27 september, 2010

Alla vägar bär till Rom...


Kom hem från Levanger, Norge igårkväll, 20 personer blev andedöpta och började tala i tungor! Halleluja! Det har varit en fantastisk helg...

Min Maria överraskade mig med en resa till Rom förra veckan... Vi har varit tillsammans 20 år den 5 oktober och min älskling ordnade en barnfri resa bara hon och jag!

Nu är vi på väg, jag tror tom att jag ska stänga av min mobiltelefon några dagar... Ska bli spännande att se Rom, har velat åka dit ganska länge...

Vi hörs!

25 september, 2010

Bönens Ande i Levanger!

Men över Davids hus och över Jerusalems invånare skall jag utgjuta nådens och bönens Ande...
Sak 12:10a

Besöker Håkon Fagervik och deras bönecenter i Levanger, Norge i helgen... Ljuvligt. Stor konferansanläggning och en sal som rymmer 650 personer, personliga bönerum, bönetorn för större bönesamlingar, pågående bönevakt, bibelskola, missionskontor och människor från alla kyrkosamfund strömmar till bara för att få vara i den helige Andes närvaro... Håkon är en kallad man med en vision direkt från Gud. Han ber för företag och de ökar genast sin omsättning drastiskt och gör direkt större vinster. Håkon ber för pastorer och församlingar och de börjar blomma och växa igen efter utbrändhet och stagnation... Tack Gud för Håkon Fagervik!


Predikar fyra gånger här i helgen men både lär mig mycket och kommer ta många intryck med mig hem...

Nästa fredag, dvs den 1 oktober har vi "Bönenatt nummer 2" av tre i höst. SOS tror på bön och fokuserar på just mer bön hela hösten... Vi börjar be kl 22:00 och slutar ca 02.00. Walter ledde ca 70 vilda bedjare "Bönenatt nummer 1" den 17/9 och jag kommer att leda nummer 2 nästa fredag! Kom och be med oss även om du inte tillhör vår församling! Vi älskar att spendera tid med Gud i bön och tror på den helige Andes underström i arbetet... Mirakler, ekonomiska under, favör och kreativitet förlöses när vi ber!

Mina böcker säljer bra den här hösten :)! Har du inte läst min senaste bok; Ett skådespel för världen än så betäll den här!

Vi hörs!

23 september, 2010

20 år med Maria!

Maria och barnen...

Blev fett överraskad av min älskling igår! Hon kom in på SOS Missionsbibelskola med en stor bukett röda rosor och avbröt mig mitt i min undervisning... Hon höll tal, visade bilder på mig och Maria från när vi förlovade och gifte oss och avslutade med att ge mig en resa till Rom nästa vecka! 50 elever, en hel lärarkår och jag grät... Inte ett torrt öga - jag lovar dig... Så grymt stolt över min tjej! Hon är bäst! Vi firar 20 år tillsammans den 5 oktober!



Har undervisat, lett bön och åkt Harley Davidson i Stockholm i veckan och flyger till Norge för en predikohelg imorgon... Föräldramöten på barnens skola och tusen andra vardagsärenden men så brukar det ju vara i september månad :).

Flera anmäler sig till dop och församlingen växer kraftfullt igen! Ja... Jag är lycklig! Det är inte en positiv trosbekännelse utan på riktigt... Jag är genuint lycklig! SOS Church är född av Gud och min och teamets största glädje!

Rom nästa vecka fem dagar med min egen tjej! Älskar dig Maria! Tack! Du är lätt fett bäst!

Vi hörs!

21 september, 2010

Läxor i köket

Sitter med min nioåriga Adam i köket och pluggar engelska... Läxan är svår. Pappa måste ringa medarbetare i USA för att fråga hur man stavar... :) Kanske inte skulle skolkat så mycket som jag gjorde ;). Adam sprang just fram och tillbaks till soptunnan ute vid vägen för att få ett helt livsnödvändigt syretillskott i halvtid... Han har pluggat glosor i 1,5 timma ikväll... Respekt.


