31 juli, 2009

Res till Israel och din Bibel blir ny och levande!

Jag är ingen palmblads-viftande romantiker vad gäller Israel och det judiska folket. Däremot realist i den meningen att historien så tydligt har bevisat för oss att judarna behöver sitt eget land för trygghet och välstånd. Flera gånger under historiens gång har andra folk och demonen "antisemitism" försökt att utrota Guds egendomsfolk, men som genom ett mirakel föddes då till sist det moderna Israel 1948. Halleluja! Judarna fick tillbaka delar av sitt historiska land igen! Idag lever Israel - big time!


För sjunde året i rad följer jag med Duveskogs Reseservice som reseledare och predikant till Israael i höst (den 29/10-7/11). Det blir alltså med Marias och min bröllopsresa och en böneresa tillsammans med SOS ledarna (2002) min nionde resa till Bibelns land. Jag har bara skrapat Israel lite på ytan... Det finns så mycket att upptäcka, lära sig och framförallt uppleva i Israel!

Min dotter Alicia i Sachne nationalpark, vid foten av Gilboa berg...

Här följer 10 orsaker till varför du ska resa med mig till Israel i höst... ;)

1) Det är Bibelns land helt enkelt. Varje blad i Bibeln börjar röra sig, hoppa och ropa till dig! Lär känna Bibeln på plats.

2) Jesus var jude och frälsningen kommer från judarna. Plötligts förstår du som är en kristen dina judiska rötter. (Joh 4:22, Rom 11:18)

3) Israel är skärningspunkt för tre världsreligioner; Judendom, Kristendom och Islam. Du kommer att få en bättre förståelse för både Mellanöstern konflikten, hela det världspolitiska läget och spänningarna mellan de islamiska och kristna sfärerna på alla kontinenter...

4) Det är en fantastisk kombination av både utbildning och semester. Du slappar och lär dig nytt samtidigt.

5) Mellanösterns olika kulturer och allt det moderna väst har att erbjuda i den perfekta sammanblandningen. Det moderna urbana multietniska Israel är en skola för nästa generations globala kultur i alla megastäder.

6) Som kristen kommer du att förstå "den sista tiden, de onådda folken och Jesu återkomst". (Matt 24:14)

7) Du kommer att få vänner för livet. Olika generationer, yrkesgrupper och nationaliteter träffas på samma resa för att studera, upptäcka, semestra och ha kul.

8) Israel är den perfekta evangelisationsresan. Bjud med dig din sökande vän, släkting eller granne och besök gemensamt det historiska; Golgata, Trädgårdsgraven, Oljeberget och Övre salen. ;)

9) Det moderna Israel och judarna behöver ditt varma support i en kall och cynisk värld full av hat, mordlust och ondska.

10) Medelhavet, snorkling i Röda Havet, flyta i Döda Havet och dop i Jordanfloden, maten, solnedgång i öknen, shopping och till sist solbrännan.

Du... Häng på nu va?! Anmäl dig här...

Vi ses i Jerusalem!

30 juli, 2009

Apostlagärningarnas puls


Amritzers trädgård är full med filtar, picknick-korgar, grillar, barn och några hundar... SOS Church Stockholm är samlad för en helkväll... Ca 80 personer flöt genom huset och trädgården under kvällen... Matgemenskap till rytmer och melodier av "Gipsy Kings" som skvalar genom högtalaranläggningen och sommarparty-stämningen är på topp... Barnen rasar runt i vilda lekar och föräldrar, singlar och medelålders av olika nationaliteter skrattar och pratar. Flera är med i vår gemenskap för första gången. Bashar från Irak, Terry från England, finlandssvenskar på semester i Stockholm som kommit via en inbjudan på facebook mfl... Här trängs nykristna, sökare, muslimer och uttalade ateister i en ljuvlig mix. Vi hurrar för familjen Linda och Thomas Axelsson som vigdes i församlingens mitt i fredags och de får en handplockad sommarängsbukett av min dotter Alicia (10 år)... Vi gläds över att Emma och Stefan ska gifta sig på fredag och att någon ytterligare bestämt sig för att döpas...

