31 augusti, 2009

Yr och helt vimmelkantig...

Ja - vad säger man efter helgen?! Maria, jag och pionjärteamet är yra, vimmelkantiga, trötta eller kanske bara sanslöst lyckliga - svårt att sätta ord på vad man egentligen känner efter helgens alla festligheter... Mättnad. Guds välbehag. Den helige Ande har kysst oss blött och passionerat. Favör med hela världen, känns det som... Vi har fått ett eget hem. Vi känner oss trygga och kan äntligen vara oss själva fullt ut. Frihet, glädje och smörjelse... Ja, ja och ja... Hm... :) Wow! Glädjetårar.


Maria och jag klipper det blågula bandet...


Lyckan är total!!!

Nästan 400 glada människor dök upp på Nalen i lördags i samband med vår församlingsproklamation mellan 12:00 - 14:00 och ca 300 personer flöt genom våra nya lokaler på öppet hus på Kungsholmen senare under eftermiddagen - wow! Blommorbuketter och kort i mängder från hela Skandinavien. Ca 30 brev från olika svenska församlingar som lyckönskar och videohälsningar från praktiskt taget hela världen, ja från Indien, Etiopien, Bulgarien, Finland, Thailand och USA... Gäster och representanter från olika länder på plats och en sms bombning som jag aldrig varit med om tidigare...



Familjen Tommy och Ylva Hamréns enorma arbetsinsats i bygget av kyrkan hyllas...

Releasekonserten på Nalen igår eftermiddag sedan... Tjejerna och bandet rockade så fett för Jesus så att änglarna måste dansat salsa och Gud ställt sig upp från sin tron och gungat med och klappat takten... Vi sålde drygt 400 CD skivor efter konserten! Flera stockholmare blev frälsta vår första söndag som församling och många, ja hela familjer vill bli medlemmar nu - välkomna med i arbetslaget och SOS familjen, säger jag bara!

Mingel i på öppet hus i SOS Church...

Inget kan stjäla glädjen just nu tror jag... När jag skulle ta bilen hem från city igårkväll hade någon krossat ena sidorutan på bilen. Med splitter i sätena åkte jag hem sjungandes till vår nya festival CD, överlycklig även om det blev kallt och jag var tvungen att höja volymen lite på motorvägen... En bilruta - vad gör det?! Vi har startat församling i Stockholm city. Jesus bygger Sin församling nu och djävulen har inte en chans! Kolla tidningen Dagens artikel; klicka här...

Vi hörs!

27 augusti, 2009

Alla vinner en lärjunge per år!

Idag har Walter och Linda kommit från SOS Balkan och Bulgarien för att fira vår första församlingsplantering i Stockholm! Vi satt i Sergeltrappan i solskenet och åt mackor till lunch. Vi träffade Carl-Erik Sahlberg (präst i Klara Kyrka) på "plattan". Carl-Erik och hans team delade ut mat till hemlösa. Varma ord av uppmuntran utbyttes och Carl-Erik Sahlberg hälsade oss faderligt välkomna till arbetet och gemenskap för Guds rike i city - han är pappa till så många och en riktig andlig viking som vi respekterar djupt i SOS. Carl-Eriks välsignelser värdesätter vi verkligen. Alla city församlingar vi hunnit träffa hittils har varit så fina och haft en så generös och välkomnande attityd, såsom Filadelfiakyrkan, City Kyrkan, Södermalmskyrkan, Hillsong mfl - så gott att Gud gett oss en välsignad ingång i staden.

Linda och Walter...