Häromdagen satt jag med min elvaåriga dotter Alicia och pluggade matte... Hur man räknar ut arean på olika figurer var uppgiften...

Det fina med att vara just lokal pastor är att jag hinner med att just göra lite läxor med mina älsklingar och dricka lite kaffe med min fru mitt i vardagen... Hann aldrig detta de 17 år jag reste heltid som evangelist... Att vara pastor är guld och mycket mindre krävande än att vara evangelist... Tack Jesus för en ny tid av teambygge, struktur, organisation, dop och själavårdssamtal... Lärjungaträning och församlingsbygge i Stockholm har så många fördelar... Tack Gud för en ny era och säsong i mitt liv!

Vi hörs!

18 september, 2010

Frälsning och andedop

Betania Rakkestad...

Befinner mig i Rakkestad, Norge och predikar i fyra möten i Betaniaförsamlingen i helgen... Såå goa människor och pastorsparet Nils-Petter och Venche är väldigt varma värdar... Många har redan blivit frälsta och ikväll blev ca 15 andedöpta och började spruta i tungor! Älskar att predika ett enkelt Jesus evangelium och flöda i den helige Ande... Trivs i grannlandet :).

Flyger hem imorgon... Längtar efter SOS - jag hinner till slutet av vår celebration om jag åker direkt från flygplatsen när jag landat kl 17:00... Gud har lagt ner en sådan kärlek till församlingen och Stockholmarna i mitt hjärta...

Vi hörs!

17 september, 2010

Den helige Andes arbete!

Församlingen hade nu lugn och ro i hela Judeen, Galileen och Samarien. Den blev uppbyggd och levde i Herrens fruktan och växte till genom den helige Andes tröst och förmaning.
Apg 9:31

Jag slutar aldrig fascineras av Andens arbete. När självtrycket finns i församlingarna och människor blir frälsta, döpta, andedöpta och helade utan press eller stress från ledarna då vet vi att vi befinner oss mitt i Guds underbara vilja... När ekonomiska under sker utan manipulation eller hjälp på traven från ledarna, utan Anden talar till människor som vet att nu är det tid att ge och hur mycket och till vad... Vi är med om allt detta i SOS just nu och väldigt äkta tårar av tacksamhet rinner ofta längs våra kinder och vi får svårt att prata för att det stockar sig i halsen på oss... Gud har rört mitt hjärta inte en, utan många gånger det sista dryga året och Guds godhet, trofasthet och kärlek sköljer över mig.

När Saul vände sig om för att gå ifrån Samuel, förvandlade Gud hans hjärta. Alla dessa tecken inträffade samma dag.
1 Sam 10:9

Mitt och SOS-gängets hjärtan stäms till ödmjukhet, förkrosselse och vi blir mjukare hela tiden. Guds godhet och kärlek driver ut "besserwissermentalitet", självgodhet och hurtig egenrättfärdighet. Tack Gud för den helige Andes genuina arbete med oss alla.

Och Saul begav sig hem, till Gibea, och en skara stridsmän vilkas hjärtan Gud hade rört följde honom.
1 Sam 10:26

De finns några gudsmänniskor i Sverige som jag älskar väldigt mycket och ber för ofta nuförtiden. Inte av kyrkopolitiska orsaker eller strategiska anledningar, utan bara för att Gud lagt kärlek i mitt hjärta till dem...

Jag ber för Tommy Lilja i Sölvesborg! Tommy är verkligen en förebild i tro, frimodighet och erövrarmentalitet!

Grattis på 50-års dagen Tommy!

Jag ber för Pelle Hörnmark (Ledare för Pingst Fria Församlingar i Samverkan)! Pelle har ett hjärta av rent guld och visar sann kärlek!


