30 oktober, 2011

Helig Ande explosion i Trondheim!

Predikar i Betelförsamlingen i Trondheim hela helgen... Har haft 10 pass från torsdag till söndag! Fullt hus! Många nationaliteter! Vild, varm och go atmosfär!
Vackra Trondheim...

Undervisat på deras bibelskola, på ett ledarseminarie och på 4 möten! Många blir frälsta och andedöpta! Guds härlighet är stark. Den helige Andes smörjelse vilar över oss. Tack Jesus för en explosion av Din kraft här hela helgen!

Flyger via Oslo och Stockholm till Israel imorgon... Ska göra det heliga landet med legendariske Israelexperten Göran Duveskog och profeten Daniel Viklund... Kul! :)

Vi hörs!

27 oktober, 2011

Modernhistoriska hjältar

Funderingar och reflektioner över en kopp kaffe i baren en sen kväll. Sitter uppflugen på en barstol i hotellet Augustines foajé i centrala Trondheim, Norge... Predikar här hela helgen. Njuter av att läsa lite modernhistoria... Njuter också av ensamheten...

Fråga; Vad har följande två judiska hjältar gemensamt?!

Mordechai Analevicz - 22 åringen som ledde Warszawaghettots uppror mot SS våren 1943. Utsvultna och dåligt beväpnade lyckades de döda 800 tyska soldater...

Eli Cohen - egyptiskfödd judisk spion i Damaskus, Syrien i många år. En av den israeliska säkerhetspolisen, Mossads, stjärnspioner. Eli hängdes den 18 maj 1965 efter att ha blivit avslöjad. Eli avrättades inför ett fullpackat Martyrernas torg i centrala Damaskus och allt direktsändes på TV... Han kämpade och dog för sitt folks överlevnad och säkerhet...

 Svar; De hade något de var beredda att dö för!


Tyska trupper röjer i Warszawaghettot 1943

Är det fanatism att vara beredd att ge sitt liv för andra eller för sina övertygelser? Behövs människor med den typen av karaktär och tuffa personlighet i Skandinavien 2011? Behöver vi människor som vare sig går att muta eller får att tiga i den  moderna och globala kristna "helige Ande rörelsen"?! Behöver vi modiga kristna män och kvinnor i Europa?

Svar: JA!!!

Gud kommer kalla fram unga radikaler med mod, rättspatos, integritet och blödande övertygelser. De och bara de skapar nämligen det som senare hamnar i historieböckerna... Ofta blir de tyvärr och tragiskt nog först hjälteförklarade efter sin död. Faktum är att utan dessa människor händer egentligen inget nämnvärt och vi bryter inte ny mark. Skandinavien ropar efter sina egna hjältar. Människor vi kan få lov att vara stolta över. Den kristna församlingen i Skandinavien behöver unga pionjärer med verkliga övertygelser! Människor som vill ta kampen mot könsstympning, rasism, diskriminering, aborter och pedofili. Människor som vill strida för åsikts- yttrande- och-religionsfrihet!

Var är ni?! Visa er! Kliv fram! Bekänn färg! Var är 20-30 åringarna med skallande övertygelser?

Vi hörs!

26 oktober, 2011

Bön som förändrar huvudstaden!

På fredag har vi bönenatt i SOS Church Stockholm. Vi börjar kl 22:00. Älskar våra bönenätter och tror vi kommer spräcka 100 vallen nu på fredag! Sist var ca 80 bedjare men nu blir vi 100 krigare! :)


När vi ber förändras vi. När vi ber får vi tro. När vi umgås med Gud i den helige Ande ser vi plötsligt allt så tydligt. Förvirring, depression och mörker ger vika och klarhet, glädje och ljus kommer! När vi ber, lovsjunger och lyssnar på den helige Ande bygger vi Guds rike och Stockholm förändras! Demoner trillar från sina troner och dösrikets portar och fästen skakar sönder när vi ryter i Jesu namn! Vi ber för ett förändrat Stockholm! Vi ber för vårt lands huvudstad!

Välkommen på fredag!

Vi hörs!

24 oktober, 2011

Älskar SOS folket!

