28 april, 2012

Den levande Gudens församling!

Jesus själv bygger den. Den har makt över djävulen. Den ger människor beskydd. Den växer genom den helige Andes tröstande ord. Demonerna är under fötterna på den. Jesus är dess huvud. Den är Jesu kropp på jorden idag. Den är fullheten av Gud och uppfyller alla som kommer nära den. Den är Guds eget hus. Den är full av liv och i högsta grad levande. Den är sanningens pelare. Den är grunden för alla absoluter.
Vad talar jag om? Församlingen!!! Församlingen!!! Länge leve församlingen!

Lördag i SOS Church...


...jag skall bygga min församling och helvetets portar skall inte fåmakt över den.

Matt 16:18b

Församlingen hade nu lugn och ro i hela Judeen, Galileen och
Samarien. Den blev uppbyggd och levde i Herrens fruktan och växte till
genom den helige Andes tröst och förmaning.


Apg 9:31

Allt lade han under hans fötter, och honom som är huvudet över
allting gav han åt församlingen, som är hans kropp, fullheten av honom
som uppfyller allt i alla.


Ef 1:22-23

... Guds hus, som är den levande Gudens församling, sanningens pelare
och grundval. 

1 Tim 3:15b                                                                                                                                 



Imorgon är det söndag igen och hundratals miljoner människor träffas för att fira Jesu seger och person! Över hela världen. I alla länder. Församlingen lever! Hoppas jag får träffa dig i SOS Church Stockholm redan imorgon! Våra tider för "celebrations" är kl 12:00 och 16:00!

Välkommen!

Vi hörs!

27 april, 2012

Du väljer!

"...jag har förelagt dig liv och död, välsignelse och förbannelse. Välj då livet..."

5 Mos 30:19b

Varje dag väljer du som vuxen hur du vill leva ditt liv! Ingen annan. Du fattar faktiskt besluten helt själv. Du väljer vad du ska tänka på, tala om och hur du ska reagera gentemot din omgivning. Du kan välja att skratta mycket, uppmuntra och tala tro! Du kan välja glädjen, tacksamheten och äventyret. Du kan välja enkelhet och vänskap. Du välja att inte bråka utan älska och förlåta. Ditt liv kan bli fantastiskt! Din framtid sååå ljus! Välj välsignelsen och livet, kompish!

På söndag predikar jag hemma i SOS Church i Stockholm kl 12.00 och 16.00! Ska predika om "Heliga minnesmärken"! Vi ses väl?! Vill så gärna se dig i ögonen och ge dig en kram!

Vi hörs!

25 april, 2012

Onsdagsskratt

Kolla och njut ;)



Vi hörs!

23 april, 2012

Vår livsstil i SOS familjen

Har försökt leva efter dessa tre punkter de senaste åren;

1) Ett starkt inre (andligt) liv! Dvs regelbunden bibelläsning, bön och fasta...


2) Ett starkt utåtriktat liv! Dvs regelbundet umgänge (varje vecka) med de som ännu inte delar min tro utan fortfarande söker efter Gud och livets mening. Men jag försöker också träffa de nya lärjungarna till Jesus för coachning och regelbunden träning...


3) Ett sunt liv! Dvs regelbunden fysik träning och själslig gympa som att ständigt läsa nya böcker, se nya filmer och våga pröva nya saker hela tiden...

Allt detta just nämnda är viktigt för en stark och sund balans i livet. Men också att ständigt prioritera den närmsta familjen som fru och barn... Sluta heller aldrig investera i nära vänner och vänskap för livet - sk paktsrelationer.

Vi hörs!

22 april, 2012

Festivalmobilisering!

Vi har varit fem som arbetat dygnet runt sista veckan här i Dar. Stor logistik och inte så lite pyssel kring ett team på 200 personer. Idag (söndag) har vi faktiskt predikat i sju olika kyrkor i stan och mobiliserat arbetare... Själv hann jag predika i tre stora kyrkor bara idag med publiker på 500, 1100 och 1500 - många frälsta i varje möte och stark bön för staden!
Mobilisering för festivalen i juni
Iväll firade vi Peter Almqvist (SOS festivalkoordinator sedan 2002) - han fyller 37! Grattis Peter! Vi slog på stort och åkte till en lyxrestaurang precis vid Indiska Oceanen - Hotell Seacliff. Vi åt och åt och åt... :) Kul med en afrikansk lyxrestaurang - det kostar inget för en europeisk plånbok även om man tar i. Roligt att få känna sig som en miljonär ibland... :)

Signs and Wonders Festival Dar es Salaam den 13-17/6 blir spännande!

Vi hörs!

20 april, 2012

Vi jobbar på i Dar

Vi hade ett mycket lyckat mobiliseringsmöte för pastorer på Landmark Hotel idag på förmiddagen. Frukostmötet slutade inte förrän efter kl 13:00 :) Ingen ville gå hem... Ljuvligt!
Ikväll predikade jag i ytterligare en stor pingstkyrka i stan och Gud gjorde under... Tårar rann och en tjej fick sitt vänstra döva öra öppnat av Jesus och hörde perfekt!

