30 januari, 2010

Goda relationer för de fläckigas skull!

Skaran av dem som trodde var ett hjärta och en själ, och ingen enda kallade något av det han ägde för sitt, utan de hade allt gemensamt. Med stor kraft frambar apostlarna vittnesbördet om Herren Jesu uppståndelse, och stor nåd var över alla.
Apg 4:32-33

Är såå lycklig för mina syskon i de olika city församlingarna i Stockholm... Lunchade med finska Filadelfias ungdomspastor i veckan och planerade en ungdomskonferens i påsk. Jag hinner predika i etiopiska församlingen; Jerusalem i City Kyrkan imorgon förmiddag innan jag har barnmöte i SOS Church kl 16:00... Vi samarbetar nu med St Clara Kyrka, City Kyrkan, Allhelgona kyrkan, Filadelfia, Ny Gemenskap, New Life, Korskyrkan, Dynamic, Credo och Frälsningsarmén i ett projekt där vi ska ge de hemlösa kvällsmat, natthärbärge och frukost varje dag... Vi kommer att arbeta i olika arbetslag och skift och hoppas på Apostlagärningarnas nåd och kraft över insatsen... Tänk att få vara med och ta ett gemensamt ansvar för de fattiga i staden - tack Jesus!

...den dagliga utdelningen.
Apg 6:1b

Den sista tiden har jag känt
hur Anden viskat med mig om att sträcka mig ut till de fattiga ännu mer... Onådda folk - de som ingen annan vill gå till eller predika för och de i Stockholm som ingen annan bryr sig om... Gud ger oss de strimmiga, spräckliga och fläckiga (1 Mos 31:12). Jag känner också en helt ny kärlek och tacksamhet i hjärtat till syskonen i alla de olika församligarna i staden... Andens arbete är vackert och så dyrbart i våra liv... Gemenskap som bygger på praktiskt samarbete för en gemensam sak är sann gemenskap. Fokus på skörd = Enhet.


Igår lunchade jag med en svensk-indisk affärsman i staden som vill döpas och komma med i församlingen och idag träffar jag en svensk-armenisk sökare för ett lunchmöte som förhoppningsvis slutar i bibelläsning, syndabekännelse och omvändelsebön... Gud ge oss Stockholm!

Imorgon är det söndag igen! "I love Sundays!" som pastor Brian Houston brukar säga...

Vi hörs!

26 januari, 2010

Pastorsplikter?!

Njuter faktiskt mycket mer än vad jag någonsin kunnat föreställa mig av att vara pastor... Har ju rest mer eller mindre på heltid som festival-evangelist/missionär, konferenstalare och lärare i nästan 17 år efter ett intensivt år som ungdomspastor i början på 90-talet... 2009 var väldigt pionjärt och spännande med visions och restaurangmöten, kyrkbygge, församlingsproklamation, skivrelease, dopundervisning och åter dopundervisning :) - Gud är i sanning en väldigt god Gud!

2010 har börjat såå spännande med en ännu större tillströmning av folk på våra söndags celebrations kl 16:00 - i söndags var vi 180 personer (inkl barn)! Nu funderar vi kring om vi måste börja köra dubbla gudstjänster på söndagarna snart. Från mitten av februari sparkar vi igång ungdomsmöten på fredagkvällarna...

Idag har jag lett böneskolanSOS Missionsbibelskola på morgonen och sedan undervisat i ämnet "Homiletik" (predikokonst) på vår Ledarskola. Imorgon forsätter jag undervisningen med våra "kadetter" om hur man disponerar, illustrerar, summerar och skriver predikoutkast som förhoppningsvis resulterar i starka eftermöten och skörd för Guds rike ;). Vi fostrar predikanter av evangelium - glatt budskap!

