31 mars, 2009

Rocky

Kom hem till Stockholm efter en längre utlandsvistelse igår och hade så kul med mina barn som verkligen håller på att bli stora nu. Det blev fnitter och skrattanfall när vi åt gemensam kvällsmat hela familjen, de är underbara! Maria jobbade natt så jag såg första "Rocky filmen" från 1976...


Nu ska jag se alla filmerna på lediga stunder under våren, det är ett löfte! Sylvester Stallone är kanon i rollen som "the Italian stallion" från Philadelphia, en medioker boxare och förlorare som får en chans att slåss om tungviktstiteln och "slår sig igenom" från "the hoods" och blir känd boxare! En gammal snyftsaga för män, en riktig klassiker som bara måste ses precis som "Gudfader" filmerna... Rocky tränar i kylrummet på slakteriet och slår händerna blodiga i rått kött, springer genom gatorna med tegelstenar i händerna och tränar kondition och uthållighet i trappor i stan. Jag älskar hela grejen liksom, en fighter med en enkel arbetar bakgrund som slåss för att överleva... Passionen för boxning har jag ärvt från far min som boxades andra hälften av sexiotalet... Vi är många som inte föddes med silversked i munnen men vi slåss för mer än överlevnad - vi vinner nämligen i livet speciellt sedan Jesus gjorde entré i ringen!

Ikväll samlas svenska SOS ledarstab (numera pastorsteamet i SOS Church Stockholm) hemma hos oss för bön, bibelstudie och planering! Jag längtar efter dem!

Vi hörs!

30 mars, 2009

På väg hem

Oj oj oj vilken helg vi har haft i Församlingen Morning Star Fellowship utanför Philadelfia... Vi har bett med ca 80 personer till frälsning, lite drygt 30 har blivit andedöpta och Jesus har helat många sjuka! Jag är så glad att jag fått lära känna pastor Steve och hans fru Liz också, de har verkligen tagit hand om mig och teamet på ett fantastiskt sätt!

Nu kliver jag strax på planet hem till Stockholm igen... Imorgon är det ledig dag... Jag längtar efter Maria och barnen nu, det ska bli såå mysigt att komma hem igen!

Vi hörs snart igen!

29 mars, 2009

Helig Ande!

Philadelphia skyline...

Jag är fortfarnade utanför Philadelfia och jobbar... Philadelphia är känt för den amerikanska konstitutionen, Rocky filmerna och "Cheese steak"... En tuff stad och region där det är vidöppet för evangelium... Predikar två möten till innan jag flyger hem... Ikväll rusade ca 15 dyrbara människor fram på frälsningsinbjudan och drygt 30 blev andedöpta och började tala i tungor för första gången! Jag njuter av samarbetet med den helige Ande och Hans arbete. Det finns inget som ett riktigt rejält och kraftfullt andedop!

Snart predikar pastor Emma Gustafsson hemma i Stockholm city på restaurang "Hatam", klicka här för vägbeskrivning... Daniel Elvelyck är konferencier, Julia Willkander leder lovsång och Carlos döper Carlos ;). Tänk om jag ändå hade fått vara hemma hos alla min hjältar! Koinoia (urkristen gemenskap) kring matborden (persisk buffe) och dopfest i Elimkyrkan kl 18:30! Är du nyfiken på SOS Church, missa inte gudstjänsten som börjar kl 16:00! Förväntan bara växer! Vem ska bli frälst nästa gång vi träffas? Vem ska döpas nästa gång? Vem döper nästa gång? Vem blir andedöpt till veckan? Vem kommer få ett bönesvar eller ett mirakel från Gud snart? Livet med den helige Ande som guide och hjälpare är så spännande! "SOS Church Stockholm" håller på att formas och födas... Snart har vi vår egen lokal, fortsätt att be! Snart har vi SOS Missionsbibelskola mitt i storstadsdjungeln! Snart börjar även åk 2! Wow livet är bäst just nu!

Vi hörs!