Sitter i nya kyrkans konferensrum
och checkar körscheman och trycksaker inför helgen, kollar igenom lyckönskningar, videohälsningar och tar emot blomsterbud - wow - visste jag att det skulle vara så här kul att plantera församling i Sverige skulle vi börjat mycket tidigare... Jag är trött men överlycklig - någon slags euforisk blanding av adrenalin, kaffe, red bull och massor av helig Ande. Allt går dygnet runt just nu, men oj vilket momentum och drag det är! Våra nya bibelskolerekryter var hemma och grillade hamburgare i vår trädgård igår, de representerar drygt tio nationaliteter. Jag har köpt mitt första SL månadskort och blivit stockholmare på riktigt - nu åker jag tunnelbana och pendeltåg och ger bilen till min Maria ;). Ja skallen är full av nya och kul små och stora förändringar. Imorgon kommer mamma och ytterligare en av mina småsystrar för att fira med oss i helgen. Jag är glad för vår graffittivägg i cafeet och världskartan med visionen på en annan vägg inne i vårt auditorium, ljud, ljus och vår simultantolkanläggning mm...


Församlingsproklamation på Nalen på lördag!

Plats: Nalen, Regeringsgatan 74
Tid: 12:00- 14:00

Öppet hus, vi bjuder på kaffe och tårta!
Plats: Mission SOS nya lokaler, Warfvinges Väg 26, Kungsholmen
Tid: 14:30-18:00

Vägbeskrivning

Under hösten kommer vi att arbeta under en slogan i församlingen: Alla vinner en lärjunge per år. Vi har tryckt jättesnygga bokmärken till alla våra medlemmar och elever som vi kommer dela ut i helgen som de förhoppningsvis har i sina biblar och så nöter vi in visionen i hjärta och hjärna - alla vinner en lärjunge per år!

SOS Church Stockholm föds nu. För alla folk till alla folk. Urförsamlingen mitt i Stockholm och till världens ände. Ett nytt liv börjar. Tack Jesus för Din Andes närvaro och blöta kyss från Himlen! Vi älskar Dig och ger Dig ära och tillbedjan!

Vi hörs!

25 augusti, 2009

Ledarsamling, församlingsproklamation och releasekonsert...

Ikväll har vi träffats som pastorsteam och dessutom ytterligare ett helt gäng av våra nyckel-ledare hemma hos Amritzers! Vilken kväll! Rådjursgryta (egenskjutet), ris och sallad. Mycket godis, kakor och kaffe. Vi älskar att betjäna dessa underbara människor och superkompetenta begåvningar - Gustafssons, Elvelycks, Willkanders, Jensens, Svernedals och Cicki Hamrén... Efter mat och segerrapporter från respektive avdelning och arbetsstab fortsatte vi vår inofficiella "ledarskola" del 2. Vi håller på att studera olika megaförsamlingar och dess pastorers ledarskapsundervisning. Idag studerade vi Hillsong Church, Sydney, Australia och ett urval från pastor Brian Houstons ledarcoaching. Skarpt, radikalt, nytt och trimmande för oss alla.


Efter en kort paus forstsatte vi med att detaljplanera ett "körschema" för vår församlingsproklamation på Nalen (Regeringsgatan 74) nu på lördag kl 12:00. Wow, det blir spännande med gäster från så många länder! Videohälsningar och mail strömmar in nu - vi är jätteglada! Hoppas du kommer och firar med oss?! Alla är välkomna! Kl 14:30 har vi Öppet hus och tårtkalas i våra nya superfräscha lokaler på Warfingesväg 26 på Kungsholmen - kom och håll ett tal, profetera, be och lovsjung Jesus med oss. Vi firar mellan 14:30 - 20:00 och scenen är öppen för alla våra gäster!

Vi hann även planera det sista inför releasekonserten för SOS festivalskiva nu på söndag kl 16:00! Vi säljer mycket biljetter! Beställ här och nu! Det går att köpa biljetter vid ingången också... Det kommer bli smockfullt som det ser ut nu, så var snabb och förbeställ biljetter... Pris 100 SEK/st.

Det här är en så kul och händelserik vecka för Mission SOS! På onsdag drar bibelskolan igång och även ledarskolan! Jag fet-njuter! Livet är bäst just nu!

Vi hörs!

22 augusti, 2009

Slutspurten på bygget!