Vi har även gjort dealar med både hotell och bussbolag för vårt megateam i juni... Vi har ca 190 teamare anmälda nu från Sverige, Norge och USA. Fler anmäler sig hela tiden och vi kommer säkert bli ca
200 hungriga och taggade festivalmissionärer, som ju var vår målsättning från början!
Vi hörs!

19 april, 2012

Dar es Salaam

Tillbaks i Tanzania och den stora mångmiljon staden Dar, som den helige Ande kallat oss till... Allt började på flyget hem till Europa från Kilimanjaro, Tanzania i Östafrika maj 2010...
Den helige Ande viskade; "nästa stad i Afrika är Dar es Salaam"... Sedan dess har vi arbetat i den riktningen.

I dag på förmiddagen höll SOS en presskonferens i ett konferensrum på Peacock Hotel och ca 25 journalister var på plats... Nyfikenheten växer från olika tidningar, radio och TV kanaler. Kameror blixtrade, mickar trycktes upp i mitt ansikte och TV kameror stod på. Jag försökte göra Johannes döparens jobb; nämligen förbereda för megastjärnan Jesus! Den 13-17 juni kommer Han - Jesus-  nämligen att i egen hög person besöka Dar! Vad jag längtar efter de dagarna! Ska bli så spännande att få arbeta vid Hans sida...

Ikväll fick jag förmånen att predika i en jättestor pingstförsamling i utkanten av staden... Biskopen Mhiche som är ordförande i vår kommitté var värd och kyrkan var verkligen fullpackad och lovsången ljuvlig! Många frälsta och flera helade genom kunskapens ord!

Helad i sitt vänstra öra!

Denna kvinna blev helad i ryggen genom kunskapens ord.

Med bävande hjärta skriver jag detta blogginlägg... Vet inte varför riktigt, men... Känner mig faktiskt väldigt ödmjuk och förkrossad inför uppslutningen och  uppbackningen från stadens kristna och alla dessa megaförsamlingar och mogna präster och pastorer... Gud hjälp mig vara en värdig representant för ditt rike och hjälp mig presentera Jesus evangeliet så klart som möjligt...

Vi hörs!

17 april, 2012

Varför ge till Gud?!

Jorden och allt som uppfyller den tillhör HERREN,
världen och de som bor i den.
Ps 24:1

Gud behöver ingenting. Han är redan jätterik. Ändå ger du till Honom varje månad. Tror du att Gud behöver 10% av din inkomst? Tror du verkligen att Gud behöver dina pengar? Svälter Han? Är Han naken? Är Han hemlös eller bostadslös? Ändå ger du till Honom hela tiden. Varför då?! Därför att du behöver det. Du behöver ge. Det gör något med dig. När du ger blir du fri. När du ger gör du upp med din egen girighet och övar dig i generositet. När du ger ärar du Honom med dina ägodelar. Prasslet från dina sedlar och klirret från dina mynt är som musik i Hans öron.

 Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon. 
 Matt 6:24

Du ger inte för att Han behöver det utan därför att du blir sant fri när du säger att Han är din försörjare och inte kronorna och örena. Gud är ju inte fattig utan jätterik! Just därför är Han din ekonomis bästa investering! Ingen vill köpa aktier som tappar i värde. Vi väljer alltid bästa räntan och avkastningen för våra investeringar. Ingen vill ge till sjunkande skepp eller stoppa pengar i svarta hål. Vi ger till Gud för att Han är rik. Just därför behöver du ge inte bara till fattiga, utan också till rika. Kom ihåg att du faktiskt aldrig ger till en kyrka, organisation eller präst. Utan att du faktiskt ger till Gud.

Ja ja, lite funderingar ifrån mitt privata bibelstudie tidigare idag. Detta är ett litet smakprov på mitt seminarium i maj "God wants to make you rich". Missa inte den 19 maj kl 10.00-14.00 i SOS Church.

Just nu är jag på väg till Dar es Salaam, Tanzania. Ska ner och predika i 5 olika megaförsamlingar i staden och ha en pastorsfrukost med redan 1000 anmälda pastorer. Jag ska förbereda inför vår stora festival i samma stad i juni och vårt pastorsseminarie som vi kallar Apostolic breakthrough 2012. Där kommer vi att fokusera undervisningen om tjänstegåvorna och församlingsplanetering bland onådda folk.
Jag kommer att blogga varje dag medan jag befinner mig där så du kan be för mig! :)

Vi hörs!

12 april, 2012

SOS missionsresor

Januari 1990 bad jag en frälsningsbön. Juni 1991 predikade jag för första gången. Allt sedan sommaren 1992, efter avslutade lättare teologiska studier har jag alltså predikat mer eller mindre på heltid. De första fem åren som predikant knäckte jag extra som svetsare, tyskalärare och höll kurser under namnet "Svenska för invandrare". 