28 mars, 2009

The Twin Turrets Inn

Hade mitt första möte hos pastor Steve DeFrain och hans församling Morning Star Fellowship igår. Församlingen huserar i Bechtelsville utanför Philadelphia, drygt 1000 medlemmar och fem dotterförsamlingar. Steve och hans team är pionjärer och församlingsplanterare och vi kände djup samhörighet från första stund. Gott med genuina människor som verkligen älskar Gud! Församlingen "Morning Star" har precis börjat en "Danielsfasta" och vilken atmosfär och förväntan som fyllde hela huset när lovsången drog igång. Predikade kort och ca 15 blev frälsta och sedan bad vi för sjuka och fem personer berättade om fysiska helanden från scen i avslutningen på mötet. Vi sålde ganska mycket böcker och snackade med folk på kyrktorget länge... Klicka här för Morning Star Fellowship. Sent åkte vi till AppleBees och jag käkade "Ribeye" stek, Steve och gänget fastar så det kändes lite tokigt att äta framför dem, men jag njöt ändå:) USA är stek för mig!

Jag bor med mitt lilla SOS team (Peter, Jonatan och jag) på det absolut mysigaste 1800-tals pensionatet jag någonsin sett!
"The Twin Turrets Inn" drivs av borgmästaren i Boyertown, Marianne Deery, en ljuvlig dam med en sanslös humor! Hon serverar oss frukost när vill och vi får äta vad vi önskar. Hon lagar mat, serverar och städar våra rum... Jag har aldrig blivit så omhändertagen av en borgmästare förut... USA är fantastiskt och vilken värme och gästfrihet!

Vi hörs!

27 mars, 2009

Harvest Cry 09

Har spelat bordtennis idag som ett försök till konditionsträning istället för löpbandet, jag hatar löpbandet... Efter en och halv timmes spel med Cullen Allen (assisterande pastor, Allison Park Church, Pittsburgh) och jag var genomsvett... Imorgon åker jag och predikar en hel helg i Philadelphia tillsammans med Peter Almqvist och Jonatan Kvist...
Annars håller vi på att sätta ett program för vårt årliga Harvest Cry nu vilket känns fräscht och såå mycket renodlat SOS i år! Vi kommer ju att köra nere i city antingen på Park eller Nalen, inte riktigt klart än vilket det blir... Det blir outreach eller evangelisation som det faktiskt heter på svenska på "plattan" mellan 22:00 - 00:00 istället för nattmöten på fredag och lördag kväll! Det blir många nya fräscha grepp och ideer och det finns en sådan friskhet och ett ljuvligt nytänkande inför missionsfestivalen det sjunde året, fullkomlighetens år! Stockholm city here we come! Boka in helgen den 22-24 maj i din kalender och gör det till en Stockholms weekend! Du kommer inte att ångra det, jag lovar!

Vi hörs!

25 mars, 2009

En SOS krigares livsstil!

Efter två dagars underbar ledighet kommer vardagens arbete ifatt och kysser mig som ett expresståg. Det var länge sedan jag var ledig två hela dagar i sträck en vanlig arbetsvecka. Eftersom Maria kom och överraskade mig så blev det ju lite speciellt just nu... Annars har jag alltid trott på att vänja kroppen vid att sova ganska lite, motionera och fasta regelbundet. Disciplin har jag alltid tyckt är ett vackert ord!


Min vardag som mobil missionär, präst för de ickekyrkliga och ledare för Mission SOS är nog ganska annorlunda än ett 7-4 eller 8-5 liv... Resor, ständiga tidsomställningar och alla olika språk och kulturanpassningar... Idag börjar jag snickra på en begravning, två bröllop och mina predikningar inför nästa helg i Philadelphia. Vi förhandlar på en mycket intressant lokal på 770 kvm för vår församling, bibelskola och vårt missionskontor i Stockholm den här veckan också och det blir därför flitig sms kontakt med Stockholm. Spännande! Jag hinner nog bara påbörja de olika utkasten eftersom jag har ett lunchmöte idag och även vill hinna briefa min personal här i USA. Min internationella sekreterare Martina på vårt USA kontor behöver tid med mig för att hon ska lyckas sy ihop mitt reseschema... Imorgon har jag planerat ytterligare en administrativ dag, tack och lov!

Snart är jag på festival med våra amerikanska och svenska bibelskolelever i Thailand! Det ska bli såå kul och jag ber och står i tro för mycket under och tecken bland studenterna på Khon Kaens universitet! Mitt i allt som händer i mitt liv så är nog ändå min största källa till glädje församlingsembryot, SOS Church Stockholm... Vi har knappt kommit igång utan jobbar lite under radarn och har egentligen bara smygit igång och tjuvstartat lite under vårvintern... Det finns ändå ett sånt frisk självtryck i allt som har med församlingsplanteringen i city att göra! Anden arbetar mer än vi och glädjen som bubblar i bröstet är genuin! På söndag samlas pionjärerna kl 16:00 på den iranska restaurangen "Hatam" på Kammakargatan 9 mitt i Vasastan! Klicka här för vägbeskrivning! Vi har dopfest direkt i anslutning till mötets avslutning! Dop igen, halleluja! Vem döps nästa gång? Vem har glädjen at döpa nästa gång? Vems liv ska förvandlas härnäst?!

