälsningsbön med mig! Idag började vi med en samling i Övre salen och många blev doppade i Jesu eldsflod och sprutade i olika tungotal!

Övre salen...

Vi har precis bett vid Västra muren (2 Krön 6:32-33) och går nu på upptäcktsfärd i gamla stan... Snart ska vi till Yad Vashem - ett museum över slakten på 6 miljoner judar under 2:a Världskrigets Hitler regim i Stortyskland...

Yad Vashem

Vi hörs!