Nu ska jag snart iväg och köpa en 52" platt-tv till vårt café i kyrkan tillsammans med Ronny Salvo, en skön församlingsmedlem och kompis... Maria och jag vill uppmuntra alla våra ledare och trofasta arbetare (dvs SOS personal) med en liten gåva för fotbolls och goa gemenskapskvällar i kyrkan! (Maria och jag köper TV:n. Lika bra att skriva det här TYDLIGT - så ingen får för sig och tror att vi köper lyxartiklar för församlingens pengar...)


Att vara pastor är verkligen inte bara själavård, äktenskapsrådgivning och begravningar utan ett bygge av Guds rike mitt i Stockholm med mina allra bästa vänner!

Vi hörs!

24 januari, 2010

Expansion på alla fronter!

I SOS Church upplever vi just nu en väldig expansion på absolut alla fronter! Vi har ett stort behov av att helga (rena, rannsaka) oss, be och söka Gud mer intensivt än någonsin tidigare så vi inte blir distraherade av fel saker och missar målet utan istället hamnar mitt i prick i Guds underbara vilja!


SOS Internationellt;

1) SOS gör tre festivaler i 2010 - Nepal, Tanzania och Haiti!
2) Missionsbaserna blir mer och mer självständiga och starka - snart är det dags att starta och plantera ut en ny missionsbas!
3) Vår portabla festivalanläggning kommer att tas i bruk till hösten 2010 efter fem års hårt slit och vånda med projektet!
4) SOS bibelskolor utexaminerar elever och nya missionärer i Etiopien, Thailand, Bulgarien och USAl!
5) HarvestCry kommer att genomföras i Sverige, Norge och USA!


Harvest Cry 2009...

Hemma i Stockholm;

1) SOS Kids växer!
2) Husförsamlingarna växer, måste delas och blir fler!
3) Vi startar SOS Youth!
4) Fler anmälningar trillar in till SOS Missionsbibelskola och skolan blir större till hösten 2010!
5) SOS Media köper TV utrustning och vi kommer att sända två programm i veckan från mars 2010!

Idag predikar jag om evangelistens tjänst i SOS Church! Nästa vecka döper vi nog fem nyfrälsta och helt färska lärjungar till Jesus igen! Gud är god!

Vi hörs!

21 januari, 2010

Ungdomspastorspar!

Anna och Jonatan Kvist blir Ungdomspastorspar i SOS Church...



Nu på söndag har vi pastorsinsättning igen i SOS Church! Vi avskiljer och sätter in Anna och Jonatan Kvist som Ungdomspastorspar och Katarina och Fernan Santos blir assisterande ungdomsledare... Oh vad vi ser fram emot detta!

Du kommer väl?!

Vi hörs!


18 januari, 2010

SOS Church - mitt livs mest spännande äventyr!

I veckan som gick döpte två av våra bibelskole-elever nyfrälsta hemma i badkaret! Anders och Carlos blev lyckliga dopförrättare och tränar nu sina egna lärjungar... Vi har alltså redan döpt fyra personer hittills i januari och fortsätter mot målet; 50 döpta under 2010! Halleluja! Apostlagärningarna mitt i Stockholm city!

Igår var vår celebration i SOS Church bara helt enkelt - bättre än bäst! Mycket folk, drag, kreativt, kul - vi skrattade flera gånger spontant och hjärtligt! Mötet var varmt och fullt av helig Ande! Temat igår var; "De fattigas situation i Stockholm" och hur vi både personligt och som församling utrotar fattigdom i staden!


Men ingen fattig borde finnas hos dig, ty Herren skall rikligen välsigna dig...
5 Mos 15:4a


Här följer en sammanfattning för er som inte var där och lite repetition för er som var där :).

Hur utrotar vi fattigdom rent konkret och praktiskt?