Landade på Arlanda kl 15:00 (söndag) efter fem samlingar i Strömmen pingstförsamling i Oslo... Blev hämtad av Linnea Hagenfors och hennes fantastiske irakiske pojkvän Yosef... Älskar detta par och snart blir det bröllop! :) Kom till Kungsholmen direkt till starten av vårt celebration kl 16:00! Vilket drag! Praise, handklapp, dans och smort röj! Walter var konferencier och Julia ledde bandet!

Njöt av alla våra goa och helt ljuvliga församlingsmedlemmar - sååå mycket kärlek - jag och min fru fick presenter av Emmanuel och Patricia! :) Fullt hus, flera frälsta och fyra döptes i vatten!

Jag älskar SOS folket därför att de är så andligt hungriga, hängivna Jesus, generösa, kärleksfulla och alltid ärar och lyfter varandra! Jag älskar SOS folket för att de skrattar så mycket, är genuint fria, folkliga och spontana!

I veckan ska jag undervisa på vår Ledarskola och möta helt nyfrälsta kompisar i Stockholm - Stockholm mina drömmars stad!


Vi hörs!

21 oktober, 2011

Spännande helg!

Är på väg till Norge för en blixtvisit i Oslo. Predikar tre ggr i Strömmen hos Laila och Arvid Egeli. Kul!

På söndag predikar jag hemma på vårt eget celebration i SOS Church Stockholm! Ser sååå fram emot det! Vi kommer även ha en infosamling om SOS Buisness Class direkt efter mötet... Vi kommer dra igång lördagen den 10/12! Vår vision är att skapa sysselsättning och hjälpa igång nya entrepenörer. Affärsidéer ska bli fysisk verklighet! På lite sikt kommer vi även kunna frigöra resurser för både sociala hjälpinsatser och vår missionsverksamhet. Det kommer genereras ett överflöd - vi ber därför Gud om att 70 nya företag ska startas på tio år i vår församling!


Vi kommer lyfta äktenskap och familj på söndag men också döpa nya lärjungar till Jesus i vatten! Det blir fest! Vi rycker framåt! Den apostoliska familjen rycker framåt! :)

Vi hörs!

19 oktober, 2011

Nyhet från SOS Missionsbibelskola!


Slå på trumman, blås i trumpet; nu kommer en STOR nyhet från SOS Missionsbibelskola:

Från och med årsskiftet 2011/2012 kommer vi att antaga elever både i augusti och i januari!
Efterfrågan har tillslut blivit alltför stor, och efter lite omstruktureringar kommer vi nu, precis som de flesta eftergymnasiala utbildningar, att antaga och välkomna nya elever i början av varje termin!

Det betyder att DU kan ansöka redan NU för att börja SOS Missionsbibelskola i början av januari 2012! Du kommer då att läsa ett år, för att ta examen i december samma år.
Detta är nytt steg för oss, inte påhittat efter enorm möda och tankeverksamhet, utan snabbt fött av Anden. Vi tror att FLER elever kommer att få möjlighet att möta Gud, studera Hans ord, bli förvandlade, och kliva ut som hjältar...genom en av världens absolut bästa Bibelskolor!:)

Så hjälp mig att sprida de goda nyheterna, och ansök redan idag! Klicka här!

Vi hörs!

18 oktober, 2011

Framtidsdrömmar!

Har precis kommit hem från USA. Sitter i mitt kök och äter onyttigt för en gång skull - halleluja! ;) Dricker kaffe och snackar strunt med min älskling Maria - super mysigt. Snart kommer barnen från skolan - ska bli kul att träffa dem igen! Adam tränar karate ikväll och jag vill gärna hänga med Alicia lite... Imorgon håller jag ett bibelstudie för våra ledare i SOS Church kl 19:00! Ska tala om "SOS kultur" och det kommer bli sanslöst drag! :)

Ska träna med en av mina bästa vänner i veckan, ha en gästande amerikansk pastor över på middag och så predikar jag faktiskt hemma på söndagens celebration också, även om jag flyger in direkt från Norge efter tre möten där... Ja, ja... Älskar mitt liv! Jag är super välsignad!

Annars drömmer jag fortfarande om;
- en "grabbresa" till Spanien - tjurfäkting och kortspel! Nån som vill hänga på?!