Maryam döps...

Vi läser Bibeln på engelska och svenska tillsammans om de första kristnas gemenskap. Vi läser en egen skriven vacker dikt om Gud och döper sedan helt nyfrälsta Maryam (Maryam är bara tre veckor gammal i tron och skriver redan dikter om Gud!). Vi delar nattvard i solnedgången i sju olika grupper i trädgården och ber för varandra - Andens närvaro och välbehag fyller allt och alla... Bashar (katolsk bakgrund) bestämmer sig för att bli döpt som vuxen nästa gång vi ska träffas och någon hittar hem till sin barnatro igen...

Nattvard...

Många stannar kring grillarna i trädgården till klockan är en bit över 23, trots att det redan är arbetsvardag nästa dag för de flesta. Sommarsemestern sitter fortfarande kvar i kropp och själ... - Johannes är du lycklig? Det är bara förnamnet, min vän. Jag är överlycklig. Sommaren 09 stavas harmoni, nytt mod och ny arbetsglädje. Sommaren 09 kommer alltid vara sommaren då vi yrvaket och stapplande födde en ny församling i Stockholm. En församling för alla nationer. Urförsamling och Apostlagärningarnas puls. Sann familjär gemenskap och livskvalité... Tack Jesus!

Vi hörs!

28 juli, 2009

Jackson - välkommen till familjen!

Min Alicia och lilla Jackson...

Vi är lediga och äter tårta och firar som familj! Vi har blivit sju på Skogshemsvägen 2 i Tullinge! Marias lillasyster Anna och min favoritsvåger Jonatan har fått en liten pojk som de kallar Jackson! Det är väl en kombination av en hyllning till den nyss avlidne "king of pop" - Michael Jackson och helt enkelt en mysig förlängning av det lite för korta namnet Jack... Vet inte riktigt men kul är det och vi lär få vänja oss för han lär bli kvar och säkert överleva de flesta av oss! Vi tackar Gud för dig, Jackson! Välkommen till familjen!! Vi spelar Gipsy Kings, spelar kort i kalsongerna i köket idag... Det är mulet ute och vi blir nog inomhus hela dagen. Kanske sova lite till och se en bra film. Har inte varit ledig på två veckor så jag njuter fett av familj, barn och bebislukt!




Imorgon samlas SOS Church till sommarens fetaste, grymmaste och värsta grill, garden och pool-party hemma hos oss i Tullinge! Alla som vill är välkomna! Vi kommer att äta gott, döpa i poolen och fira nattvard tillsammans - urförsamlingen mitt i Stockholm - Apostlagärningarnas typ gemenskap växer fram... Ta med grillkött och lyssna efter musiken när du kliver av pendeln så kommer du hitta fram!

Vi hörs!

26 juli, 2009

44 miljoner SEK i bonus, löjligt...

Jag läste häromdagen i en svensk kvällstidning att allas våran svenska favorit till fotbollspelare, Zlatan Ibrahimovic, skulle få ta emot en nätt liten bonus på 44 miljoner SEK när han börjar spela för Barcelona... Okej, kul för honom men i jämförelse med att tjäna Jesus är det löjligt... Att följa, älska och predika Jesus är bonus varje dag direkt från Himlen i form av bönesvar, under och tecken... Min bonus kan inte värderas i kronor och ören. Ledsen att behöva säga det så rått och rakt på men Zlatans bonus förefaller skrattretande efter ytterligare en mirakelkväll i Signs and Wonders Church i Velingrad, Bulgarien... Gud kysser oss! Framgång är alla små stunder med Jesus, Maria, barnen och kära vänner... Framgång stavas ANDENS VÄLBEHAG... Här kan du se ytterligare lite bilder från avslutningsmötet ikväll...