Jag vill repetera något kring vår livstil i SOS familjen... Jag har sagt det förut och kommer säkert säga det igen, ja så länge jag andas... Vi har inte tid med frikyrkoskvaller och navelskådande död religion. Världen ropar på Jesus och alla förtvivlade SOS signaler har nått våra öron! Vi fokuserar och prioriterar tre saker som är viktigare än allt annat:

1) Ett starkt inre liv. (Lovsjung Jesus mycket. Be och Bibelmeditera. Viska förtroligt med den helige Ande.)

2) Umgås med ickekristna sökare och nyfrälsta varje vecka. (Evangelisation och lärjungaträning dvs Jesu egen missionsbefallning.)

3) Ett sunt liv. (Umgås med familj och vänner. Träna, läs böcker och se en komedi nu och då och skratta mycket.)

Krigare! Var livsbejakande, generösa och glada! Var en Guds äventyrare på missionsfältet och i storstadsdjungeln! Njut livet med Jesu underbare Ande!




Vi hörs!



23 mars, 2009

På äventyr med lilla frun!

Igår predikade jag på två möten i Allison Park Church hos mina vänner Leakes. Jag predikade om Guds kärlek: Agape och Jesus som tvättar fötterna på både Judas och Petrus trots att att han visste att de både skulle förråda respektive förneka honom bara några timmar senare... Störst av allt är kärleken! Många blev frälsta, halleluja

Jag lånade en motorcykel av Andy, en god vän här... Med en väldigt snygg tjej bak cruisade jag " Down Town" Pittsburgh och käkade på ett riktigt "hak" tog sedan in på Hilton, såg på en bra film... Romantik... ;) Idag har jag tränat tidigt i hotellets gym och käkat frukost med min fru, hennes grön-blåa ögon är så vackra... Tack till fantastiska Nina som skickade hit min älskling och också bokade och betalade en natt på Hilton! Vi är rika som har vänner! Idag är det vårväder här och vi tänker njuta den lediga dagen kungligt tillsammans!

Fick precis sms hemifrån att vi kommer döpa en nyfrälst "Carlos Alfredo" från El Salvador nästa söndag i SOS Church Stockholm! Dop igen! Vem döps nästa gång?! Vems liv ska Jesus förvandla härnäst?! Livet med Anden är så spännande och underbart!

Jag gläder mig över min nya klocka som jag fick av Walter! Varje gång jag tittar på den blir jag lycklig! Jag fick den som en present inför med den nya församlingsplanteringen i Stockholm City... Tiden är kort! Snart kommer Jesus! Några folkgrupper till bara och sedan...

Vi hörs!




22 mars, 2009

Min älskling överraskade mig duktigt!

I Bulgarien fick vi be med ca 30 underbara dyrbara männsikoliv till frälsning och ca 40 blev andedöpta och började tala i tungor! Vi har genomfört vår första undervisningskonferens i vår basförsamlingen: "Signs and Wonders Church" på Balkan! Jag trivs så fantastiskt med familjen Zunigas och teamet i Velingrad!

Igår landade jag jättesent i Pittsburgh, flög från Sofia, via Munchen till Chicago och sedan vidare till Pittsburgh... Lång resa men jag köpte en väldigt bra "Konsalik" roman (Heinz G Konsalik är en tysk författare som jag läst flitigt ända sedan sena tonåren...) i Wien på väg till Sofia i måndags.... Jag försvann in i en spännande roman värld och sov väl någon timma också... Jag flyger varje vecka men älskar det fortfarande... Äter, ser på nya filmer, läser, arbetar, snackar med trevliga nya bekantskaper och sover... Flyga är fantastiskt och snabbare än tåg, båt och bil framförallt ;).

Min älskling Maria stod på flygplatsen i Pittsburgh och väntade på mig när jag landade! Totalt superöverraskad! Vår egen Nina Anderson hade köpt en biljett till min fru och passar även våra barn en vecka! Tack Nina! Jag blev så glad och härligt blåst av flera av mina medarbetare som ljög så snyggt när jag undrade var Maria höll hus när jag försökte få tag på henne det sista dygnet... Jag är jättelycklig! Maria har varit min tjej i snart 19 år... Vi blev ihop i början på oktober 1990, förlovade oss nyårsafton 92 och gifte oss 94! Hon är underbar!