- jaktresor till Alaska och Sydafrika - Grizzly och Kudu måste läggas ner!

- Köpa en jeep - märke oväsentligt bara den är manlig, kaxig och har fyrhjulsdrift...


Vi hörs!

16 oktober, 2011

Amerikanska södern...



Har precis ätit en massa sea food... Sitter nu vid Hiltons pool och dricker kaffe efter ett dopp i bubbelpoolen. Det är 32 C i skuggan. Det snurrar lite i huvudet - en blandning av jetlag, adrenalin och helig Ande. Har predikat två gånger redan idag och predikar igen kl 19:00.

Besöker pastor Denny Durons församling i Shreveport, Louisiana i den djupaste amerikanska södern. Andra mötet slutade i en sanslös mirakelexplosion efter frälsningsinbjudan! Många synskadade blev omedelbart friska och två personer med var sitt blint öga fick fullständig syn direkt i eftermötet! Jubel! Dans! Ös! Himlen är öppen! Jesus triumferar!

Njuter av att få hänga med Peter Almqvist min trofaste vapendragare sedan 1999; 12 år har han stått vid min sida!

Vi hörs!

14 oktober, 2011

Tillbaks i mitt älskade Stockholm!

Jaktresan till Lappland blev en fullträff! ;) Morgonbön tillsammans vid frukostbordet, mycket bibelläsning på passet, lägereldar, kokkaffe, tokiga historier och råa skrattsalvor! Grabbarna utan något som helst kvinnligt inflytande blir gärna lite brutala ,du vet?! ;) Tre generationer Amritzer jagade tillsammans för första gången - Ewald, Johannes och Adam. Kul! Vi bjöd också med oss Aslak Bestul från Kristiansand och Samuel Willkander från Tullinge. Samuel sköt en älgkalv snyggt och prydligt med ett mycket välriktat skott i bröstet. Grattis mannen!

 Vi hann faktiskt ha ett möte på Folkets Hus i Storuman på onsdag kvällen innan vi blåste hem också - några blev frälsta och andedöpta! :)

Tillbaks i mitt älskade Stockholm igen! Igår kväll träffade jag världens bästa pastorsteam - njuter av att bara få vara med dessa underbara och mogna gudsmänniskor! Dreamteam! :)

Idag har jag förmånen att viga Maja och Calle i St Clara kyrka i centrala Stockholm! Älskar detta paret! Underbara och trofasta medarbetare i SOS sedan många år! :) Ska bli ljuvligt faktiskt!

Imorgon flyger jag till Louisiana i södra USA! Emma Gustafsson predikar hemma i SOS Church och jag tror det mirakelberättelse-maraton nu på söndag!

Vi hörs!

11 oktober, 2011

Samuel sköt en kalv!


Vi hörs!

Älgjakt med grabbarna!



Jeepar, vapen, ståltermosar, lägereldar, vindskydd, utsikt, tjädrar och grabbig jargong... Älgjakt i Lappland igen :)
Anders Landström...

Min far Ewald, min son Adam, bästa vänner som Aslak och Samuel - vi gästar alla Anders och Lovisa Landström utanför Storuman...
Vi stornjuter livet!

Vi hörs när vi skjutit ;)

09 oktober, 2011

Ett himmelskt fönster har öppnats!

Vi har precis avslutat en 40 dagars fasta och nu har himlens fönster öppnats över oss i SOS! Välsignelser strömmar ut över oss i rikt mått, som profeten Malaki säger... (Mal 3:10) Vi njuter biskop Wilfred Lais råa tro och en sann apostel från Kenya ryter i Stockholm city hela helgen! Vi dricker Andens vin outspätt och blir då följaktligen också väldigt andligt berusade! :)

Dr. Wilfred Lai undervisar på ledardagen i SOS Church

En era av favör, nåd, bonus, mirakel, överflöd, rå glädje och barnslig uppsluppenhet har börjat! Vi skördar fett varje dag fram till nyår! Befodran, löneförhöjningar, flera finner sin livspartner, par får efterlängtade barn, det föds nya affärsideér och skapas sysselsättning! Under och tecken! Apostoliskt genombrott!