1) Utrota girighet och vaka över ditt hjärtas renhet i relation till pengar. 1 Tim 6:10
2) Villighet, lydnad och överlåtelse till missionsbefallningen. Jes 1:17-19, Mark 10:29-30, 2 Tim 2:3-4
3) Spara för framtiden. 5 Mos 28:8
4) Arbeta hårt. Ords 6:10-11, 10:4, 20:13
5) Ge till de fattiga. Ords 14:31, 17:5, 28:27

Jesu försoningsdöd och verk på Golgata kors gjorde upp med bland annat;

1) Andlig död
2) Sjukdom
3) Fattigdom

Vi läser i Nya Testamentet;

Ni känner vi vår Herre Jesu Kristi nåd. Han var rik men blev fattig för er skull, för att ni genom hans fattigdom skulle bli rika.
2 Kor 8:9

Så skall min Gud, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt vad ni behöver.

Fil 4:19

Idag har jag sovit ut, käkat så god köttgryta och även hunnit träna på favorit-gymmet i Flemingsberg tillsammans med Walter min vapenbror och assisterande pastor...


Imorgon börjar Ledardagar i SOS Church Stockholm och gäster kommer från hela Sverige och Norge - anmälningarna fortsätter att trilla in hela tiden - sååå kul! Vi
är så glada att Thomas Jonsson, Kristet Center Väst, Daniel Viklund, Frälsningsarmén Västerås och Tommy Lilja, Folkkyrkan Sölvesborg är med som talare.


Föräldrar! Glöm inte bort att anmäla dina barn och deras kompisar till SOS Kids 24 - vårt barnläger till helgen 23-24 januari!


Vi hörs!

15 januari, 2010

Sydnorska fjällen

Sitter i Aslak och Ellens "hytte" inbäddad i djupsnö i Sydnorska Hovden... Är här tillsammans med en del av SOS norska företagarnätverk - underbara gudsmänniskor och trofasta missionspartners... Vi äter gott ihop, skrattar, delar livet, åker skidor, har bibelstudie framför braskaminen, ber, firar nattvard och sjunger lovsång tillsammans! Gud är god - det finns en utomhus jacuzzi med ca +40 grader i vattnet! Jadå! Vi kommer att rulla oss i snön - jag lovar ;).


Jag flyger hem från Oslo på söndag förmiddag för att hinna predika i SOS Church Stockholm på eftermiddagen kl 16:00...

Vi ses och hörs!

14 januari, 2010

Dagen artikel


Blev jätteglad när jag läste tidningen Dagens artikel om uppstarten av det apostoliska nätverket idag! Tack Dagen för en jättefin artikel! Läs den här... Och gå gärna in och kommentera artikeln!

Vi hörs!

12 januari, 2010

Uppstart av Nätverket!

Nästa vecka så har vi nystart av Skandinaviskt Nätverk för Apostolisk Kristendom!

Tema för nästa träff är "Församlingsplantering och pionjärmission" och ledardagarna äger rum i SOS Church nya lokaler på Warfvinges väg 26 på Kungsholmen i Stockholm tisdag till onsdag den 19-20 januari från lunch till lunch. Vi ber för Skandinavien, umgås och lyssnar till relevant och praktisk undervisning.

Tisdagen den 19 januari

12:00-13:30 Registrering
13:30 Information
13:45 Lovsång och bön
14:15 Bön för Sverige, pastor Tommy Lilja
15:15 Ståfika
15:30 Pastor Israel Pochtar, "Församlingsplantering"
17:00 Ledigt

19:00 Festkväll!

Onsdagen den 20 januari

09:00 Lovsång och bön
09:30 Pastor Thomas Jonsson, "Pionjärmission"
10:30 Ståfika
11:00-12:00 Bön för Sverige, pastor Daniel Viklund

Det känns väldigt kul med en nystart av nätverket och vi är väldigt glada att ha så många spännande talare som Tommy Lilja, Thomas Jonsson, Israel Pochtar och Daniel Viklund... Jag ser fram emot dessa dagar massor - du kommer väl? Mer information finns på vår hemsida, klicka här!

Vi hörs!