27 personer blev frälsta ikväll!! Sammanlagt har vi bett med 124 personer till frälsning under denna festivalen!!!

Aeirika blev botad i sina ben och rygg. Många års smärta försvann och hon kunde slänga käppen och gå utan den!!!

Såå glad över sitt mirakel...

Itsak blev botad i sina ben. Han hade haltat länge trots att han blivit opererad för just detta, men ikväll gjorde Jesus ett mirakel för honom och här går han helt bra!

Imorgon ska jag och Walter träffas tidigt i en park och träna mage och rygg och sedan läsa Bibeln tillsammans innan jag flyger hem till Stockholm och familjen igen... Älskar livet som pionjärmissionär, pastor, församlingsplanterare och festivalevangelist. Tack Jesus!

Många ansöker till SOS Missionsbibelskola nu! Välkommen du också! Klicka här! Vi längtar efter dig! Ditt äventyr kan börja i slutet av augusti!

Vi hörs!

25 juli, 2009

Tillbaks i Bulgarien!


Jag är tillbaks i Bulgarien igen och predikade för ett nästan fullsatt Kino (teaterlokal i centrala Velingrad) ikväll... Det var en fantastisk kväll, 38 personer gav sina liv till Jesus och ett tjugotal blev andedöpta och började tala i tungor!!! Tack Jesus!

38 personer bad en frälsningsbön ikväll!!

Såå många blev andedöpta...

Nu ska jag sätta mig och spela kort med Walter och min lillasyster Katarina som är missionär på basen.

Katarina Santos, Emma Gustafsson, jag och Maria From utanför teamhuset...


Gläd er med mig, vi har fått tillökning i familjen igen! Den här gången är det Marias lillasyster och man har fått en liten pojk och eftersom de bor inneboende i vår källare så blir det nu barnskrik, blöjor och välling igen... Det var längesen...

Vi hörs!

Sommarbröllop i Sydsverige och lovsång i solnedgången...

Älskar att vara pastor faktiskt... Det är ju så mycket enklare att jobba pastoralt än evangelistiskt... Vigslar, begravningar, dop, själavårdssamtal och lärjungaträning är inte hälften så ansträngande som att ge järnet som festivalevangelist. Som evangelist tömmer man ut sig och predikar som om det vore sista gången varje möte och på varje plats... Ca åtta till tio svettiga möten i veckan. Bönekrigar, fastar, reser, slåss med jetlag och ber för sjuka och kastar ut demoner i långa förbönsköer i flera timmars eftermöten ibland... Jag älskar evangelistens hantverk i festivaler och konferenser - missförstå mig inte, men oj vilken skillnad och vila det är att få vara pastor i mellan varven också...

Idag har jag vigt två av våra ganska nyfrälsta och helt underbara lärjungar, Linda och Thomas - numera paret och familjen Axelssson! Stort grattis och länge leve brudparet!


På väg hem i bilen satt jag och bad i solnedgången och då föddes en helt ny dikt/lovsång i min ande, håll till godo;


Mina fem bröd och två fiskar gav jag till Dig.
Jag bröt mitt liv i delar och levde det för Dig.
Nu står jag ensam kvar på berget och solen sänker sig.
Mirakel sker i dalen och bara Jesu godhet fyller hela mig.
Ja bara Jesu godhet - tolv korgar godhet är kvar hos mig.


Ps; Fick precis ett MMS på Anna och Jonatan Kvists pojk som föddes på Huddinge sjukhus ikväll - halleluja!!!

Vi hörs!

23 juli, 2009

Festival, grillat och läsarsånger...

Jag landade i Sofia igår eftermiddag, Walter Zuniga (basledare på Balkan) var på flygplatsen och hämtade mig... Första kvällen på Velingrad Signs & Wonders Festival var fantastisk! Allt från sång, dans, drama och multimedia var såå proffsigt och genomtänkt och framfördes med en sån passion, jag är jätteimponerad av teamet här nere!

Kvinnan till vänster här blev botad från diskbråck...