Tack Jesus för att du födde SOS Church och gav oss ett hem i Stockholm city! Vi är lyckliga och bortskämda direkt från Himlen! Din smörjelse genomsyrar allt just nu som ett luftburet aggresivt ebola-virus! Dina välsignelser träffar oss som målsökande robotar och raketer som söker sig till kroppsvärme! Livet äger som min dotter Alicia säger!

Vi hörs!

06 oktober, 2011

05 oktober, 2011

Spännande helg!

Vi avslutar vår 40 dagars fasta i SOS på lördag. Pastor Wilfred Lai från Mombasa, Kenya kommer undervisa oss hela den dagen.


Schema

09:00-09:30 Registrering
09:30-10:00 Lovsång
10:00-12:00 Wilfred Lai, session 1
12:00-13:00 Lunch
13:00-14:00 Wilfred Lai, session 2
14:00-14:20 Kaffe paus
14:20-15:30 Wilfred Lai leder bön för Skandinavien
15:30-16:00 Avslutning av Johannes Amritzer, Thomas Jonsson och Daniel Viklund

Vi tror Gud om en mirakelexplosion på söndag!



Vägbeskrivning till Aula Magna:

Bil: Sväng av vid skylten där det står "Universitetet/Vetenskapsakademin. Sväng höger och fortsätt mot parkeringsplatsen, som ligger på 5 minuters promenadavstånd från Aula Magna. Klicka här för karta!

Tunnelbana:  Röd linje mot Mörby C, avstigning på stationen som heter Universitetet. Följ skyltarna mot Aula Magna.

Vi hörs!

03 oktober, 2011

Mirakler!


Har precis predikat fyra möten i Freedom Valley Worship Center hos min käre vän pastor Gerry Stoltzfoos...Njuter av historiska Gettysburg och södra Pennsylvania. Människorna är varma, jordnära och enkla. Många har blivit frälsta i varje möte, flera har blivit ljuvligt andedöpta och ikväll blev flera helade!

Claudia (ca 11 år) fick synen på sitt vänstra öga! Hon hade bara sett ljus, mörker och skuggor men kunde nu läsa perfekt på ett öga hon aldrig kunnat läsa med tidigare! Hon demonstrerade sitt mirakel genom att läsa på storbildsskärmen medans jag höll för det friska högra ögat. Pappa och mamma storgrät och alla jublade till Jesus! :) Vilken kväll!!! Tack Jesus!

 Köper cowboyboots, åker lite Harley Davidson och njuter USA!

 Vi hörs!

01 oktober, 2011

De små sakerna i livet

Jag uppskattar de små sakerna i livet nästan mer än de stora milstolparna och händelserna...

- Motorcyckelturen med min dotter Alica till och från SOS Youth för drygt en vecka sedan. Vi stannade och på Statoil i Huddinge på vägen hem och hon åt en korv och vi pratade... Det var hon och jag...
- Maria gav mig ett par pyjamasbyxor som jag drog på mig igår kväll här på hotellrummet i USA. Kände mig varm i bröstet när jag somnade... Hon sa att jag är snygg i pyjamasbyxor...
- Min vän pastor Gerry Stoltzfoos berättade att några av hans församlingsmedlemmar "skramlat" pengar för att jag skulle få köpa mig ett par nya cowboyboots här innan jag åker hem... Gläder mig åt dem som en liten unge... Tack underbara människor!

- Walter och jag drack kaffe och åt en tallrik soppa i mitt kök en sen kväll för några dagar sedan... Vi förstår varandra... Du är en sann och okomplicerad vän.

- Min son Adams lycka över sin karatedräkt. Hans ögon är stolta på ett vackert och tacksamt sätt...
- Tehno, Shudyan och jag i omklädningsrummet på gymmet i Flemingsberg... Alla tramsar, skrattar och halsar proteindrycker... Vänskap. Brödraskap. Lycka...

Gud, jag vill inte missa de små sakerna och stunderna mitt i livet. Tack Jesus för det "enkla" och "lilla" som händer mig... Det är stort för mig. Det gör mig rik. Tack för omsorg och kärlek från familj och vänner. Tack för att du öppnar mina ögon!

Vi hörs!