Nu rycker vi framåt. Nu går det undan. Nu bygger vi dygnet runt. Arbetsinsatserna är helt enastående och fantastiska. Många av våra krigare går av sina jobb och kommer direkt med ett ombyte byggkläder i en bag eller plastkasse och "svidar" om bakom scen eller bakom några lådor och bygger sedan hela kvällen en del till kl 23... Många har tagit sen semester i år (tex familjerna Almqvists och Amritzers ;)) och kan därför jobba 10-12 timmars pass... Kul och vi njuter för nu tar verkligen en modern "high tech" kyrka form mitt i city - på självaste Kungsholmen... Jag är så imponerad av alla SOS församlingsplanterare - wow vad ni sliter och satsar!

Det lilla barnrummet är så gott som klart nu...

I helgen bygger vi i princip dygnets alla timmar och även måndag till fredag i nästa vecka. Allt ska ju förhoppningsvis stå färdigt för invigning och öppet hus på lördag eftermiddag i nästa vecka (29/8)... Nu behöver vi alla arbetare som kan komma loss! Hantverkare från andra församlingar i Sverige och Norge - kom och gör/ge en dag eller två inför en ny församlings födelse i Stockholm! Nu behöver vi som är med i pionjärteamet investera all extra tid vi har i bygget och ge större ekonomiska gåvor än bara vårt tionde och lite extra slantar i offer - nej nu är det urförsamlings givande som gäller! Vi ger vilt och aggresivt i rå tro och erövrarlust! Nu gäller det! Utmana dig själv och sträck din tro rejält nu! Gud ger mer tillbaks till dig än vad du kan ge in i Guds rike ändå... Det är faktiskt helt omöjligt att bli fattig eller utan pengar när man ger till Guds sak!

Diego målar scentaket...

Alle man till pumpen! Vi stöter i basun! Nu behöver dig på Kungsholmen! Kom med barnen! Kom med mormor! Kom med hunden! Det är nu eller aldrig!

Vi hörs!

18 augusti, 2009

Bockajakt, nyfrälsta och kyrkbygge...

Jag hann ner till Stengårdshult i djupaste Smålands skogar och jaga en dag... Den 16/8 är ju för ju alla jägare ett heligt datum (bockjaktspremiär)... Klev upp kl 02:00, satt i tornet på det lilla kalhygget redan kl 03:00. Började locka med en tysk lockpipa (Buttolo) ca kl 06:00 och 06:58 small det. Jag la ner en vacker skogsbock med ett välriktat halsskott på knappt 35 meters avstånd (en liten sextaggare)... Glory, skogen är beskattad, bönesvaret redan styckad och i frysen. Igårkväll åt vi höstens första viltgryta - ohh så gott!


Idag på morgonen åt jag frukost med en kär nyfrälst vän inne i City och vi hann med djupa bibelsamtal och mycket kaffe... Sedan har jag lagt golv hela dagen tillsammans med min älskade Maria inne på Kungsholmen (SOS Church)... Kanon semester i år faktiskt; båtluff i skärgården, bockajakt, umgänge med flera nyfrälsta invandrarvänner i City och kyrkbygge på Kungsholmen! Imorgon börjar barnen skolan igen och deras hösttermin kickar igång! Härligt - vi ser verkligen fram emot hösten hela familjen i år! Varför då?! Här följer några anledningar;

1) SOS Church proklameras lördagen den 29/8 på Nalen! Välkommen att fira med oss kl 12:00 - 14:00!

2) Vi inviger våra nya superfräscha lokaler på Kungsholmen med tårtkalas och "öppet hus" lördagen den 29/8 på eftermiddagen!

3) Vi släpper SOS första musikproduktion - den efterlängtade festival CDn - God of Miracles - söndagen den 30/8 kl 16:00 på Nalen!

4) Vi njuter av att få vara pastorer hemma i Stockholm i höst. (Lugnaste hösten i mitt liv hittills).

5) Vi njuter vårt nya hus och liv i Tullinge.

6) En nystart av SOS Missionsbibelskola i city! (radikalare, vassare och tuffare än någonsin).

