30 januari, 2013

En högre standard

Nytt år, en ny skärpt linje och högre krav och standard på SOS Ledarskola...

Idag har våra elever prov på pastor Ulf Ekmans bok; En andlig ledare. På fredag börjar de arbeta med John Bevers bok; Heder, utifrån 10 instuderingsfrågor. Sedan blir det Joyce Meyer och naturligtvis mycket missionslitteratur. Inget annat är väl förväntat på SOS ;)


Nytt för i år är att vi utökat våra lärar-ledda studiebesök - moskén, synagogan, Tanzanias ambassad, Frivården, tingsrätten och Riksdagen mfl. Vi vill träna ledare med en excellent bibelkunskap och en bred allmänbildning som på sikt påverkar nationer.

Njuter av be med våra elever och samtidigt se hur de kommer in i en sund församlingspraktik och tar mer och mer ansvar hela tiden... Disciplin och goda vanor fostrar fram ledare med både skärpa, kreativitet och aptit på livet!

Ansök och gå ett år på vår Ledarskola! Du kommer inte ångra dig...

Vi ses och hörs!

28 januari, 2013

SOS Minute 27 januari


SOSMinute 27 Jan from Mission SOS on Vimeo.

Pakistan i november!

24 januari, 2013

Hedersgäster i Stockholm!

Igår landade två gudsmän i Stockholm! SOS Church har besök av Bishop Glorious Shoo från Kilimanjaro, och Pastor Huruma Nkone från Dar es Salaam Tanzania i helgen! Bishop Glorious har ett stort ministry med församling, barnhem, skolor mm uppe i norra Tanzania precis vid Afrikas högsta berg; Kilimanjao och han är biskop för drygt 200 församlingar. Glorious är även SOS koordinator för Östra Afrika sedan ett drygt halvår tillbaks. Pastor Huruma är föreståndare i en ung och aggressiv församling i mångmiljonstaden Dar es Salaam. Victory Christian Center växer snabbt och de stod som värd för vår festival i DAR förra sommaren. Huruma och hans medarbetare gjorde ett såå excellent jobb både under festivalen och efter med att ta hand om nyfrälsta, lärjungaträna och döpa! Våra hedersgäster är riktiga hjältar!

Bishop Glorious och hans fru Josephine...

Pastor Huruma Nkone...

Jag kommer tillsammans med våra afrikanska partners leda bön fredag och lördag och på söndag predikar de varsitt möte. Kom och var med oss och be för onådda folk, det kommer bli fantastiskt!!!



Program:

Fredagen den 25 januari (Warfvinges väg 26, Kungsholmen)
22-02 Bön för SOS missionsarbete, fokus på Tanzania och östra Afrika

Lördagen den 26 januari (Warfvinges väg 26, Kungsholmen)
16-20 Bön för SOS missionsarbete, fokus på den indiska subkontinenten.

Söndagen den 27 januari (Polstjärnan, Sveavägen 77)
12 Celebration, Pastor Glorious Shoo från Moshi, Tanzania predikar
16 Celebration, Pastor Huruma Nkone från Dar-es-Salaam, Tanzania predikar

VÄLKOMMEN!

21 januari, 2013

Evangelisten har vaknat!


Björnen har skakat av sig löven och kommit ur sitt ide! Lejonet ryter igen! Vad pratar du om, Johannes?! Jo... evangelist-gåvan på min insida har verkligen kommit till liv igen den sista helgen här i Pittsburgh efter 4 intensiva år som pionjär och föreståndare för SOS Church Stockholm... De senaste tre mötena i APC har jag fått be med drygt 50 till frälsning och ca 40 blev andedöpta och sprutade i tungor för första gången i sina liv! Tjoho!!!



Tillsammans med min festivalgeneral Peter Almqvist drömmer och visionerar jag om hur vi ska expandera och bygga ut vår portabla festivalanläggning från kapaciteten för 100 000 människor till 500 000 människor... Ytterligare en stobildsskärm (9 x 11 m) och ytterligare två högtalartorn (13 meter höga) borde göra jobbet... Kommer väl att kosta ytterligare 3-5 miljoner SEK...