Igår blev 25 personer frälsta varav 16 av dessa kom till Jesus för första gången! Vi bad för sjuka länge och två kvinnor berättade från scenen att de blivit botade från en inre blödning och ett diskbråck...

Efter blev det go gemenskap med teamet, vi åt grillat kött och sjöng allt från gamla läsarsånger, Beatles och "Det finns inga soldater mer..." Underbar kväll, jag älskar teamet här såå mycket! Nu åker jag hem för att viga ett par och sen kommer jag tillbaks på lördag för att avsluta festivalen. Under tiden predikar min gode vän, Michael Williams från USA två kvällar, det kommer bli fantastiskt!

Vi hörs!

21 juli, 2009

Jesus, mer Jesus och bara Jesus!

Har precis mellanlandat i Stockholm igen. Kommer från från Evangeliesentrets Österbo konferens utanför Halden i Norge... Flyger till Bulgarien imorgon tidigt...

Lise Karlsen...

Evangeliesenterfolket, mamma Lise Karlsen och hennes team är några av de finaste Jesus människor jag känner i Skandinavien! Att få predika där igårkväll på öppningsmötet i "stevnet" och hålla bibelstudie i Österbohallen idag på förmiddagen var bara ett stort fett privilegium! De är helt underbara!


Vilken lovsång! Vilka berättelser
(vittnesbörd på frikyrkospråk) om mirakel och förvandlade liv! Allt doftar Jesus! Värme, barmhärtighet, kärlek och rå frälsningsglädje! Jag älskar mamma Lise och hennes Jesus gäng! Igårkväll rusade ca 50 människor fram på en tydlig frälsningsinbjudan och idag på förmiddagen blev ca 30 andedöpta och började tala i tungor - lycka! Jesus, mer Jesus och bara Jesus fyller hela mig efter bara ett dygn tillsammans med folket på Österbo! Tack Jesus!



Peter Almqvist körde hela vägen från Stockholm
till Halden och tillbaks (med dottern Josefina) bara för att hjälpa mig sälja böcker och stå i monter... Vilken kille! Peter har arbetat överlåtet tillsammans med mig i SOS i tio år nu!



Vi hörs!

19 juli, 2009

Fantastiska SOS medarbetare!

Summerar fyra dagar i Finland... Ca 80 frälsta, ca 40 andedöpta och många både fysiska och inre helanden rapporterade! Evangelium funkar alltid! Tröttnar aldrig på att undervisa klassisk trosundervisning och predika evangelistiskt kvällstid... Morgonbibelstudierna med församlingen här var så goa stunder, titlarna; "Ord skapar", "Visionsbön" och "Fem råd för att följa Andens röst"... Tack Jesus!

Flyger till Stockholm för att krama fru och barn ett halvt dygn. Vidare till Norge på måndag - Österbo Stevnet och Evangeliesentret - kul!

Jenny och Andreas...

Annars gläder jag mig över fantastiskt starka SOS medarbetare både hemma och utomlands! Segerrapporter strömmar in! Jenny och Andreas Jensen (våra barnpastorer, SOS Church Stockholm) har hållt i alla barnmötena på Trosgnistans Smålandkonferens på Ralingsåsgården utanför Aneby! Vilka rapporter jag får! Wow - vad stolt jag är över hur väl de presenterar Jesus för barn och hur proffsigt de representerar SOS!

Anna och Pelle...

Anna och Pelle Svernedal har precis undervisat och predikat tillsammans med Ylva Hamrén på ett internationellt familjeläger på Bjärka Säby och så många tacksamma människor hör av sig och skryter om familjen Svernedals! Tänk att Anna är böneledare och Pelle gatuevangelist i SOS Church och att vi ska få bygga församling tillsammans i Stockholm till hösten! Maria och jag är bortskämda direkt från Himlen!

Ps; Samuel Strandberg (basledare, Afrikas Horn) gifter sig med Gabby!

Vi hörs!