7) Engelskspråkiga gudstjänster och internationell mångkulturell storstadsförsamling.

Listan kunde fortsatt i all oändlighet tror jag...

Ps; Vi behöver några ekonomiska mirakel nu bara... Vi installerar ljud, ljus, multimedia, simultantolkningsanläggning mm... Allt kostar massor... Vi samlar in mycket men skulle behöva ytterligare ca 200 000 SEK! Kanske finns det en bloggläsare där ute som tror på församlingsplantering, pionjärarbete i Stockholm och vill vara med och satsa och så i god jord?!

Vi hörs!

14 augusti, 2009

Stor korv i rumpan och piska...

Semester... Har precis varit ute och båtluffat fem dagar med min goa familj i Stockholms skärgård. Karklö, Gällnö, Finnhamn och Husarö blev våra nedslagsplatser den här gången... Vi kommer tillbaka! Grillat, badat, fiskat och sovit i tält... Slagits med mygg, spelat kort och skrattat och busat med både fru och barn... Vilka dagar! Imorgon fyller jag visst 36 och familjen ville prompt hem till Tullinge ikväll... Jag misstänker att det är hemlighetmakeri på gång med anledning av bemärkelsedagen imorgon... Det blir bra att komma hem eftersom jag jag gärna jagar råbock den 16:e - på självaste "premiärdagen av den svenska rådjursjakten"... Åker nog söderöver för ett dygns rådjursjakt imorgonkväll ( 15/8) ...




Nu till rubriken för det här blogginlägget... Det är "kulturfestival i Stockholm". Maria och jag strosar tillsammans med barnen från Stömskajjen framför Grand Hotel genom Kungsträdgården och sedan upp till Sergelarkaden - vi ska ta pendeltåget hem till Tullinge från Centralstation... Många dansgrupper och band trängs i city idag och det är fullt "sommardrag" i "Kungsan"... På små scener i hela innerstaden på alla trottoarer händer det något spännande... Trevligt och jätte kul är det! Jag har precis förklarat ordet "kultur" för min snart åtta årige son Adam och sagt att det är ett samlingsnamn för både musik, dans, konst och annat vackert som utvecklats under flera hundra år i en speciell folkgrupp. Det vi ser just nu är "svensk storstadskultur"... Så långt allt väl...

Precis när min "pedagogiska pappa lektion" är färdig blir vi "kulturellt våldtagna" på öppen gata ( kl 15:45) på blanka eftermiddagen. På en liten scen står tre överviktiga promiskuösa kvinnor i fyrtioårs åldern utklädda till "cowgirls, alternativt cowboys" med hattar, pistolhölster och boots. En kvinna drar ner byxorna på sin kompis och där står hon framåtlutad med hela rumpan i vädret och en stor korv fastklämd mellan skinkorna... ?! Barnen spärrar upp ögonen och stelnar till mitt i gången... Hon står där och vickar på sin stora rumpa med en korv som sticker ut och det andra hysteriska "fruntimret" skriker något obscent som jag inte ens vill återge. Kvinnan som skriker slår sedan korven ur rumpan med en lång oxpiska - med en snärt far korven i väg och gör en båge och landar mitt i publiken... Den tredje kvinnan spelar gitarr och så plötsligt skriker alla tre till publiken att klappa i händer... ??? !!! Maria, barnen, jag och halva publiken är i chocktillstånd... Kultur?! Svensk kultur?! Va?! Fattar inget?! Barnen tittar på mig som två stora frågetecken och Adam säger vad de allra flesta på trottoaren tänker: - fy vad äckligt! Javisst! Adam du är sundare och smartare än de flesta vuxna i Stockholm! Det här var inget annat än kulturell våldtäkt på kanske ca hundra människor samtidigt! Omoralikst överfall på öppen gata! Jag som precis sagt till barnen att "kultur är vackert"... (Suck) Men, så vidrigt ändå... Korv i rumpan och piska. Billigt, lågt, porrigt och bara allmänt sunkigt... Finns inte ord för hur störd och irriterad jag blev... Varför Stockholm? Varför?! Vem ger tillstånd till sånt här "förargelseväckande beteende"? Vem vet, det kanske till och med är statligt subventionerat?! Har jag kanske varit med och betalat för skiten också?! Frågorna trängs i min skalle på pendeln på väg hem till Tullinge... Jag skäms för Sverige. Jag skäms inför barnen. Vad händer?