Predikar hos min vän Jeff Leake i Allison Park Church ikväll och två möten imorgon! Tack Jesus för livet, familjen och vännerna!

Vi hörs!




20 mars, 2009

Fantastisk avslutning

Vilken fantastisk avslutning på konferensen här i Bulgarien, 8 frälsta ikväll igen och många helade! Nu grillar vi och spelar kort... Passar på att njuta av att umgås med teamet här nere!

Imorgon flyger jag till USA i 10 dagar för att predika i Pittsburgh och Philadelphia. Det ska bli fan
tastiskt, jag älskar USA!

Vi hörs!





19 mars, 2009

9 frälsta och 15 andedöpta!

Vilka dagar vi har här i Velingrad! Walter och Linda och gänget här nere har verkligen jobbat på! Ikväll blev 9 personer frälsta och 15 andedöpta, fantastiskt vad Jesus gör! De tar hand om mig som en kung, jag är mitt i familjen... Har ni sett att Walter börjat blogga förresten? Underbar blogg om livet som pionjärmissionär. Klicka här för att komma till Walters blogg...

Njut av bilderna från Holy Ghost Festival här i Rhodopebergen...





Nu ska jag lägga mig, vi hörs snart igen!




18 mars, 2009

Bulgarien, Harvest Cry 09 och lokaler i city!

Jag landade i Sofia sent igår kväll och träffade Walter Zuniga och Fernan Santos (Fernan är gift med min lillasyster Katarina)... Nu har jag precis predikat i Signs and Wonders Church i Velingrad (SOS basförsamling på Balkan). Vi har en tre dagars konferens under temat "Holy Ghost festival"... Vi bygger församling och undervisar strategiskt: Del 1: "Andedop" del 2: "Andens gåvor" och del 3: "Att höra Andens röst"... Ikväll blev ca 15 frälsta och ungefär 25 blev andedöpta och började tala i tungor!

Hemma i Stockholm har vi precis bokat "Park" i Stureplanstrakterna för SOS årliga Harvest Cry dvs vår missonsfestival! Klicka för karta... Harvest Cry kommer att gå av stapeln i city helgen den 22-24 maj! Kul! Vi förhandlar på två centrala lokaler för missionskontor och missionsbibelskola samtidigt, en på Gärdet och en på Kungsholmen... Be för detta! Snart har SOS Church Stockholm hyreskontrakt på en lokal i city!

Nu ska jag äta kvällsmat och sedan försöka spöa Walter och några missionärer i kortspel!

Vi hörs

16 mars, 2009

Lyckliga församlingsplanterare och en fantastisk insamling!

Predikade på "Fregatten" (kulturhuset) mitt i Stenungsunds centrum idag på förmiddagen. Betelförsamlingen på Klädesholmen och Kristet Center Väst hade möte tillsammans och det var ett väldigt drag! Kul att vara tillsammans med så goa vänner som pastorerna Thomas Jonsson och Yngve Bergström, jag gillar dem starkt och vänskapen med dem är verkligen djup och äkta. Jag sålde en hel del av mina olika boktitlar i helgen också, kul vad mina böcker faktiskt säljer. Klicka här!

Sedan flög jag från Landvetter till Arlanda (50 min resa) och åkte direkt med en snabb bil till city och vårt möte där. Kom fram lagom till pastor Daniel Elvelycks predikan. Jag råkade tyvärr missa de etiopiska sångerna och danserna, synd eftersom jag älskar att dansa... Jag är ändå så glad att jag faktiskt hann fram precis i tid för att höra ett så fantastiskt upplyftande budskap! Vilken predikan! Daniel predikade om en av Davids hjältar nämligen den beryktade "Benaja" (2 Sam 23:20-23). "Han som steg ner och dödade lejonet i brunnen, en dag då det snöade." En predikan om en "fight" som inte var "kul" utan blodig, men också helt avgörande för Benajas framtida karriär och kommande position som kung Davids chef för livvakten... En fight, en strid på liv och död, ensam med ett lejon i en brunn en kall dag då det dessutom snöar är inte kul för stunden, men kan vara helt avgörande för vår framtid. Strid, kämpa och segra i livet!

