31 mars, 2010

En gång missionär alltid missionär!

En späckad påskvecka rullar på - undervisar på bibelskolan tis-ons, bön, bibelstudium, samtal med församlingledningen igårkväll... Imorgon flyger jag till Sölvesborg för en blixtvisit i Folkkyrkan Sölvesborg hos min vän pastor Tommy Lilja. På lördag predikar jag tre möten i Finska Filadelfias påskkonferens "Revolution Stockholm" och sedan exploderar jag avslutningsvis i ett celebration i SOS Church på söndag eftermiddag kl 16!


Hinner med någon träff med Stockholms sökare också mellan alla pastorsplikter... En vinnande livsstil funkar enligt samma principer i vilket land, vilken kultur eller vilket fält som helst!

1) Daglig innerlig bön och ivrig bibelmeditation...
2) Ständigt relationsbyggande och umgänge med sökare och nyfrälsta - dopsamtal, andedop och mirakler...
3) Sunt liv - regelbunden dating med lilla frugan och hård fysisk träning...

Missionär i Bulgarien, Etiopien, Thailand, Indien eller Sverige - det gör detsamma eftersom Jesus och lärjungaskapets principer är oförändrade och detsamma... Missionärer; lägg inte ner vapnen bara för att ni är på skandinavisk jord... Fortsätt berätta om Jesus på T-banan, jobbet och gymmet! Vinn, lev och döp!

Vi hörs!

30 mars, 2010

Så skapas en viking!


För ett par veckor sedan hade Adam sin första utomhusträning i fotboll. Den kvällen fick mig att inse hur tuffa många skandinaviska barn är, riktiga vikingar! Trots att termometern visade 7 minusgrader kom frågan om att ställa in träningen inte ens upp. Den uppvärmningsbara konstgräsplanen lyste grön, men runt omkring låg snön i 2-3 meter höga vallar. Jag, Maria och många andra föräldrar stod och huttrade en stund runt planen, men sen flydde vi in i den varma och sköna klubbstugan. Imponerande nog tränade barnen i 1 1/2 timme innan de åkte hem, svettiga och med väldigt rosiga kinder.

Vilka tuffingar!

28 mars, 2010

I Love Sundays!


Idag var det helt rått drag i SOS Church! Vild lovsång, rökmaskinen gick varm och fest-atmosfär till vansinne med Walter Zuniga som MC! 2 blev frälsta, 7 blev andedöpta, 2 anmälde sig till dop och 3 nya medlemmar hälsades välkomna! Ca 10 nya vill med i församlingen efter helgen - folk stannade kvar och bara umgicks och fikade till kl 21:00... Sitter på pendeln hem till Tullinge, helt överlyckling och bloggar nu!


Imorgon är jag ledig och ska på "date" med min Maria :).

Vi hörs!

27 mars, 2010

Helg med församlingen - njuter...

Har precis föreläst för ca 90 personer i ämnet "Äktenskap och familj" - nyfrälsta, sökare, singlar, ensamstående och strävsamma par ;). Pizza-lunch och en frågestund om allt från dubbelsängen till barnuppfostran och omgifte... Vilken dag! Nu laddar vi för morgondagens celebration, tror på fullt hus, drag och framförallt Guds kraft till mirakler!

Ikväll ska jag spela schack med Walter och se "Dum dummare 2" med barnen - vi såg ettan igårkväll... SOS Church Stockholm, I love you!

Vi hörs!

24 mars, 2010

Tränar lärjungar

Undervisar helklass (åk 1 & 2) i Stockholm på SOS Missionsbibelskola tisdag-fredag i ämnet "Andens gåvor"... Själavårdsamtal, lunchmöten och träffar med nyfrälsta och sökarvänner på eftermiddagarna... Rätt och slätt - försöker leva ut Jesu missionsbefallning att vinna och lärjungaträna stockholmarna...

Missionspraktik i Uganda...

Missionspraktik i Etiopien...

Ansök här! Du ska väl gå nästa år?

Annars laddar jag för helgens Äktenskapsseminarium på lördag kl 10-14 och söndagens celebration - ska bli såå kul att predika och explodera hemma!