10 januari, 2010

Den helige Andes kraft


Undervisade ett tre timmars seminarie utifrån min senaste bok; Präst för de som inte går i kyrkan igår mellan kl 12:00 - 15:00. Hann träna på ett skitigt, nerslitet gym på eftermiddagen mellan kl 16:00 - 17:00 också... Skönt med ett gym som hämtat ur en gammal Rocky film... Gillar ruffiga gym med garage-känsla bättre än de putsade, blänkande dockskåps-gymmen...

Kvällsmötet igårkväll (lördag) var såå andligt starkt. Jag predikade om "den helige Ande - vår Hjälpare" och ca personer 10 rusade fram på frälsningsinbjudan och sedan blev ca 20 st andedöpta med tungotal och starka fysiska manifestationer som tecken! Jag älskar när den helige Ande faller på hungriga människor - Arctic Kirken är full av hungriga och vilda nyfrälsta! Jag är bjuden tillbaks hit nästa år vid samma tid! Hoppas det ska funka med mitt schema - jag vill gärna tacka ja - jättefräsch och schysst kyrka!

Mitt älskade Stockholm...

Nu har jag precis predikat ett sista möte här och jag flyger strax hem via Tromsø och Oslo till mitt älskade Stockholm...
Vi hörs!

09 januari, 2010

Reflektioner i Hammerfest

Sitter på Thon Hotell i Hammerfests hamn i absolut nordligaste Skandinavien... Nordnorge är vackert även i vintermörkret och allt lyser på något sätt eftersom det är såå mycket snö... Hammerfest är en gammal fiskeby som numera lever på gas och olja som hämtas ur Havet... Norges rikedomar; fisk, olja och gas - fantastiskt egentligen hur ett litet land långt upp på Nordkalotten bara genom att rätt utnyttja sina naturtillgångar och nationella resurser blivit ett av de rikaste länderna på jorden! Allt fanns där hela tiden och behövde bara upptäckas, utvinnas och så exporteras! Ja... Igår var Arctic Kirken fullsatt och flera blev frälsta - halleluja! Pastor Birger är en go värd och jag njuter kungligt :).


Tillbaks till Norge och deras naturtillgångar och länge dolda skatter i havet... Du är ju som Norge! Allt finns där i dig redan. Som lärjunge till Jesus är du rik - Gud har lagt ner råvaror i dig, infryst kapital och enorma rikedomar och så den helige Ande, dvs Gud själv! 2010 är året då du både ska upptäcka vem du är i Gud och bli rik! Norge är en välsignelse för många andra länder idag. När du börjar utvinna och "exportera" allt det som Gud lagt i dig blir du också en välsignelse för nationer! För att Norge skulle kunna börja utnyttja alla sina resurser behövdes ett livstilsbyte, eller en total föränding av hela samhället nästan. Fiskare och bönder blev forskare, oljeplattformsarbetare och globala marknadsförare och säljare!

Kanske du också behöver ett radikalt "livsstilsbyte". Byt livsstil nu! Bli den du är tänkt, skapt och egentligen vill vara!

- Umgås mer med Gud i din Bibel och bli kvar längre i den underbara bönen!
- Umgås mindre med redan kristna och mer med ickekristna och nya lärjungar till Jesus!
- Gå inte på alla kristna födelsedagsfester, bröllop och mysiga uppesittarkvällar du blir bjuden på!
- Göm dig inte bakom, eller i "kyrkliga verksamheter" dvs övningar av olika slag, samlingar med redan kristna av olika konstellationer!
- Spela "korpfotboll" med ett gäng arbetskamrater, gå en kurs - jägarexamen, motorcyckelkörkort eller salsadans!
- Åk på missionresor - gärna onådda folk festivaler och se under och tecken i massor!
- Bli övervakare, kamratstödjare eller stöd och helgförälder!
- Döp, lägg händerna på nyfrälsta till andedop och läs Bibeln för dina ickekristna släktingar!

Människofiske, evangelisation och mission är som bön ungefär... När du ber mår du toppen och när du inte gör det mår du kass. Kött skall korsfästas och radikala livsstilsbyten göras under 2010! Länge leve människofisket!