Sommaren 1992 gjorde jag min första missionsresa (3 veckor) och den förändrade mitt liv för alltid. Sommaren 1993 blev en hel sommar i sovsäck och tre missionsresor avlöste varandra. Östeuropa var vidöppet på den tiden och vi levde Apostlagärningarna i de f.d. stängda kommunistaterna... Vi träffade onådda europeiska folk i orörda städer i Polen, Östtyskland och Tjeckien. Det fanns knappt några "väckelsekristna församlingar" eller tungomålstalande kristna dit vi åkte... Vi predikade, dansade, spelade gatuteater, lirade fotboll och grillade med vilsna ungdomar och bad också gråtandes med våra jämnåriga till frälsning, andedop och helande. I nedslitna öststats-hyreshus, i parker och på rökiga krogar såg vi Jesus göra under. Vi döpte i branddammar och sjöar och hörde tungotal spruta för första gången i trapphus och bussar.

Etiopien 2005...


Bulgarien 2002...

Har aldrig kunnat sluta åka ut på missionsresor sedan jag en gång väl fick blodad tand och smak på äventyrslivet... 1995 gjorde vi första resan till Afrika, 1996-1998 blev tre intensiva år med pendlande till Östafrikanska länder men också Ryssland och Filippinerna. 1998 började vi jobba i Indien, 1999 i Pakistan, 2001 i Bulgarien... De sista tio åren har jag tappat räkningen eftersom jag åker skytteltrafik och hoppar mellan kontinenterna... Ständig jet lag... Thailand, Etiopien, Nepal och Latin Amerika... Har gjort drygt 60 festivaler och missionresor på 20 år... Vill bara mer!

Nepal 2010...


Nicaragua 2008...


När du gjort din första missionsresa kommer du veta varför jag och alla andra garvade sos:are är fast. Missionsresan förändrar dig nämligen för alltid. Du blir märkt för livet och tattuerad av Jesus själv. Livet med stort L levs på festivalen och missionsresan och tiden där emellan blir liksom nästan till transportsträckor. Detta händer dig;

1) Missionsresan väcker empati och passion i dig att få dela evangeliet om Jesus med de som aldrig fått chansen att höra om Jesu förlåtelse och frihet. En gång missionär alltid missionär :).
2) Missionsresan gör dig modigare eftersom du befinner dig på bortaplan och plötsligt har du bett för en blind som fått sina ögon öppnade eller en döv som hör. Du blir så lycklig så du går i lyckorus flera dagar - Han använde mig! Det fungerade!!!
3) Missionsresan skalar av allt onödigt. Du upptäcker att du är lika lycklig, kanske till och med lyckligare utan varmt vatten, toapapper och Wifi. Du ser den nakna lyckan på missionsfältet.
4) Missionsresan ger dig perspektiv. Du möter fattigdom, nöd och livsöden som du inte trodde fanns. Du upptäcker att du har allt, blir väldigt tacksam och ödmjuk.
5) Du blir familj med de andra missionärerna för alltid när ni delar blod, svett, tårar, dansar i regnet och skrattar och jublar när Jesus gör under.



Haiti 2010... 


Följ med oss ut på festival snart!

Vi hörs!

09 april, 2012

Du saknar SOS, erkänn?! ;)

Igår döpte vi två igen, församlingen stormar framåt...Saknar du oss? Har du missat ett möte? Vill du höra SOS predika? Vi löser det på nolltid ;) Här är svaret!

Gå in på www.missionsos.org
Klicka in på "media"
Där klickar du på "undervisning"
Lyssna!

Eller så klickar du här :)

Vi hörs!

05 april, 2012

Sölvesborg

Flög tidigt imorse från Arlanda till Kristianstad och sedan med en snabb bil därifrån till Sölvesborg. Har undervisat 6 x 35 min i ämnet "Att lära sig följa den helige Ande." Hungrig och välvillig puplik! :)

Nu har jag precis haft ett svettigt kvällsmöte i en fullsatt kyrka och många har blivit frälsta och helade! Depressioner lyfte som svarta korpar mot himlen! :)

 Carina och Tommy Lilja..

Tommy och Carina Lilja är såå fina vänner till mig sedan många år... Njuter av att se hur deras arbete växer!

Jag flyger hem imorgon... Firar påsk med älskade vänner och firar Jesu uppståndelse med SOS på söndag!

Vi hörs!

02 april, 2012

Ledig måndag...

Vaknade på soffan, åt 3 toast och drack kaffe ;) Njuter eftersmaken av en underbar söndag i SOS Church Stockholm igår. Ljuvliga människor, frälsning och dop! Tänker på allt gott Gud gjort i mitt liv! Alla festivaler, under och överraskningar. Barnen, vännerna, jaktminnen, fisketurer, utförsåkning, motorcyckelsemestrar... Gud är verkligen så god! :)

Tänker bara njuta idag. Slappa, chilla, softa, vila och bara göra inget. Sabbaten är ytterligare en gåva från Gud till mig! Han älskar mig! Han favoriserar mig! Han är nära mig! Jag älskar Honom!
Sialkot, Pakistan April 2011

Snart blir festival i Dar es Salaam, Tanzania! I juni åker vi nästan 200 personer från Sverige, Norge och USA! Såå spännande! Vad ska den helige Ande göra?!

Ber att Gud ska ge oss en större lokal i Stockholm! Vi växer! Igår hade vi 63 barn i SOS Kids!

Vi hörs!