Titeln på min predikan på söndag blir något i stil med "Den stora kraftmätningen" eller "Vem är starkast"?! Vi kommer som församling att utmana New Age kulturen i staden i vårens predikoserie "Situation Stockholm"... Välkommen till en spännande weekend i SOS Church Stockholm!

Vi hörs!

23 mars, 2010

Festivaldrag i påsk!

Jag ser fram emot påskkonferensen i Sölvesborg hos min käre vän Tommy Lilja om några dagar. Vi räknar med festivaldrag alla dagarna, det kommer bli fantastiskt! Du kommer väl?


Vi hörs!


20 mars, 2010

Go kväll i Uppsala leran...


Ikväll åkte vi ett helt team från SOS Church till Furuhöjdkyrkan i Alunda utanför Uppsala, 13 pers! Fullt med folk och drag! Carlos Recinos och Katarina Santos intervjuades av Walter Zuniga och berättade hur de blev frälsta och Linnea Hagenfors sjöng ner himlen! Jag predikade och 7 blev frälsta och ca 10 andedöpta! Vi sålde böcker och CD's och drog för vår bibelskola!

Vi hörs!

19 mars, 2010

Församlingen i mitt hjärta


Hemma igen. Hann med en "date" med min Maria igårkväll - Abyssinia (etiopisk restaurang) och bio på Sergel biografen på Hötorget... Vi bröt en tre dagars fasta inför Tanzania festivalen med en brakmiddag - vet inte hur nyttigt det är egentligen men gott var det i allafall ;). Idag är det pastorsplikter som gäller - själavårdsamtal, planering, administration men också kaffe med sökarvänner i eftermiddag... Njuter vid tanken att vi döper på söndag igen i SOS Church... Njuter också av de facto att jag får träffa församlingen igen - det blir kramkalas och kära återseenden! Jag är konferencier på söndag och vår musik och kreativa pastor Julia Willkander predikar! Kom gärna och besök oss på Warfinges väg 26 på Kungsholmen kl 16:00 för celebration! På söndag blir det flera överraskningar och nyheter och du vill inte missa det om du har ditt hem i SOS Church!

Avslutningsvis ska du få tips till starkare vardagskristendom;

1) Lovsjung Jesus mycket och spontant! Lovsjung i bilen, vid köksbordet tillsammans med familjen, i soffan med dina vänner osv... Ta fram gitarren och bara sjung och spela med den enda anledningen att du älskar och är tokig i Jesus... Inget speciellt som du eller ni ber för, inga klagovisor eller frustrationer utan bara ren lovsång till Gud... Lovsången gör dig stark, och du blir full av Guds Ande!

Tjäna Herren med glädje, kom inför hans ansikte med jubelrop!
Ps 100:2

2) Profetera! Tala ord från och inspirerade av den helige Ande till dig själv, över din familj och till dina vänner! Be tills du ser och be och tala profetiskt!

Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt.
Ords 18:21

Lovsång och profetia laddar oss som kristna och gör vårt liv tillsammans med andra kristna starkt och explosivt! Lovsjung mycket med dina nyfrälsta vänner och profetera över dem - de behöver det!

Vi hörs!

17 mars, 2010

Tillväxt 2020

Jag stormtrivs med Norska Missionsförbundets pastorer - har haft tre bibelstudiepass redan idag och har snart ett kvällsmöte... Deras lovsång och bön är så Jesus-hängiven och frisk och deras hunger efter det profetiska stark! Mogna gudsmänniskor som ställer relevanta frågor och är så varma och bra på att visa uppskattning i pauserna...

De har som samfund och kyrkorörelse precis antagit och proklamerat ut en gemensam vision som heter just "Tillväxt 2020" och som går ut på att de har som målsättning att plantera 20 nya församlingar innan 2020 och fördubbla antalet aktiva medlemmar i Missionsförbundet! Så bra! Imponerande!


Imorgon kl 07 styr jag min hyrbil mot Gardemoens flygplats igen. Lämnar Geilo, fjällvärlden och underbara ljuvliga nya syskon för att flyga hem till Stockholm med ett plan 12:30... Gud är god och jag älskar mitt jobb!