Vi hörs!

07 januari, 2010

Oslo Filadelfia

Sitter på hotell Europa mitt emot Filadelfiakyrkan i Oslo och försöker sammanfatta tre mycket intensiva dagar på min lilla Norge turné hittills... Flyger vidare till nordligaste Hammerfest imorgon... Har undervisat tre heldagar i ämnet "Kraftevangelisation" på Filadelfias Bibelskola för elfte året i rad... Helt underbara klasser (tre olika klasser varav en en ny internationell klass i år) och vilket drag vi har haft! Idag på sista lektionens avslutning blev ca 10 elever och gäster döpta i helig Ande och eld och började spruta i nya tungor! Vi bad, lovsjöng och flödade i Andens gåvor, lärare och elever tillsammans i nästan en timme... Har även hunnit inspirera till bön på ett bönemöte här i Filadelfiakyrkan (tisdag kväll) och umgåtts mycket med min käre vän Daniel Egeli och hans helt underbara familj - barnen är såå kul och helt ljuvliga... Många nya vänskapsband har knutits under tiden här och det blir nog en ungdomskonferens här ganska snart...

Oslo by night...

Jag har haft min goe barnpastor Andreas Jensen med mig här och vi har både hunnit träna på gym ihop och se en gammal klassiker på hotellrummets Pay Channel; "Forrest Gump" tillsammans. Andreas är en superbegåvning som har vilda expansiva visioner för SOS Kidz framtid - vi är lyckliga som har honom i vårt ledarteam! Igårkväll var jag och pastor Daniel och såg "Avatar" med värsta 3D glasögonen på - sen biokväll när den är som bäst! Jättekul film faktiskt!


Vi hörs!

04 januari, 2010

Pastorsavskiljning, frälsning och dop!

Igår hade vi ett fantastiskt möte i SOS Church Stockholm! Vi hälsade familjen Zuniga välkomna hem efter fem års pionjärarbete i Bulgarien och avskiljde Walter och Linda som Vice föreståndare i SOS Church... 2 personer gav sina liv till Jesus och vi döpte 2... Vi är så glada att vi fick börja 2010 med att döpa och hoppas att året fortsätter så!

Ledarteamet ber för Walter och Linda...


I 2010 har vi som trosmålsättning att:

- Döpa 50 personer
- 200 lärjungar i husförsamlingarna
- 300 på söndagens celebrations


Tidigt imorgon åker jag till Oslo och senare i veckan upp till nordligaste Hammerfest!

Vi hörs!

02 januari, 2010

Nyårslöften

Visst gav jag ett banalt nyårslöfte i år också - inget godis eller kakätande under 2010! (väldigt unikt och annorlunda - jag vet...) Men viktigare än allt är att vi fortsätter med rätt fokus och livsstil i 2010, eller hur?! För Maria och mig innebär det att vi börjar det nya året med fasta och bön och så fortsätter vi hela året med;

- Ett starkt inre liv! (Bön, bibelläsning, fasta och lyssna, lyda och följa...)

- En vinnande livsstil! (Människofiske och lärjungaträning varje vecka...)

- Ett sunt liv! (Fysisk träning, restaurangkvällar bara vi två och så lek och bus med barnen...)

Samma vision, samma stil och samma fru ;)


Sedan tänker jag göra onådda folk festivaler, ta hela familjen på flera spännande missionsresor, ge mer aggressivt ekonomiskt in i Guds rike än något år tidigare och fortsätta predika evangelium med glädje och passion. I juni 2010 har jag predikat i hela 19 år och elden på mitt hjärtas altare brinner starkare än någonsin tidigare! Visioner radar upp sig! Livsglädje och framtidstro präglar mina tankar och ord just nu! Tack Gud för Din trofasthet!

Vad lovar du Gud, dig själv och människor i din omgivning 2010?!

Vi hörs!