Vi gjorde vår första insamling i "församlingsembryot" sedan den ödmjuka starten i och med årsskiftet... Vi samlade in 108 500 SEK (kontant + löftesoffer)!!!!! Med tanke på att vi var ca 70 vuxna ikväll är ju det inte så pjokigt... Vi lägger grunden för en framgångsrik och segrande cityförsamling och pionjär-glädjen vet inga gränser i det här vilda gänget hjältar! Jag tror på framtiden mer än någonsin tidigare faktiskt! Ett hjärta och en själ. En vision och en kultur. Ett folk som marscherar och ropar: "Gud ge oss Stockholm och världens onådda folk"!

Imorgon flyger jag till Bulgarien för en tre dagars "Holy Ghost Festival" i Signs and Wonders Church hos älskade Walter och Linda Zuniga!

Vi hörs!

15 mars, 2009

Kristet Center Väst och Thomas Jonsson

Igår predikade jag i en full pingstkyrka och ungefär 10 personer sökte himlens förlåtelse och frälsning, halleluja! Idag har jag gjort TV tillsammans med pastor Thomas. Hans program heter "Kom till Gud" och sänds regelbundet på kanal 10. Ämnet hela helgen och även temat på programmet vi spelade in idag handlar om "att vinna en för Jesus". Ikväll och imorgon undervisar och predikar jag "Präst för dem som inte går i kyrkan", kul! Jag gillar Thomas och tror att KCV kommer lyckas och bli väldigt stora med åren, det finns verkligen förutsättningar för det! Klicka här för att komma till KCV hemsida!


Pastor Thomas Jonsson

Hemma i SOS Church predikar Daniel Elvelyck imorgon och de skulle visst köra etiopiskt tema på musiken... Missa inte festen på Saltmätargatan 19b, klockan 16.00 om du är stockholmare och har möjligheten! Livet med Jesus är fantastiskt!

Vi hörs!

14 mars, 2009

Stenungsund och SOS Church pastorsteam!

Jag har äntligen kommit fram till Stenungsund, bor på Stenungsbaden Yacht Club, fantastiskt fint! Ser fram emot att predika hos Tomas Jonson på Kristet Center Väst ikväll. Oh det ska bli fantastiskt, jag tror att många kommer ge sina liv till Jesus ikväll! Jag återkommer med rapporter senare i helgen...

Jag skulle vilja p
assa på att presentera pastorsteamet i SOS Church... Håll till godo:


Johannes och Maria Amritzer
Föreståndarpar




Walter och Linda Zuniga
Assisterande pastorspar. Walter och Linda kommer att kliva på vid årsskiftet 09/10 när de flyttar hem från Bulgarien efter 5 års pionjärarbete bland Pomakfolket.

Daniel och Stephanie Elvelyck
Assisterande pastorspar. Daniel som även är rektor för SOS Missionsbibelskola kommer att ha en central roll vad gäller undervisning och utbildning.

Emma och Andreas Gustafsson
Husförsamlingspastor. Emma kommer att fungera som husförsamlingspastor och bygga upp detta från scratch, kommer även ha ansvar för uppföljning av nyfrälsta.

Julia och Samuel Willkander
Musik och kreativ pastor. Julia kommer fungera som musik och kreativ pastor, bygga upp och utveckla detta arbete som även är en viktig del i Mission SOS festivalarbete.


Vi hörs snart igen!

12 mars, 2009

Stockholm gråter

I måndagskväll läste jag för mina barn Alicia 9 och Adam 7 om "den barmhärtige samariten" i Barnens Bibel. En man på väg från Jerusalem till Jeriko blir överfallen av rövare, rånad, misshandlad och blir liggande jämte vägen naken och halvdöd. En präst först och sedan en "levit" (dvs en som arbetade i judarnas tempel i Jerusalem) kom samma väg men vände bort sina huvuden och stängde sina öron för mannens gråt, kvidande och svaga jämrande efter hjälp... Usch vilken hemsk "religositet" och fisförnäm hycklande attityd till en medmänniska i desperat behov av omedelbar hjälp. Så kommer samariern eller "samariten" dvs utlänningen, den i judarnas ögon föraktade synkretistiske blandreligionens man. Samariern häller vin och olja i såren, förbinder och forslar mannen på sin åsna till ett värdshus. Samariern sköter om den olycksdrabbade mannen och betalar hans räkningar. Vi (barnen och jag) samtalade länge innan aftonbön och gonatt puss om att vara en "lärjunge på riktigt" liksom... Vilken underbar berättelse, (läs gärna Luk 10:30-37), som verkligen lär oss om vem som är "vår nästa" och kärlek och barmhärtighet i handling och inte bara fina ord och teori!