SOS Church nu på söndag - fetlängtar efter församlingen!

Vi hörs!

16 mars, 2010

Norska Missionsförbundet

Varit hemma i Stockholm ett dygn, hunnit sova ut, träna och förlora i kortspel mot min son Adam och fru Maria...

Ska nu göra en blixtvisit till Geilo Norge där jag kommer undervisa pastorer i Norska Missionsförbundet - kul!

Vi hörs!

14 mars, 2010

Fondue, häst och kronhjortstek!

Idag har jag predikat i två församlingar; Eglise Evangelique på förmiddagen och Lausanne Gospel Center på kvällen! Ca 10-15 personer frälsta i respektive möte, dyrbara schweiziska människor räddas för himlen! Min värd, Jean-Luc Trachsel är en sann aposteltjänst som överser fyra församlingar och arrangerar flera stora konferenser varje år i både Frankrike och Schweiz... Han är en allekumenisk man som lyckats med konststycket att samarbeta med katoliker, protestanter och nästan alla existerande samfund i Schweiz utan att kompromissa med det fulla evangeliet; dvs väldigt radikal frälsningsförkunnelse, vuxendop, andedop med tungotal som tecken, helande och demonutdrivning... Jag lär mig alltid massor när jag är med Jean-Luc!


Han och hans fru driver samtidigt ett stort företag som säljer kosmetika och både utbildar och håller på med manikyr :). Kul, friska, öppna livsglada och Jesustokiga människor som jag ber Gud ska använda för mellaneuropas frälsning! Vi äter naturligtvis ostfondue, häst och kronhjort... Jean-Luc är precis som jag sydeuropé och vi slappnar av sena kvällar med god mat, humor och skrattsalvorna avlöser varandra... Tack Jesus för en god vän sedan många år! Hoppas vi får förmånen att bjuda honom till SOS Church Stockholm inom en snar framtid...

Vi hörs!

13 mars, 2010

Oron la Ville


Har undervisat 2 x 45 minuter på Helandeinstitutet här i Oron la Ville som huserar församlingen "Eglise Evangelique" och ca 250 elever responderade hungrigt... Många intressanta föreläsare och lärarbegåvningar som jag fick lära känna idag; läkare, teologer mfl... Alla samfund samlas kring två sanningar här; Jesus frälser och helar.

Ikväll predikade jag för ett fullsatt auditorium, ca 500 människor och 50 personer responderade på frälsningsinbjudan och demoner for ut med skrik, svett och sprattel som följd... Många berättade om fysiska helanden i sina kroppar - såå kul! Evangelium. Jesus grejer. Finns inget som ett svettigt mirakelmöte! Nu ska jag äta häst - schweizisk specialitet, ljuvligt!

Vi hörs!

12 mars, 2010

Vackra Delémont i Schweiziska alperna

Vackra Delémont...

Åkte bil i natt från Lyon till Lausanne i Schweiz. Sov i en underbar gästlägenhet. Åkte tåg genom det sagolika landskapet till Delémont på eftermiddagen... Artighetskonverserade med en kvinna nästan hela vägen - alla talar med alla här och jag njuter av att vara nästan hemma ;). Predikade i Jura Gospel Center ikväll och drygt 10 personer responderade på frälsningsinbjudan och flera blev helade. Underbara människor i den här lilla alpstaden på ca 12 000 invånare - jag pratar tyska och engelska om vartannat här... Delémont ligger bara ca 10 km från tysktalande delen av Schweiz. Jag är mitt i det schweiziska klockbältet... Jag predikar på engelska och tolkas till franska annars...

I natt övernattar jag hos en familj som säljer brudklänningar, sover i ett rum mitt i butiken med brudklänningar på ställningar runt omkring sängen - "änglar" vakar över mig ikväll :). Imorgon åker jag till Oron la Ville för att hålla bibelstudier och ett helandemöte på kvällen i en helandekonferens... Tack Jesus att jag får njuta livet i Schweiz i helgen...

Vi hörs snart igen!