18 juli, 2009

Äventyr med Anden

Har precis haft ett bibelstudie här i Finland igen och hunnit att äta en kycklingpasta... Undervisade ett litet smakprov från mitt nästa bokutkast...


Titeln på bibelstudiet idag var; Fem råd för att bättre kunna följa den helige Ande.

1) Lyssna alltid till "hjärtats vittnesbörd"... Rom 8:2, 14-16, 1 Joh 5:10
Livets Andes lag och den helige Ande vittnar med, eller i vår ande.

2) Bedröva inte den helige Ande... Ef 4:30
Gör inte Anden ledsen, var noggran med din renhet.

3) Den helige Andes bilderbok. 4 Mos 12:6, Apg 16:9-10
Guds språk är bilder, syner och drömmar.

4) Lyssna till Andens röst och lyd först tänk och sedan. Apg 8:29, 10:19-20

5) Anden är smartare än du och vill ge dig nya äventyr och ta hand om dig. Joh 10:3-5
Jesus är den gode herden och du Hans får följer Hans röst.

Många blir frälsta, helade och andedöpta här... Jag undervisar på förmiddagarna och har klassiska pingstmöten/väcklesemöte på kvällarna... Seinäjoki pingstförsamling och pastor Martti är verkligen "helige Ande människor". De har fördubblat församlingen här de senaste tio åren från ca 600 till nästan 1200 medlemmar, halleluja! Pastor Martti och hans team är genuina och verkliga vänner till mig och jag känner mig så hemma här...

Imorgon flyger jag hem en blixtvisit till Stockholm (mina drömmars stad). På måndag bär det av till Halden i Norge för Österbo konferensen - kul!

Vi hörs!

17 juli, 2009

Kärleken till Finland bara växer...

Predikar i Finland igen... Har rest ganska flitigt i vårt östra grannland de senaste fem åren... Kärleken bara växer. Det finska folket är ödmjuka, enkla och jordnära på ett så gott sätt... Jag har ett intensivt schema här i Seinäjoki hos pastor Martti... Predikar och undervisar sju gånger på fyra dagar och eftermötena brukar hålla på i två till tre timmar "nonstop"... Alla är så hungriga... Igår kväll blev ca 20 frälsta, tio andedöpta och flera helade genom kunskapens ord - halleluja! I onsdags blev ca 15 frälsta... Det plockar på... Tröttnar aldrig på "full gospel"...

Finsk bastu...

De tar verkligen hand om mig och låter mig bo på lyxhotell och äter gör jag som en kung på fina restauranger. Ja, snåla är de då inte mina underbara finska värdar. Tack Jesus!

Det blir mer Finland om jag får välja...

Vi hörs!

16 juli, 2009

Ord skapar!

I skapelsens morgon talade Gud och skapade med sina ord. Innan något fanns som vi kan ta på fanns Ordet och Ordet var hos Gud och Ordet var Gud. (Joh 1:1)

"Genom tron förstår vi att världen har skapats genom ett ord från Gud, så att det vi ser inte har blivit till av något synligt." (Heb 11:3)


Vad vi säger om oss själva, andra och framtiden är viktigare än vad vi ibland vill erkänna och tro... Vi är skapade till Guds avbilder och till att vara lika Honom och därför måste vi tänka på vad vi säger...

"Av sin muns frukt blir var och en mättad, buken fylls av läpparnas gröda. Tungan har makt över död och liv, de som gärna brukar den får äta dess frukt." (Ords 18:20-21)

Någon som jag älskade, höll högt och såg upp till förvandlas genom mina egna ord i sinnet till ett monster. Ängel blir till djävul allt eftersom jag tisslar, tasslar, skvallrar och till slut spyr galla. Det finns en risk att mina negativa ord förstör både mitt och andras liv. Negativa ord kan demonisera och blir till slut som voodoo och häxkraft. Ibland undrar jag när jag möter någon som jag en gång var förtrolig vän med, men som plötsligt är sluten, blockerad och misstänksam - vem har förhäxat dig? Ord kan förhäxa, bryta ner eller bygga upp, välsigna eller förbanna. Hur använder du dina ord?