Varför bötfälls inte sådant här i Sverige undrar jag som precis blivit väl informerad av flera skyltar, strandskyddslagen och nitiska naturvänner om var man får tända en eld i skärgården och inte... (Vi får alltså elda där vi eldar på bilden ovan - hoppas jag i alla fall... ) Du bötfälls om du plockar fel blommor, slår upp tältet på fel ställe eller tänder en brasa på klippan. Bra! Jag håller med om allt! Länge leve skärgården! Låt oss värna den så att nästa generation kan få njuta den svenska vildmarken också. Men vad händer med moral, etik och etikett i Sverige? I Sverige är en sälunge värd mer än ett ofött barn. I Sverige får du skyhöga böter om du kör några kilometer för fort på motorvägen eller parkerar din bil fel i city. Dock är det är helt okej att gå naken mitt på stan bara du är "kroppsmålad" eller deltar i Gaypride festivalens tåg. I Sverige är det okej att släppa ut minkar (inte lagligt men de flesta svenskar sympatiserar...) i det fria som dödar allt fågel-liv i skärgården men nåde dig om du kör utan bilbälte eller cyklar utan hjälm. I Sverige 2009 får du sticka korvar i rumpan inför små barn mitt på ljusa dagen i Stockholm city men inte grilla korv på fel ställe... Det är "twistat", sjukt och demoniskt! Ett barn vet bättre än de flesta vuxna svenskar var de moraliska gränserna går... Gud hjälp Sverige nu! Ge oss landsomfattande väckelserörelser! Ja, ja. lite reaktioner och reflektioner mitt i semestern...

Vi hörs!

09 augusti, 2009

Samtal med borgmästaren...

Har bott fyra nätter på borgmästaren Marianne Deerys "Bed and Breakfast" i Boyertown, PA, USA. Vilka intressanta samtal vi haft. Jag har lärt mig så mycket. Marianne är 67 år och en av de mest varmhjärtade personer med stort inflytande jag träffat. Hon gör allt med hela hjärtat. Jag vill bli som henne när jag blir stor...

Predikade igår och drygt 10 underbara Amerikaner ville be en frälsningsbön tillsammans med mig - den helige Ande flyttade in, halleluja! Predikar två gånger idag kl 09:00 och kl 11:00. Sedan blir det stora stekar innan jag flyger hem ikväll...


Ska även hinna träffa en beryktad "trofé-jägare" här i församlingen som har ett helt ställe med massor av troféer, dvs uppstoppade djur från hela USA och världen. Horn i mängder på väggarna och allt annat som veganer hatar, du vet?!

Vi hörs!

08 augusti, 2009

Go helig Ande kväll!


Predikade ett budskap som jag kallade "Heliga platser, du och den helige Ande" i Bechtelsville, Pennsylvania igårkväll... Ca 20 rusade fram på frälsningsinbjudan och ca 30 blev döpta i den helige Ande med tungotal som tecken... Älskar långa "eftermöten"... Vilken go församling "Morningstar" är! Vi (pastorsteamet) hamnade på restaurang Apple Bees efteråt och satt och jämförde Europa - USA, snackade president Obama, jämförde sjukvård, snackade Islam och slutligen den helige Andes ledning... En salig blanding av samtalsämnen - kanon goa människor! Vi kommer att göra en festival hos ett onått folk tillsammans nästa år också - underbart!

Namalu Signs & Wonders Festival, Uganda 2007...


Vi hörs!

07 augusti, 2009

Längtar efter mina barn nu...

Förbereder fyra möten... Predikar hela helgen i "Morningstar" en församling lite utanför Philadelphia som jag älskar... Pastor Steve är en riktigt god vän... Jag tror på en stark helig Ande helg!