11 mars, 2010

Den heliga treenighetens kyrka


Yes. Som du förstår av rubriken så gästar jag en katolsk kyrka ikväll... Har precis kommit fram till Lyon i Frankrike och ska predika ett helandemöte om en liten stund... Mirakelhungriga människor köar redan och förväntan är stor... De har gett mig total frihet att predika vad jag vill och följa den helige Ande. De har uttryckligen bett mig om att jag ska göra en radikal frälsningsinbjudan och jag måste be för sjuka :)!



Spännande! Helt nytt sammanhang för mig - nya öppna dörrar förhoppningsvis ;). Vi får se efter mässan... Jag är väldigt förväntansfull och uppsluppen och det pirrar i hela kroppen... Jag har fått ett ord från himlen och vill bara följa och lyda Jesus nu... Be för mig...

Ca 5 timmar senare... Bad för mirakelhungriga fransmän till 23:45... Ungefär 40 dyrbara Lyon invånare responderade på frälsningsinbjudan och famnades av Jesus ikväll! Många berättade om fysiska mirakler, som ett dövt öra som öppnats och nedsatt hörsel som blev perfekt mm mm - halleluja för ett svettigt långt helandemöte i en katolsk katedral som var mer karismatisk och vildare än de flesta pingstförsamlingar i Sverige ;). Spännande!

Vi hörs snart igen!

09 mars, 2010

Hemma i köket i Tullinge - Stockholm...

Landat efter en flygtur från Pittsburgh via Paris till Stockholm, och sitter nu trött och lycklig i mitt kök i Tullinge... Goa Marianne Drevon hämtade oss på Arlanda. Linda Zuniga hade både städat och lagat en lunch som stod färdig när vi klev över tröskeln - vilka inneboende familjen Zunigas är :). Mattias Edlund har fixat med vår bil som varit en kort sväng på verkstan... Församlingen har avancerat och vuxit med ytterligare flera nyfrälsta, nya dopkandidater och nyandedöpta - sist men inte minst SOS Youth har rivstartat med miniläger och Kick Off helgen som gått! Vilka medarbetare! Vilken familj och församling!


Just nu spelar jag schack med Walter... Walter är duktig och lär mig strategispelet nummer 1 :). Vi ska en sväng till gymmet och träna ikväll också så jag tuktar "jetlaget" lite inför morgondagens ledarsamling i SOS Church Stockholm!

Skönt att vara hemma igen...

Vi hörs!

08 mars, 2010

USA - en underbar oas


Igår hann jag med tre möten och lite TV inspelning i Freedom Valley, Gettysburg, Pennsylvania. Ca 45 personer responderade på frälsningsinbjudningarna och ca 30 blev andedöpta och sprutade i tungor denna underbara söndag! Sammanlagt har jag bett med ca 190 till frälsning, ca 65 till andedop och såå många till helande under min lilla USA turnén och igår döpte vi 29 nyfrälsta! Har hunnit besöka 6 av våra partnerförsamlingar här... Vi har sålt väldigt mycket böcker och musik CD:s... Fler dörrar öppnas hela tiden här och med dessa allierade kan vi nå fler onådda folk, genomföra fler festivaler och plantera ut fler bibelskolor och församlingar! Tills den sista folkgruppen fått höra!

USA är en underbar oas för oss i SOS liksom Norge och Finland - tack Jesus!

Idag flyger jag hem för en bliktvisit i underbara Stockholm och en samling med mina ledare i SOS Church Stockholm på onsdag kväll - oh vad jag längtar efter mitt trofasta team nu...

På torsdag kväll predikar jag i Frankrike och sedan hela helgen i olika församlingar i fransktalande Schweiz - kul!

Ps: I helgen blev sammanlagt 5 frälsta och ytterligare 5 andedöpa hemma i Stockholm - Halleluja!

Vi hörs!

07 mars, 2010

Mirakelrapporter!