"Tänk på hur en liten eld kan antända en stor skog." (Jak 3:5b)

Tungan är som ett roder på ett fartyg. Tungan kan vara full av medicin och läkedom eller spruta dödligt gift.

Säg om dig själv idag: Jag är välsignad, kommer att lyckas, och har alltid framgång. Jag är positiv och bygger alltid upp andra omkring mig. Jag talar tro och uppmuntrar. Jag regerar den här dagen. Jesus har segrat och därför segrar jag också. Jesu seger är min! Framtiden tillhör mig!

Jesus sa inte att vi skulle tala om och beskriva berget, utan tala till berget! (Mark 11:23)

Ja... Det var ett litet utdrag ur ett av mina bibelstudier här i Seinäjoki, Finland.

Vi hörs!

15 juli, 2009

Internationell bibelskola!


Just nu är jag i Seinäjoki, Finland på en stor konferens. Har precis bett med 15 personer till frälsning och bett för sjuka i 3 timmar... Livet är såå underbart!

Nu till höste
n blir SOS Missionsbibelskola internationell på allvar! Än så länge har vi elever från Kroatien, El Salvador, Peru, Iran, USA, Schweiz, Norge, Finland, Turkiet och så naturligtvis Sverige... All undervisning tolkas till engelska. Du har väl ansökt? Oh, vad jag ser fram emot ett nytt läsår med nya underbara elever!


Välkommen till SOS Missionsbibelskola!

Vi hörs!

14 juli, 2009

Bygge, församlingskultur och sommarkonferenser...

Min fru Maria, jag och Martina började dagen med kaffe, bibelläsning och djupa samtal... Vi läste tre kapitel i Lukas evangeliet (17-19) tillsammans och mitt i kapitel 19 började vi att be ledda av Anden och kunde inte sluta på länge... Jobbar undan lite administration tillsammans med min fantasiske sekreterare Martina Almqvist idag... Martina och jag har jobbat ihop i 12 år och det går som en dans... Vi känner varandra och trivs att jobba ihop... :)

Ska väl äta lite med min familj och Almqvists snart... Annars ska jag försöka hinna tvätta, packa om (Maria hjälper mig...) och även bygga lite på församlingslokalen på Kungsholmen ikväll också... Hela våran husförsamling ska in - kul! Det växer fram en svensk missionsbas och ett pulserande Jesus-center i Stockholm city den här sommaren... Tack helige Ande!

Julia döper i vår pool...


Julia Willkander döpte en tjej i vår pool i helgen som gick och Daniel Elvelyck döper i poolen igen senare i veckan - halleluja! Ett SOS folk, ett Jesus folk, urförsamlingen mitt i city tar form nu... Apostlagärningarnas puls liksom... Dop i poolen, bön i trädgårdsmöblerna, husförsamlingar och grillfester... Sunt liv sammanfattas; starkt inre liv, lärjungaträning och vänner/träning... En vision, inte åtta. En organisation inte fyra olika. En apostolisk församling, dvs; inte tio nyhetsbrev utan ett, inte fyra ekonomier utan en... En tight familje-gemenskap men samtidigt ett väldigt fokserat utåtriktat arbete - gatu och vänskapsevangelisation och stora festivaler, bibelskolor och missionsbaser. Samma tänk. Enhetligt. Fokserat. Varje lärjunge gör och fostrar en ny lärjunge om året och deltar i minst en festival och eller missionsresa! Missionärerna på fältet arbetar och lever lika som trossen här hemma, med undantaget att hemma måste vi försöka kombinera "SOS livet" med ett jobb för försörjning också... Annars ingen skillnad.

Dop på vår bas i Harar, Etiopien...

Imorgon flyger jag till Finland för att predika i Seinäjoki Ishall för tusentals mirakelhungriga människor! Jag längtar! Gillar mitt liv. Den här sommaren stavas harmoni, läkedom och ny tro för framtiden!