Jag ber för Per-Johan Stenstrand i Västerås! Per-Johan är ren och uppriktig och en sann herde och församlingsbyggare som jag beundrar!

Ja, ja... Kanske kan betyda något för er krigarbröder med lite uppmuntran från en annan, vid det här laget redan ganska ärrad krigarbroder :).

Flyger till Norge för att predika hela helgen nu... Ber mycket för vår festival på Haiti som går av stapeln den 6-10 oktober! Gud ge oss 50 000 människor i ett enskilt festivalmöte och 20 000 människor till frälsning! Herre Jesus luta dig ner och kyss staden Port au Prince blött... Kom och välsigna med genuina under och tecken!

Vi hörs!

16 september, 2010

Kom och be med oss!


Nu på fredag kör vi igång vår första bönenatt för denna hösten i SOS Church! Vi behöver be mycket nu, och kommer att ha tre bönenätter under de nästkommande månaderna. Bön är fantastiskt!

Vi börjar efter SOS Youths möte kl 22 och slutar vid 02. Kom och be med oss!

Välkommen!

14 september, 2010

Kaffe och mirakelberättelser...


Ty du är stor och du gör under. Du ensam är Gud.
Ps 86:10.

Mitt i en intensiv höstupptakt med jobb nästan dygnet runt de sista fyra veckorna gäller det att hitta oaserna... Små pauser mitt i vardagstressen. En kopp kaffe och en mirakelberättelse är nog min favorit, tar ca 15 minuter...


Satt med Israel, en ljuvlig etiopier, sexbarns far och trofast medlem i SOS Church igår... Israel bjöd på kaffe och några berättelser om en trofast Gud som gör under! Jag blir stämd till ödmjukhet, får rätt fokus och tar mig an arbetet med en ny och vild Jesusförälskelse i bröstet...

Undervisar på våra bibelskolor i Stockholm, arbetar med Haitifestivalen i veckan och flyger till Norge för att predika till helgen...

På fredag har vi första bönenatten av tre i höst i SOS Church Stockholm... Vi behöver be mycket nu... Vi börjar be efter SOS Youth kl 22: 00 - 02:00! Välkommen!

Vi hörs!

11 september, 2010

Första lördagsmötet blev succé!

Ikväll hade vi vårt första lördag kvällsmöte i SOS Church - oj vilket drag det blev! Young adults touch och många nya första-gångs besökare... Njöt hela vägen! En av våra etiopiska medlemmar kom med injera som blev till fest i konferensrummet efter vår celebration!

Imorgon fyller vår Alicia år!

Hade huset fullt av släkt när jag kom hem ikväll - två av mina systrar med familjer på besök! :) Imorgon fyller min dotter Alicia år och vi ska åka HD till kyrkan - far och dotter! Imorgon är det SÖNDAG igen - yes, jippi! I love Sundays!

Vi hörs!

09 september, 2010

Intensiva dagar

Vi jobbar nästan dygnet runt just nu... Såå många nyfrälsta och nya medlemmar söker sig till församlingen hela tiden... Dopsamtal, frågor om allt mellan himmel och jord, planering, förbereder predikningar och nya undervisningspass...

Försöker träna fysiskt och köra hoj de sista fina dagarna innan höstrusket sätter in på allvar... Är faktiskt i rätt bra form nu och HD:n går som en klocka :).

Alicia på min HD...

Vi jobbar intensivt med festivalen som går av stapeln på Haiti om knappt en månad...

Barnen och jag hann precis med ett bibelstudium om den sista tiden innan läggdags och puss på kinden...

Undervisar två dagar på SOS bibelskolor nu - ämnet TRO!

På lördag och söndag predikar jag om våra tio viktigaste val här på jorden. Att fatta rätt beslut, ta kontroll över och forma sin framtid är viktigt... Livet händer inte bara, utan vi väljer liv, inriktning och en ljus framtid! Det är valtider i Sverige och vi lägger våra röster för och väljer Livet!