I tre dagar nu har jag mediterat på den här Jesus berättelsen eller liknelsen... Storyn om samarierns kärlek och omsorg tog verkligen tag i mig och släpper mig inte. Prästen och leviten som bara negligerande gick förbi och stängde sina öron för den överfallnes gråt och böner om hjälp släpper mig inte heller. Usch. Jesus hjälp oss att höra stockholmarnas gråt och kvidande böner om hjälp!

Mina barn efter lerkrig i Namalu, Uganda för ett par år sen...

Vi vill bygga en kyrka/församling mitt i city "som inte bara går förbi på vägen" utan hör, gör, betalar och visar sann omsorg, kärlek och barmhärtighet. Vem ska bli frälst härnäst? Vem ska döpas nästa gång? Vem ska få sitt liv förvandlat härnäst?

En helsvensk lärjunge visar helt oväntat en somalisk flykting gästfrihet och kärlek. En iranier förbarmar sig över en irakier eller en bosnier över en serb trots mångåriga konflikter och krig mellan dessa etniciteter. En internationell församling växer fram! SOS Church ser dagens ljus! Den barmhärtige samariten visar sig på Stockholms gator.

Vi hörs!

09 mars, 2009

Succé i city!

Igår hade SOS Church sitt andra möte i Stockholm city på restaurang Ethiostar på Saltmätargatan 19. Miljön passar oss och vår vision så bra, den etiopiska interiören och konsten skapar verkligen den typ av "internationell/onådda folk touch" som är så karaktäristiskt för vårt arbete. Vi var helt överväldigade av hur Guds Ande bekände sig till eftermiddagen och kvällen! Restaurangägaren Solomon räknade till 106 gäster (103 som betalade för buffén) , med alla barnen var det säkert många fler, kanske 115 personer! Det var mer än en fördubbling i mötesbesökare från föregående söndag! Det kändes också som en go "profetisk bekräftelse" på drömmen om en internationell församling att vi faktiskt var ca 20 nationaliteter på plats, halleluja! Matgemenskapen kring borden var så varm och allt andades "urförsamling 2009" mitt i Stockholm. Jimmy Lenngren "rappade" en helt nyskriven låt och fick "haket" att gunga och Mie Åkesson "drama/cirkus predikade" om att vara en övervinnare på ett så kul och kreativt sätt, jonglerade och körde pantomiminspirerade special effekter. Kul! Julia Willkander och Linnea Hagenfors sjöng smäktande så våra ögon fylldes med tårar...

Jag var också såå glad att min gamle vän pastor Desta Haregot (Eritrean Full Gospel Church) dök upp med ett helt gäng kompisar bara för att ge oss sitt support och välkomna oss till stan. Tack kompis! Min gode vän sångaren och "profettjänsten" Daniel Viklund kom också förbi en sväng, vilket gladde oss alla så mycket, vi älskar Daniel! (Daniel gästade City Kyrkan i helgen).

Vi gav var sin vacker Bibel till kvällens hedersgäster/dopkandidater och nya Jesus lärjungar; Omid och Manige och intervjuade dem på scen. De hade fått uppleva Andens dop och tungotal kvällen innan (lördag kväll) och var så lyckliga över sina nystarter med Gud...

Att predika var bara ett rent lyckorus och avslutningsvis gav ytterligare en stockholmare sitt liv till Jesus! Vi följer upp honom redan till veckan!

Hela församlingen gick en tio minuters promenad till Korskyrkan där vi hade vårt första dop i city! Det var så heligt, vackert och rent! Guds Ande var mäktigt närvarande när gamla liv begravdes och nya skapelser klev upp ur dopgraven. Vi döpte i mörka kläder, efter överenskommelse, och klädde oss ljust efteråt! Grattis Manige och Omid! Tänk att de två första vi fick döpa var just två underbara iranier! De är gåvor från Jesus till vår nya stockholmsförsamling!

Vi vandrade tillbaka till vårt "restaurang-hak" och fortsatte festen och fick lyssna till "trubadur-musik" från flera olika begåvningar och drack kaffe, skrattade och umgicks ytterligare någon timma innan vi lyckliga släntrade hem...

Tack Jesus att Du väntade på oss i innerstan precis som Du lovade när Du ropade på oss! Tack Jesus att det håller att gå på vattnet med Dig i en helt ny församlingsplantering! Tack Jesus för alla spännande äventyr och förvandlade liv som nu väntar oss!

Vi hörs!