Ps; Den svenska favören fortsätter med full kraft! Vänliga och omtänksamma sms från människor som ber för oss, brev/mail med uppriktiga förlåt för förtal och ruttna attityder. Vinden har verkligen vänt påtagligt. Nya kallelser och öppna dörrar! Vi hade jobbat på ändå, men visst är det kul med en ny tid av välvilja och tacksamhet för det vi gör genom Mission SOS!

Vi hörs!

13 juli, 2009

Vilken dag i Stockholm!

Igår, söndag, blev så bra! Hämtade upp Wivi-Ann (ledare, SOS East Africa) i Märsta och åkte med henne till Tullinge... Hon spenderade dagen med oss... Kul och höra att de fortfarande frågar efter "pappa" (som det menar att jag är - otroligt...) i ca 100 SOS församlingar i Kenya, Uganda, Kongo och Rwanda efter mer än tio års frånvaro... Jag blev rörd till tårar över deras längtan och kärlek och måste nog snart besöka församlingarna vi var med och initierade åren 1995-98 när jag reste i de regionerna... Det var berusande att lyssna till Wivi-Annes segerrapporter så här lång tid senare...


Senare på förmiddagen kom min nye irakiske vän Bashar på besök... Bashar är en katolsk sökare som längtar efter Andens liv och gärna vill engagera sig i SOS Church Stockholm... Kul! Vi läste Bibeln och bad tillsammans... Bashar hade med sig arabiska bakverk och choklad - spännande nya smakupplevelser!


Julia och Samuel Willkander kom förbi och drack en kopp kaffe - vi är snart närmsta grannar! Familjen Willkander flyttar in i sitt radhus bara två hundra meter från oss i skiftet juli/augusti - vi fetlängtar...

På eftermiddagen kom Kurt och Anette Petterson med familj för en grillkväll i vår trädgård - mycket kött och många härliga skratt blev det! Min persiske vän Omid Dadary dök också upp och vi blev sittande vid en lägereld i ett hörn av trädgården och filosoferade, skrattade och umgicks till långt efter midnatt... Tack Gud för en så fin vän! Omid växer starkt i sin tro och är ett ljus för Jesus vart han än går fram!

Omid Dadary...

Vilken dag det blev! Stockholm! SOS Church! Tack Gud för alla vänner!

Vi hörs!

09 juli, 2009

Scandinavian tour...

Nu gör jag Norge, Sverige och Danmark på några korta och väldigt intensiva dagar. Det är kul att träffa hungriga, semestrande kristna över hela skandinavien! Husvagnar, förtält,
avslappnade människor på sitt absolut bästa semester humör...

Hedmarktoppen var som vanligt fantastiskt! Jag predikade i tre möten på de norska pingstvännernas bönekonferens. Hade med mig Maria Jensen och Linnea Hagenfors som hjälpte mig med monter och bokförsäljning. Linnea sjöng och rockade, charmade och tog den norska publiken med storm!

Tyvärr missade jag mitt plan från Oslo till Stockholm igår pga vägarbeten och trafikomläggningar så det blev ju att hyra en snabb Ford Focus på AVIS och med den flög jag nästan till Aneby (det gick inte lika snabbt som ett SAS plan, men nästan;)). Jag hann fram i tid till Trosgnistans Smålandskonferens på Ralingsåsgården. Det var 10-års jubileum för mig, predikade där för tionde året i rad och det är alltid sommarens höjdpunkt! Curt Johansson, Göran och David Duveskog slutar aldrig att imponera... Det är inte svårt att explodera när man predikar i den miljön som Trosgnistan skapar. Ett tjugotal rusade fram på frälsningsinbjudan och vi bad för sjuka länge...