Annars längtar jag efter mina barn
just nu... Nästa vecka börjar jag en efterlängtad två veckors semester... Börjar med att båtluffa lite med Maria och barnen i Stockholms skärgård och sedan blir det bygge av SOS Church på Kungsholmen! Ska åka båt, cykla, tälta, grilla, fiska och busa med mina barn - oj vad jag längtar efter dem nu! Alicia kommer säkert att spöa mig i kortspel som vanligt och Adam att få mig att skratta gott med alla sina sanslösa historier... Tack Gud för min familj!


Min Maria kom på idén med att båtluffa i Stockholm några dagar i sommar... Kanon idé faktiskt! Snart kramar jag hela familjen i ett litet tält! Stockholms skärgård here we come!

06 augusti, 2009

Ansök nu - missionsäventyret väntar på dig!

Jag är tillbaks hos mina goda vänner i Morningstar Fellowship strax utanför Philadelphia i USA. Jag bor på Twin Turrets Inn där självaste borgmästaren passar upp och tar hand om mig... Jag gör min sista helg nu, innan en mycket efterlängtad semestervecka! Jag älskar församlingen här och känner mig såå hemma...

Miracles of Love Festival - Thailand from Mission SOS on Vimeo.



Just nu kallar Gud på många som ska gå på SOS Missionsbibelskola i höst! Var är din ansökan? Vi har både åk 1 och 2... Missionsäventyret väntar på dig!

Vi hörs!

04 augusti, 2009

Internationell storstadsförsamling

Har varit och tränat på ett gym i Wien idag. Samma maskiner, energidrycker, träningskläder, svettlukt och samma musik skavlar ur högtalarana i alla gym, i alla storstäder världen över... En global megastadskultur med samma attribut och stil. En ung "uppkopplad" och multietnisk betong-generation. VCC är så lik Södermalmskyrkan i Stockholm osv - de internationella storstadsförsamlingarna är framtiden! Snart föds SOS Church Stockholm! Den 29 augusti är du såå välkommen till Nalen på vår församlingsproklamation kl 12-14! Efteråt blir det öppet hus med tårta och kaffe i våra nya fräscha lokaler på Kungsholmen! Gud ge oss Stockholm är var bön!


Vår första söndag, efter alla invigningsceremonier och tårtkalas så blir det då äntligen efterlängtad releasekonsert för vår första egna musikproduktion! SOS festivalmusik blir förhoppningsvis en helt ny kristen musikgenre, dvs betjänande, predikande och smord kristen performance! Musik som föder frälsnings- och mirakeltro! Musik som bryter ner murar mellan muslimer, hinduer, buddister och kristna! Musik som andlig krigföring och röjarvapen på de kristna missionsfronterna!


Söndagen den 30 augusti kl 16:00 på Nalen släpps CD:n och konserten blir en färgsprakande kreativ bomb med multinummer - dansare, dramatiseringar och spännande musik och sångarrangemang! Missa inte detta! Beställ biljetter! Köp till släkt och vänner! (Klicka här för beställning...)

Som pastor är jag så stolt så jag nästan spricker! Tänk vilka begåvningar Gud gett oss i SOS och tänk att vi får börja vår första söndag som nystartad församling så storslaget som med en konsert med den kvaliteten som här kommer att bjudas på. Välkomna!

Vi hörs!

Bön för Österrike

Ikväll exploderade det verkligen här i Vienna Christian Center! Guds Ande kom så starkt! Ca tio rusade fram på frälsningsinbjudan - halleluja! Vi bad för Österrike efter frälsningsinbjudan på ett sätt som jag aldrig varit med om. Bönens ande kom verkligen över allt folket i lokalen - genuin explosion i bönen... Öronbedövande tungotal och lovsång som nästan lyfter taket av byggnaden... Omvändelse och förlåtelseböner och rop om att Jesu blod ska skölja över landet!