Onådda megastäder ska intas allt enligt det Jesu Ande sagt genom åren som ligger bakom. I 2013 ger vi oss i kast med Mwanza och Tanga i Tanzania och Karachi i Pakistan. 2014 siktar vi redan på Antananarivo på Madagaskar! Ytterligare städer i Pakistan, Nepal, Bangladesh och Indien väntar på oss och våra andliga öron hör SOS signalerna tydligt om ännu avlägset...

Antananarivo på Madagskar...

De sista tre festivalerna har vi toppat på publiksiffror i ett enskilt möte på mellan 50 000 - 70 000 människor (väldigt återhållsamma siffror) men nu siktar på 100 000 människor i ett enskilt festivalmöte! Vi har haft allt mellan ca 17 000 - 25 000 i våra uppföljningsklasser i städerna Sialkot, Faisalbad i Pakistan och Dar es Salaam i Tanzania. Nu siktar vi på 100 000 omvändelser och nya lärjungar bara i år!

Herre Jesus, hjälp oss nå de onådda folken och alla dessa megastäder nu! Herre förlös nyckelunder, mirakel och ekonomi! Tala till och kalla på arbetare! Herre Jesus, vi ber och ropar till dig!

Välkommen till SOS Church Stockholm och våra bönedagar för onådda folk som börjar redan nu på fredag!



Program för Bönedagarna


Fredagen den 25 januari
22-02 Bön för SOS missionsarbete, fokus på Tanzania och östra Afrika

Lördagen den 26 januari
16-20 Bön för SOS missionsarbete, fokus på den indiska subkontinenten.

Söndagen den 27 januari
12 Celebration, Pastor Glorious Shoo från Moshi, Tanzania predikar
16 Celebration, Pastor Huruma Nkone från Dar-es-Salaam, Tanzania predikar

Vi hörs!

20 januari, 2013

Day Of The Next Generation

Idag kickar SOS Kids igång Day Of The Next Generation! Varje 20e i varje månad har våra barnpastorer, Andreas & Jenny Jensen, uppmanat oss föräldrar och församling att be extra för våra barn! Jag tycker det är en såå bra idé! I SOS Church uppmuntrar vi alltid föräldrarna att ta ansvar för sina barns andliga liv. Idag ber jag för:

1. Den plan som Gud har våra barns liv.
"HERREN kallade mig när jag ännu var i moderlivet, han nämnde mitt namn medan jag låg i min mors sköte". Jes 49:1

2. Att våra barn ska växa andligen
"Och barnet växte och blev starkare i anden". Luk 1:80

3. Att föräldrar tar sig tiden att hjälpa sina barn
"Vänj den unge vid den väg han bör vandra så viker han ej av från den när han blir gammal".
Ords 22:6

Jag och Maria har genom alla år försökt sitta så mycket vi kan med våra barn och ha bibelstudier. Barnen älskar det! Andreas & Jenny vill hjälpa SOS Churchs föräldrar att få in det som en vana. Dina barn kommer att älska dom stunderna med dig!

I vår familj innebär inte längre den 20e varje månad bara barnbidraget, utan även en dag av bön för våra egna barn, församlingens barn och Stockholms barn! Vi kommer även att ta vissa 20e som fastedagar. Var med du också! Oavsett om du är förälder eller inte så var med och be för dina framtida barn, församlingens barn & barnen i din stad! Låt oss tillsammans ge Jesus till nästa generation!




Vi hörs!

17 januari, 2013

Promo för Karachi i november!

15 januari, 2013

USA

Tillbaks i USA sedan en vecka... Älskar verkligen våra partners här. Predikade i New Life Church i Youngstown helgen som gick och återkopplade med mina kära vänner Juan och Dedree Rivera. Många frälsta och helade! Tack Jesus! De hedrade, ärade och tog hand om mig och Peter Almqkvist sååå fantastiskt - amerikaner vet verkligen hur man lockar fram det bästa hos en ganska ärrad och luggsliten räv som jag ju faktiskt hunnit bli genom åren ;).


Idag har jag undervisat "Ever increasing Faith" på den bibelskola vi driver här i samarbete med APC i Pittsburgh... Sopplunchat med min kära vänner Melodie och Jeff Leake och sedan hunnit arbeta med deras TV team i inspelningen av en ny "SOS info dvd" som släpps i vår...

Melodie och Jeff är några av mina och Marias bästa vänner...


Njuter av få undervisa, predika presentera Jesus men kanske mest av allt att få mer tid för personliga bibelstudier och bön...

Vi hörs!