Igårkväll predikade jag första mötet hos mina kära vänner familjen Stoltzfoos i moderförsamlingen Freedom Valley Worship Center... Ca 35 personer responderade på min frälsningsinbjudan och många berättade om omedelbara fysiska under i sina kroppar efter att jag bett "mirakelbönen" - evangelium är verkligen glädjens budskap och goda nyheter! Pastor Gerry och Julie och deras vilda gäng har planterat ut ca 20 församlingar från Freedom Valley redan och stormar aggressivt vidare - jag lär mig så mycket från dem... De är supergenerösa och helt fria från fruktan liksom... De säger hela tiden när någon medarbetare vill starta nytt; - ta med er så många stabila medlemmar och lärjungar från moderförsamlingen som möjligt! Noll snålhet eller misstänksamhet utan bara glädje och en barnslig tro på Gud och att den som ger mest får mest! Jesus äger lärjungarna och pastorer är herdar som leder och älskar Jesu får... Amerikanskt? Nej det kallas visst Guds rike...

Igårkväll fick jag höra sååå många mirakelberättelser medans jag satt och signerade böcker... Berättelserna avlöste varandra från när vi predikade här i Gettysburg i sommras! Tumörer hade försvunnit och fanns inte på röntgenplåtarna längre, alkholism, drogmissbruk och abstinenser hade släppt sitt demoniska grepp, andedop och familjer som upprättats! Ja... ingen hejd på alla Jesus-under från i sommras! Ett gäng från New Jersey kom förbi och berättade om alla mirakler i deras församling efter SOS besök där osv... Jag gick till sängs helt överväldigad, mätt och full av alla mirakelberättelser... Nu predikar jag tre ggr idag och spelar in lite TV också... Livet är bäst just nu och Jesus såå nära...

Vi hörs!

06 mars, 2010

På väg till Gettysburg


Igår fick jag vara med om något historiskt när pastorsparet Russ och Jamie Horne, Sharpsburg Family Worship Center invigde sin nya kyrkolokal byggd på början av 1860-talet... Kyrkan var en gång den kände familjen Heinz hemförsamling (grundaren av Heinz ketchup). 1900 m2 med tillhörande skola som de köpt cash för otroliga 150 000 USD! Ett mirakel med kyrktorn, klocka, kyrkskepp och hela Lutherska paketet! De inreder nu modernt och blandar nytt och gammalt så smakfullt! En historisk, profetisk kväll när ca 350 personer fyllde kyrkskeppet med lovsång - predika var ett stort privilegium, en ära och jag njöt... Allison Park Church planterade församlingen i Sharpsburg för 10 år sedan och nu går den från medel till stor församling! Tack Jesus att jag fick vara med igårkväll! Tack Jesus för de som blev frälsta och helade!


Nu är jag på väg till historiska Gettysburg och mina vänner Gerry och Julie Stoltzfoos för att predika i kväll och tre möten imorgon - söndag i Freedom Valley Worship Center!

Vi hörs!

05 mars, 2010

Deep Sea Fishing


Yes! SOS är djuphavsfiske i Stockholm city och i de onådda folkhaven... Att fiska i kyrkolokaler är som att fiska hemma i badkaret eller i bästa fall i den lokala simhallen... De fiskar du får i en kyrka har oftast redan någon annan fiskat upp och det är ungefär lika trist som att fiska i en "put and take" sjö...

I Lukas femte kapitel och dess första elva versar utmanar Jesus Petrus att fiska på djupt vatten... Petrus får så mycket fisk så näten går sönder och han får ge bort hälften för att inte båten ska sjunka...


Djupt vatten är vårt destiny! Massor av fisk är vårt motto! Generositet är vår DNA!

Ser fram emot vårens festivaler i Nepal och Tanzania! Ser fram emot en månads djuphavsfiske i Stockholm innan dess!

I helgen predikar 5 ggr i Pittsburgh och Gettysburg ska bli fantastiskt kul!

Vi hörs!

04 mars, 2010

SOS Youth föds till helgen

Youth Kick Off Weekend 2010 from Mission SOS on Vimeo.



I tron gav Isak sin välsignelse åt Jakob och Esau för kommande tider.
Heb 11:20

Gamle Isak finns med i Hebreerbrevets elfte kapitel dvs "trons kapitel" och räknas som en av troshjältarna därför att han välsignade nästa generation och deras framtid... SOS vill också välsigna och tro på nästa generation och deras framtid! Nästa generation ska bli pionjärer, missionärer och församlingsplanterare!