Österrike, mitt hemland ropar på mig tror jag bestämt... Gud vad vill du, är min bön... Vad är fortsättningen på detta helige Ande?

Vi hörs!

03 augusti, 2009

Dagar i Wien...


Mötet i den tysktalande delen av VCC var såå gott igårkväll! Tre österrikare blev andedöpta redan under lovsången innan predikan - alltid lika starkt och underbart när människor börjar tala i tungor för första gången. Att be för och guida människor till ett andedop är verkligen ett sånt privilegium! Älskar andedopet och tröttnar aldrig på att guida hungriga lärjungar in i den upplevelsen, trots att jag gjort det nästan varje vecka de senaste arton åren - halleluja!

Vi gick ut på stan och åt sent efter mötet... Det österrikiska köket hälsade mig välkommen hem! Min "Jägerpfandl" smakade så gott. Vi satt i en trång gemytlig restaurang med fulla sjungande österrikare runt omkring som sa; - välkommen hem Hannes! Tänk att till och med ett gäng fulla skrålande landsmän kan få en att känna sig såå hemma ;).

Snart ska jag träna på ett gym här och ikväll ska jag predika på VCC igen och nu möter jag hela den internationella församlingen måndag och tisdagkväll!

Vi hörs!

01 augusti, 2009

På väg hem till Österrike en sväng...

Igår natt kom jag hem 02:30... Vigde ett underbart relativt nyfrälst par, (medlemmar i SOS Church Stockholm) Emma Sunesson och Stefan Blom. Gjorde värsta "blundern" i kyrkan i slutet på bröllopsgudtjänsten när jag skulle presentera den nya famljen för en fullsatt Husby - Ärlinghundra kyrka. Paret hade berättat och klargjort för mig flera gånger att de skulle heta Blom (Stefans familjenamn) så det förelåg inga oklarheter och det stod även svart på vit i mina minnesanteckningar och vigselpapper... Trots att jag läser Blom säger munnen högtidligt och med eftertryck; - låt mig presentera familjen; Sunesson (hennes familjenamn)... Hjärnsläpp... Total chock hos brudparet och den närmsta familjen... No recovery. Ja, ja... Jag finner mig, gapskrattar och utbrister; - men vad säger jag nu?! - Paret Blom ska det ju vara! - Två noll till Bloms! Anyway... Festen var så varm, hjärtlig och kul, vilka fantastiska släkter - men det blev sent som sagt... Jag är trött idag.

Nu är jag snart på väg till Arlanda flygplats igen. Flyger till Wien och Österrike ikväll. Ska bli skönt att komma "hem" en sväng... Snacka, höra och läsa lite tyska igen. Känns alltid lika gott och väcker barndomsminnen till liv... Allt var liksom tvåspråkigt under uppväxten. Jag kom till Sverige när jag skulle fylla fyra år... Pendlade mellan Sverige och Österrike duktigt och regelbundet och under hela uppväxten. Bodde en kort tid i Österrike igen under mina föräldrars skilsmässa som sexåring...


Vad som är "hemma" är svårt att säga nu för tiden... Jag är fortfarande österrikisk medborgare men gift med en svenska och mina barn är svenskar på alla sätt och vis... Men jag tror att jag personligen blir mer och mer utlänning allt eftersom åren går faktiskt... Man slutar göra sig till efter ett tag, du vet... Slappnar av... Är den man är helt enkelt... Jag blir aldrig riktigt svensk och aldrig riktigt österrikare heller... Andra generationens invandrare och ständig identitetskris (fniss). Har för mycket temperament, gester och är alldeles för högljudd för att få vara svensk och är ändå inte riktigt godkänd hemma i Österrike för att jag pratar tyska som en "högstadieelev" trots att jag snart fyller 36... Ingen svensk brytning direkt säger de till mig men ändå för dåligt ordförråd... Så är det... Njuter ändå av att få predika tre dagar i Vienna Christian Center. Tack Jesus! Jag har två hem; Österrike och Sverige och ett sant hem i Guds vilja och Guds rike!

Vi hörs!