14 januari, 2013

Daniel "da gangsta" Elvelyck!

12 januari, 2013

Trosmålsättningar för 2013

09 januari, 2013

En ny tid!

"Jag har ingen som han, ingen som så uppriktigt kommer att ha omsorg om er."  Fil 2:20

Aposteln Paulus ord  om den andlige sonen Timoteus passar så väl när jag här med stolthet meddelar att Walter Zuniga sedan i söndags (6/1) är officiellt insatt som föreståndare för SOS Church Stockholm! Ledarteamet i och vår moderförsamling har trygga herdar i Linda och Walter och arbetet kommer expandera starkt!

Photo: Gott nytt år och massa kärlek från Zunigas

 

"Men ni vet att har hållit provet. Som en son vid sin fars sida har han stått tillsammans med mig i arbetet för evangeliet." Fil 2:22

Aposteln Paulus fortsättning i samma text stämmer så väl in på Daniel Elvelyck. I söndags var det utsändningsgudtjänst för Daniel och Stephanie och deras tre guldklimpar. De flyttar förhoppningsvis redan den 17/1 till Modesto i Californien och  församlingen The House. De ska bygga upp SOS västkust-kontor och samtidigt både plugga och undervisa på Kings universitet.



Daniel Elvelyck avslutningspredikar nu på söndag den 13/1 - missa inte det för något i världen mina vänner! Det blir superstarkt!

Vad ska du göra nu då, Johannes?! :)

Nu kommer jag äntligen till min fulla rätt. Ska bara vara festivalevangelist, författare och pappa till alla våra församlingar... Jag ska representera SOS familjen! Jag ska vara förebedjare och evangelist! SOS har ett tryggt hem och starka pastorer och ledare... Nu är det äntligen möjligt att fullfölja ambitionen vi haft från det att vi startade SOS Church Stockholm. Rätt man på rätt plats.

Fortsättningsvis predikar jag en söndag i månaden i Stockholm och både leder och undervisar på vår Ledarskola. SOS Church Stockholm är och förblir min bas för aggressiv onådda folk mission!

Det blir det bästa av Walter och det bästa av mig. Det blir expansion på alla fronter och större festivaler, fler böcker och vassare förkunnelse! :)

Gläds över vår framtid!

Vi hörs!

06 januari, 2013

Frank Sinatra eller Johannes Amritzer?


03 januari, 2013

Oslo Filadelfias Bibelskola

Såå kul! Undervisar här i Oslo för 14e året i rad... Samma ämne varje år; Kraftevangelisation.

Undervisar om hur Jesus flödade i Andens gåvor i mötet med skeptiker, kritiska religiösa ledare, slingrande politiker, soldater, horor, hantverkare, barn och gamla... Jesus gjorde inte sina tecken och under i kyrkor, bönegrupper och konferenser. Jesus gjorde under på stranden, på torget, på festen, i husen, i bergen och mitt i folkvimlet i Jerusalem...

Sååå mycket elever och alla nationaliteter! Drygt 160! :)

Flyger hem redan imorgon kväll. Predikar i Stockholm på söndag! Längtar...


Vi hörs!

02 januari, 2013

Förberedelse för tjänst

Livet levs i tre perioder.

1) Den förberedande perioden.
2) Den aktiva utförande perioden.
3) Den överförande perioden.


Eller livet levs i tre säsonger.

1) En insamlande fas.
2) En byggande och bärande fas.
3) En utdelande fas.


Den första perioden/säsongen av förberedelse och insamlande är viktigast och helt avgörande för de två senare...

- Lärjungarna blev apostlar efter 3,5 år med Jesus. De intensivtränades innan de släpptes ut för att vinna världen.


- Paulus tillbringade efter omvändelse lång tid i den arabiska öknen innan apostlatjänsten tog fart på allvar.

- Mose hade 40 års erfarenhet som herde i öknen innan han blev herde för Israels folk.


Nyomvända och allt för unga ledare drabbas oftast av högmod och aposteln Paulus varnar för detta. (1 Tim 3:6)

SOS lärjungaskola och SOS Ledarskola börjar den 15 januari igen och du behöver anmäla dig nu! Anmäl dig här!

Världens alla onådda folkgrupper, megastäder och nyfrälsta behöver att du tar ansvar och kommer in i trons lydnad. Vi vill träna dig! Välkommen!

Vi hörs!