Vi hörs!

07 september, 2010

En helt engelskspråkig gudstjänst!


På lördag kl 16:00 drar vår första helt engelskspråkiga celebration igång! Vi kör alltså dubbla gudstjänster från den 11-12 september nu till helgen!

Lördagens celebration blir en pigg, hungrig samling ned lite "Young Adults" touch... Inget parallellt barnmöte" dock...

Söndagarna kl 16:00 blir lite mer gudstjänster för barnfamiljer med parallell celebration för barn mellan 5-12 år och barnpassning för alla barn under fem... Tolkning till svenska och spanska...

Vi expanderar kraftfullt nu! Tack Jesus!

Vi hörs!

04 september, 2010

Valspurt i Sverige

Nu står striden mellan alliansen och de rödgröna. Socialister eller borgare - vem kommer att ta makten och styra Sverige de närmsta åren? Sverige befinner sig i valspurtstider igen... Själv ber jag för Stockholm och Sverige och för att de kristna värderingarna ska få segra i vårt samhälle! Biblisk etik, moral och rättfärdiga och gudfruktiga värderingar är det viktigaste för en kristen väljare att tänka på, tror jag...


Att värde-välja istället för att i första hand rösta med min personliga ekonomi och plånbok i tankarna måste vara sant kristet... Svårt att veta var man ska lägga sin röst ändå, jag vet... Ett parti kan vara i linje med Bibelns undervisning i en jämställdhetsfråga men helt ute och cykla i en moralisk eller etiskt fråga, eller tvärtom... Ett parti är värdeliberalt och rättvist och ett annat istället orättvist och värdekonservativt utifrån Bibelns undervisning. Det är inte alls självklart som kristen var man bör stå partipolitiskt... Herre hjälp oss i Sverige!

Imorgon är det söndag igen! Jag längtar efter att söka Gud tillsammans med mina syskon i församlingen! Vi behover höra Guds Ord, lyssna och lyda... Vi behöver stämmas till ödmjukhet och den helige Ande behöver göra våra hjärtan mjuka... Vi behöver inte bara välja rätt i valet utan också i alla livets tester och stora frågor... Vår inre röst är avgörande... Helige Ande hjälp oss!
Vi ses och hörs!

02 september, 2010

Uppföljning, boksignering och snart dubbla gudstjänster!

Snart söndag igen! I love Sundays! Ser sååå fram emot att träffa församlingen den 5 september och predika "Power Evangelism del 2"... Söndagen blir den första samlingen i en höst som kommer att handla om uppföljning och träning av nykristna... SOS handlar bara om missionsbefallningen, lärjungaträning och hur vi ska vinna Stockholm och de onådda... Alla vinner en lärjunge varje år!


Jag kommer sätta mig vid ett bord i caféet och signera min nya bok precis efter vår celebration - kul! Har redan fått rapporter från någon som hunnit läsa ut boken; Ett skådespel for världen - den släpptes ju i söndags för bara fem dagar sedan! Den snabba läsaren utbrast att nu äntligen förstår hon vad det apostoliksa är för något och varför SOS fungerat och fungerar som det gör!

Helgen den 10-12 september börjar vi hålla dubbla celebrations i SOS Church, dvs gudstjänster både lördag den 11/9 och söndag 12/9 kl 16:00! Det blir alltså tre gudstjänster varje helg inklusive SOS Youth på fredagskvällarna från och med den 10/9! Vi håller på att spränga våra lokaler och måste skapa fler samlingar helt enkelt för att få plats! Vi har precis köpt 70 nya stolar och har nu sammanlagt 270 stolar i vårt lilla auditorium och ytterligare ca 70 stolar och barstolar i vårt café - 340 sittplatser är alltså maxade lokaler... Vi behöver be om en ny lokal redan nu! Nästa sommar intar vi något nytt och större!

Vi hörs och ses!