Jag sov över hos min mamma och hann att äta frukost med min syster och hennes barn och har nu bilat upp genom ett regnigt sommarsverige för en blixtvisit och mellanlandning i Stockholm (får se om jag hinner bygga lite ikväll i kyrkan ;)). Jag flyger till Köpenhamn tidigt imorgon och ska predika på Christian Hedegaards Evangelist sommarkonferens. Ser mycket fram emot det! Helt nytt sammanhang för mig, uppskattar nya vidder och en chans att lära känna nya människor!

Ps. Gläd er med mig, den svenska favören fortsätter med full kraft. Det är berusande och chockerande att möta denna nya välvilja i landet. Igårkväll bad ytterligare flera personer mig om förlåtelse för dåliga attityder genom åren och jag blev inbjuden till ytterligare en stor församling i Sverige att predika till hösten!

Vi hörs!

07 juli, 2009

Mirakellivet väntar på dig!

Mirakellivet väntar på dig - ansök till SOS Missionsbibelskola nu!




Kolla in Jesus mirakler här! Apostlagärningarna väntar på dig! Vi längtar efter dig! Välkommen att dela pionjärliv med oss i SOS Church Stockholm med början den 26 augusti. Klicka här för information och ansökan!

Vi hörs!

06 juli, 2009

Edefors församling...

Mellanlandar i Stockholm idag på väg till Hamar, Norge och Hedmarktoppen... Predikar tre gånger på Hedmarktoppen imorgon... Ser fram emot det jättemycket - älskar de norska pingstvännerna!

Predikade i Edefors församling (Harads, Norrbotten) hos prästen Lennart Åströms igår... Lennart älskar den helige Ande! Goa människor! En kvinna från Burundi blev andedöpt knäböjandes framme vid altarringen under "förbönsstunden". Hon var så lycklig när tungotalet lossnade och rann över hennes läppar... Även en ganska grovhuggen festivalevangelist och missionär som jag blir lite poetisk i en svenskkyrklig och högtidlig miljö ;). Jag hade förmånen att få leda hela församlingen i "den apostoliska trosbekännelsen" efter min predikan. Den är bra!

Edefors församling...

Jag kommer att predika om "kraft" på de Skandinaviska sommarkonferenserna i år! Kraftkristendom! Människors liv blir inte förvandlade genom superrelevanta och häftiga, coola predikningar utan genom Guds kraft! Korsets och evangeliets kraft! Blodets och den helige Andes kraft!

Vi hörs!

05 juli, 2009

Björnjakt planeras!

Vi har fantastiska möten här i Norrbotten! Mycket folk och "väckelsedrag" som man säger i frikyrkokretsar... Rejäla och kraftfulla andedop idag! Det blir nog mer över Norrland tror jag - ber för Lappland, Norbotten och Västerbotten nu...

Vi planerar jakt också naturligtvis... Björn och älgjakt... Vi funderar på "kristna jaktläger" med utbytesjakt med USA... Jakt dagtid och bibelstudie, bön och lovsång kvällstid...
Imorgon predikar jag i Svenska kyrkan i Harads! Ska bli väldigt kul! Ser fram emot det väldigt...

Vi hörs!

04 juli, 2009

Tre döptes i Lule älv!

Midnattsol är väldigt bra när man är pionjär-missionär i Norrbotten! Tre dyrbara norrlänningar bad en frälsningsbön med mig i slutet på första mötet i gamla Salem kapellet i Bodträskfors igårkväll... Vid midnatt efter en rejäl dopundervisning åkte vi ner till älven och döpte, en av killarna som bad frälsningsbön blev döpt direkt... Halleluja för Apostlagärningarna i en kall norrländsk älv!

Lule älv...

Nu sitter jag vid familjen Adeströms köksbord (Per Adeström: björnjägare, predikant och biker...) och äter frukost omgiven av en hel hundkennel... Ska snart iväg och lira "beachvolley" med bygdens "kids" - kul! Lite kontaktskapande aktiviteter med sökare och bra konditionsträning! Livet är såå bra! Svensk sommar när den är som bäst!

Vi hörs!