I helgen drar vårt ungdomsarbete igång! Vi hoppas och ber att de tar över hela vår nuvarande kyrka på Kungsholmen och gör den till ungdomsgård snart ;). Vi tror på ungdomar! SOS Youth får väl spränga 100 vallen innan vi ger dem lokalen i allafall!
Go go Kvists och Santos! Nu ska vi be för Kick Off helgen!

Vi ber konkret att;

- Ungdomar ska göra starka och heliga frälsningsupplevelser!
- Ungdomar ska bli andedöpta och börja spruta i tungor!
- Ungdomar ska besluta sig för att döpas i vatten!
- Ingen ska känna sig utanför och att SOS Youth blir ett tight gäng från första samlingen!
- Missionärskallelser ska födas!

Vi hörs!

03 mars, 2010

Undervisar och hänger med familjen...

Undervisar i ämnet "Ständigt växande tro" på MCM i Pittsburgh (SOS branch campus i USA) tisdag - fredag den här veckan... Leder böneskola, jobbar administrativt och lunchar med pastorsvänner...

Njuter av att tjäna i Guds rike och är faktiskt på mitt 19:e år som predikant sedan sommaren 1991 då jag predikade min första predikan i juni... Juni 1992 klev jag in i heltidstjänst och åren går... Känner mig full av energi och väldigt hungrig på framtiden... Har lärt mig mycket de sista åren och vet vad jag ska lägga energin de kommande tio åren nu... Vill inte spilla och dränera på fel saker... Tror att jag mognat både som andlig ledare och växt som människa... Tack Gud att du aldrig ger upp om oss utan fortsätter jobba med oss hela tiden... Man blir bruten på ett skönt sätt med åren. Jag älskar Gud mer, behöver frun och barnens närhet på ett djupare sätt och uppskattar och värdesätter trofasta vänner och medarbetare och tar ingens lojalitet och vänskap för given längre... Man är väl lite ärrad och luggsliten, men inte bitter utan istället djupt tacksam för allt Gud gjort och gör trots alla fel och brister...

Har hunnit med ett biobesök med barnen i eftermiddag och haft flera låånga samtal med min älskade Maria de senaste tre dagarna. Vi har gråtit mycket, kramats och funnit frid hos Gud tillsammans... Maria är det finaste som finns...


Gud är god!

Vi hörs!

02 mars, 2010

Tusen reflektioner en ledig måndag...

Predikade i New Life Assembly i Youngstown hos Juan och Deidre Rivera söndag förmiddag - så kul! Ung pigg och stark församling - många responderade på frälsningsinbjudan och vi förlöste en armé av evangelister i slutet på gudstjänsten! Juans församling kommer att explodera med en aggressiv tillväxt! De står med oss i onådda folk mission som en av de senaste och nyaste partnerförsamlingarna i USA och backar både vårt arbete i Etiopien och Bulgarien...

I söndags kväll hade jag ett ledarseminarium med alla MCM:s pastorer (Jeff och Melodie Leakes ledarnätverk) i Sharpsburg och talade om "kallelsen". Kallelsen är efter frälsningen det heligaste i våra liv och gör att vi fortsätter springa framåt år efter år, motiverade och under ständig himmelskt elds regn! Gud sitter i sin himmel och skjuter välsignelser på oss därför att vi gör det Han bad oss göra - tänk att få vara kallad och uppbackad av Gud!

Fick höra igår (måndag) att det redan är 17 tonåringar anmälda till vår "Youth Kick Off" nästa helg hemma i Stockholm - wow that is a jumpstart! SOS Youth kommer att explodera och bli ett riktigt stort ungdomsarbete som berör Stockholms innerstad snabbt! Tror mycket på vårt ungdomsledarteam och speciellt Anna och Jonatan som ungdomspastorer! Grymt! Fett! Genombrott! Vi bygger vidare på "drömkåken" i city!

Peter och jag har hunnit träna och tjejerna (Maria och Martina) passar på att shoppa ;). Ja, ja livet är bra!


Ps; Åkte förbi den här fågelholken igår och tänkte; USA is truely "a nation under God", till och med fåglarna har egna kyrkor då har evangelium haft inflytande :)

Vi hörs!